Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Jakie maty wygłuszające??

topo - 18 Paź 2005, 20:15
Temat postu: Jakie maty wygłuszające??
Witam.
Jakie maty wygłuszające polecacie i gdzie je najlepiej zakładać???

Pozdr. topo

MATEUSZ - 18 Paź 2005, 20:43

poszukaj sobie w wyszykiwarce dużo tego juz było pozdrawiam
cinot - 19 Paź 2005, 13:51

MATY I SPOSÓB MONTAŻU

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67052310

RKRman - 19 Paź 2005, 14:37
Temat postu: Re: Jakie maty wygłuszające??
topo napisał/a:
Witam.
Jakie maty wygłuszające polecacie i gdzie je najlepiej zakładać???

Pozdr. topo

ogólnie ..im ich więcej tym lepiej...są tacy co nie szczędzą grosza i całą podłoge w autku oklejają......na pewno sąsiedztwo głośników ( poszycia zew. i wew dzrzwi ) ..nie zaszkodzi klapa bagażnika i jego podłoga...jeśli lubisz mocny bas - wsadz płyte MDF 2 cm za tylne fotele :D ..to nie żarty ....szłuchałem dzwięku w takim autku ...bagażnik chciało rozwalić ...skoro ktos lubi ..to jego sprawa..

POZDRAWIAM ;-)

Piter - 19 Paź 2005, 14:48

oki. wygluszenie wygluszeniem, ale jak zamontowac boczki plastikowe tak aby nie drgaly i nie brzeczaly.

co zrobic jezeli orginalne zaczepy sie polamaly lub urwaly??

cinot - 19 Paź 2005, 17:20

Piter napisał/a:
oki. wygluszenie wygluszeniem, ale jak zamontowac boczki plastikowe tak aby nie drgaly i nie brzeczaly.

co zrobic jezeli orginalne zaczepy sie polamaly lub urwaly??

Jesli zaczepoy uległy awarii trzeba kupioć nowe w fordzie, nie są to duże pieniądze.

By tapicerka nie trzeszczała należy pokrycie drzwi od wewnątrz obić gąbką akustyczną( taka w trójkąciki jest na allegro :http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67551370)
MAM TAKĄ I POECAM.
pLASTIKI JUŻ TRUDNIEJ, CHOĆ SPRÓBUJ POIZOLOWAC WSZYSTKO SILIKONEM( TE ELEMENTY KTÓRE NIE BĘDA WYMAGAŁY DEMONTAŻU W NIEDŁUGIEJ PRZYSZŁOŚCI) BO ROZUMIEM ZE CHCESZ ZACHOWAĆ FABRYCZNE KIESZONKI DRZWI??

metoda najlepsza na trzeszczenie jest obicie drzwi miękką tkaniną( ja mam welur na gąbce o grubości 25 mm- świetnie wycisza auto a w dodatku jest miękki i przyjemny w dotyku i ładnie wygląda ;) )

I to chyba tyle, aha maty bitumiczne co najmniej 2 warstwy, miejsca gdzie mat nie da sie przykleić należy posmarować pastą wygłuszającą.

topo - 19 Paź 2005, 17:54

a nie bedzie problemu z wilogcią pod tymi matami
Bongo - 19 Paź 2005, 18:05

nie powinno byc bo klej jest na calej powierzchni wiec wilgos cie tam nie dostanie...a wogole jestem zaskoczony ze bol maty robi...ale to dobrze bo mam kolesia w dystrybucjii bola :D
topo - 19 Paź 2005, 22:58

po zliczeniu kosztów wygłuszenie 4 drzwi, maski, i bagażnika wychodzi mi że musiałbym wydać minimum te 250 zyla wychodzi drogi interes. Czy 6 mat 500x250 na jedne drzwi przednie to nie za dużo?
cinot - 20 Paź 2005, 08:36

no 6 to duzo, mysle ze 6 na dwoje drzwi bedzie ok, po 3 warstwy na jedna.

drzwi sie beda fajnie zamykac- z takim plaśnięciem jak w furach klasy wyższej, bez metalicznego walnięcia( TAKI ZAJEFAJNY EFEKT UBOCZNY STOSOWANIA MAT :)

topo - 20 Paź 2005, 19:20

3 maty na scianke wewnetrzna i zewnetrzna drzwi??
cinot - 20 Paź 2005, 20:33

Nie 3 maty...

3 WARSTWY- ja mam tak- 2 na ścianke zewnetrzna( ta od ,,ulicy" i 1 warstwa na ściankętąpod tapicerką drzwi, trzeba troszke powycinac ta wewnętrzną ale warto

topo - 20 Paź 2005, 22:45

czyli 1 mata starczy na jedną warswę ??
cinot - 21 Paź 2005, 09:44

To jest tak- jak wykleisz całe dzrzwi matami to masz 1 warstwe, jak na ta pierwszą nakleisz znowu maty na cale drzwi to masz 2 warstwe. Już jasne???
Nie wiem czy starczy zależy od wielkości, ja kpowałem te mniejsze zeby bylo mniej wycinania( 75x50)

Piesek - 21 Paź 2005, 10:35

Bongo to może cosik raniej możesz załatwić maty :P ?
Bongo - 21 Paź 2005, 11:56

Piesek wlasnie dzisiaj bądź jutro bede wszystko wiedział także dam znac co jak gdzie i za ile ;)