|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Chcę zmienić zegary.
Wojtek - 13 Wrz 2005, 11:28 Temat postu: Chcę zmienić zegary. W moim aucie posiadam deskę rozdzielczą bez obrotomierza. Chciałbym jednak założyć taką, która go posiada. Z zamontowaniem jej podejrzewam, że większych problemów nie będzie ale czy będą pasować przewody, szczególnie te od obrotomierza? Ile taka deska może kosztować? Pozdrawiam.
Mafios - 13 Wrz 2005, 11:39
z tego co widze masz disla wiec mozesz zapomniec o obrotomierzu ...
Wojtek - 13 Wrz 2005, 13:02
Rzeczywiście to diesel. Dlatego, że nie ma gdzie go podłączyć? Żadnego sposobu nie ma żeby na bieżąco mierzyć obroty silnika? Może jakiś nieoryginalny obrotomierz zamontowany gdzieś obok licznika będzie działał?
Mafios - 13 Wrz 2005, 13:47
Obrotomierz wykorzystuje czujnik położenia wału, problem w tym że nie każdy diesel go posiada..
wiecej info : http://www.fiestaklubpols...otomierz+diesel
slawomir-l - 14 Wrz 2005, 12:38
witam
wydaje mi sie ze spokojnie mozesz montowac zegary z obrotosciomierzem
róznica tylko polega na jego podłaczeniu
w benzynie gdzie indziej a w dieslu gdzie indziej
[ Dodano: Sro Wrz 14, 2005 11:39 ]
wierz co diesel ma na alternatorze śrubke z literka W tam sie podłancza obrotosciomierz tak powie ci elektryk:)
JoeMix - 14 Wrz 2005, 15:22
slawomir-l napisał/a: | wierz co diesel ma na alternatorze śrubke z literka W tam sie podłancza obrotosciomierz tak powie ci elektryk:) |
Tak, tyle powie, ale czy podłaczy? Bo nie każdy alternator ma take wyjscie, i nie kazdy obrotek chce z nim dziłąć...
Kowal - 20 Wrz 2005, 01:39
A jezeli kolega zakupi sobie oryginalne liczniki z obrotkiem od DIESLA ?
Znalazlem na ALLEGRO http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=64098404 za nieduza w sumie kase !
Bedzie mial problem z podłączeniem chyba nie . Pozdrawiam
JoeMix - 20 Wrz 2005, 06:38
Napisze jeszcze raz - nie każdy diesel ma wyjście na obrotek... a dołozenie takowego na alternatorze u elektryka to okszt około 50 zeta...
Kowal - 20 Wrz 2005, 10:39
Wiec najlepiej jakby kolega Wojtek podjechał sobie do elektryka i dowiedzial sie czy ma takowe wyjscie .
odyniec - 20 Wrz 2005, 12:41
a jakby wygladala sprawa z zamonotowaniem obrotomierza w mojej mk3 1.1? rocznik '95, z wtryskiem.
JoeMix - 20 Wrz 2005, 14:48
Było już nie raz - poszukaj sobie
|
|