Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - pompa paliwa/nie pali

Kermitos - 15 Paź 2005, 20:00
Temat postu: pompa paliwa/nie pali
Witam. Mam problem z autem. Jechalem sobie spokojnie i nagle samochod zgasl i nie dal sie zapalic. Silnik kreci. Pompka paliwa nie dostaje pradu, choc wskaznik pokazuje prawidlowo poziom. Po podlaczeniu pompki na krotko nadal nie chce odpalic. Ktos wie co to dzicz? Aha ktory bezpiecznik odpowiada za zasilanie pompki, bo w mojej instrukcji nie ma podane ;-| Wszelkie rady chetnie przyjme. Aha czujnik wstrzasowy jest ok.
diodalodz - 16 Paź 2005, 00:08

zrób obejście czujnika wstrząsowego i wtedy sprawdz . Hm z tego co pamiętam w tych magicznych pompach czasami jarały sie wtyczki . Sprawdz tez przekaźnik pompy bo pewno gdzieś tam jest . mozesz zrobić też chamski numer i wziąść 2 cienutkie igły do szycia przykręcić do nich żarówke 12 V 1-5 W i wbić w przewody idące do pompy . bedziesz wtedy wiedział gdzie siedzi problem . pamiętaj zeby zaizolować później miejsca wbicia igieł zeby uchronić przewody przed dostaniem sie wilgoci .
tomex - 2 Lis 2005, 18:28

Miałem ten sam problem, też pompka nie dostawała prądu i jak się okazało to pod bezpiecznikami po lewej stronie (po zdjęciu osłony na progu) jest takie urządzenie, które w razie wypadku odcina dopływ prądu do pompki i to u mnie było zaśniedziałe i nie łączyło, usunąłem to urządzenie całkowicie i wszystko ok!