Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - problem z zegarem z obrotomierzem

szymko200 - 7 Paź 2005, 06:43
Temat postu: problem z zegarem z obrotomierzem
ma fieste jak w podpisie zalożyłem do niej zegary z obrotkiem od xrki dolożyłem przewodzik gdzie trzeba ( przewód ekranowany)
wszystko dopaliło wskażniki itp ok
problem 1 wydaje mi się że prętkościomierz zaniża prędkość ( czy to możliwe)
właczony kierunkowskaz daje malutkie impulsy na obrotek i wskazówka lekko drga co z tym zrobić gdy go włącze

JoeMix - 7 Paź 2005, 06:55

A co ma prędkościomierz (sterowany mechanicznie) do kierunkowskazów i obrotomierza (starowanych elektronicznie) ?
szymko200 - 7 Paź 2005, 07:22

nic ....
ja tylko opisałem 2 osobne problemy i czekam na 2 odpowiedzi

czy możliwe jast żeby prędkościomierz z xrki przeklamywał wskazania po przełożeniu go do 1.1i

JoeMix - 7 Paź 2005, 23:26

szymko200 napisał/a:
czy możliwe jast żeby prędkościomierz z xrki przeklamywał wskazania po przełożeniu go do 1.1i

mozliwe... chyba ze 1,1 i Xr2i mają idenyczne predkościomierze wtedy nie powinien przekłąmywać... co do wachania się obrotomierza w takt kierunkó przyczyną są spadki napiec... czy tak samo się wacha jak wciskasz stop, albo mrugasz długimi?

Lokmen - 7 Paź 2005, 23:59

JoeMix napisał/a:
szymko200 napisał/a:

mozliwe... chyba ze 1,1 i Xr2i mają idenyczne predkościomierze wtedy nie powinien przekłąmywać...

niemożliwe bo skrzynie w 1,1 i w 1,6 Xr2i (103KM) mają te same główne przełozenie 4,06...wiec nie ma prawa przekłamywać chyba ze ktoś grzebał przy wkazówce

szymko200 - 10 Paź 2005, 21:37

a jak to jest ta z 1,8 i to moze przekłamywać czy nie bo ten mój zegar jest jakiś podejrzany na starym prędkości max na poszczególnych biegach były większe niż teraz - i jak to wytłumaczyć ?
Lokmen - 10 Paź 2005, 23:06

szymko200 napisał/a:
a jak to jest ta z 1,8 i to moze przekłamywać czy nie bo ten mój zegar jest jakiś podejrzany na starym prędkości max na poszczególnych biegach były większe niż teraz - i jak to wytłumaczyć ?

o opon w międzyczasie nie zmnieniałeś na większy rozmiar :?:

szymko200 - 11 Paź 2005, 19:38

cały czas mam r13 /70/165

co z tym zrobić da się jakoś skorygować jakoś te przekłamania
ps
dziś będe wiedział jakiego rzędu one są a jutro napiszę