Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - kierunkowskaz

Domino - 24 Paź 2005, 20:32
Temat postu: kierunkowskaz
Witam. przewertowałem kilka tamatów i nie ma podobnego do mojego.
A wiec: prawy kierunkowskaz miga mi równocześnie ze stopem. Jak wcisne stop to zamiast stopu świeci mi kierunkowskaz, z przodu świeci jak zwariowany, mało mi żarówki nie spaliło. Zaówarzyłem też że kontrolka kierunków (na desce rozdzielczej) podczas wciskania hamulca lekko świeci. Nie wiecie może co to może być i ile kosztuje usuniecie takiej usterki ?? Wszystko to tyczy sie prawej strony.

JoeMix - 24 Paź 2005, 20:34

Słabo szukałes bo było już nie raz, dyskoteke czy choinkę czyli zapalanie się wieje niż jednej zarówki w zespolonaj lampie powoduje zazwyczja brak lub zła masa, wewntualnie inne zwarcie w samej lampie...
odyniec - 25 Paź 2005, 23:25

polecam wybrac sie do elektryla:/ to juz nie jest byle problem :/ a wiem jak to chamsko wyglada jak sie za kims takim jedzie ;p
Domino - 28 Paź 2005, 15:55

już wszystko jest ok. miałem prawdopodobnie luz na kostce łączeniowej z tyłu. Dzieki za pomoc :)
KacpeRS - 28 Paź 2005, 18:31

co do kierunków to mam pytanko co to może być że lewy kierunek mi działa normalnie a jak wżucam prawy to słychać szybkie pykanie przekaźnika a kierunki się nie świecą dopiero po chwili zaskakuje i działa normalnie myśle że to przerywacz ale czy da się go wymienić?
jackrzec - 29 Paź 2005, 09:15

Kasperaz21 napisał/a:
co do kierunków to mam pytanko co to może być że lewy kierunek mi działa normalnie a jak wżucam prawy to słychać szybkie pykanie przekaźnika a kierunki się nie świecą dopiero po chwili zaskakuje i działa normalnie myśle że to przerywacz ale czy da się go wymienić?

Myślę że z tym to będzie ciężko. Przerywacz jest we włączniku zespolonym!

Darekmk3 - 29 Paź 2005, 10:36

jackrzec napisał/a:
Kasperaz21 napisał/a:

Myślę że z tym to będzie ciężko. Przerywacz jest we włączniku zespolonym!

ja mam takie cosik tylko jak w lewo właczam i jest tam jakis luz cosik nie styka bo jak docisne jest wszystko ok no mialem to robic ale narazie sie uspokoilo ;-)

Frycek - 29 Paź 2005, 12:22

Kasperaz21 napisał/a:

dokladnie mam to samo, bylem u mechanika i wymienili przerywacz,niestety nic to nie pomoglo teraz zamiast tykania szybkiego mam ..bzyczenie...czasem sie wlaczy a czasem nie.
powiedzieli mi ze wszystkie fordy tak maja :cry:
i wlasnie trzeb azakupic calosc czylo zespolony mechanizm, moze by ktos poradzil w jakich cenach albo ktos ma uzywany interesuje mnie do fiesty z 95

KacpeRS - 31 Paź 2005, 18:02

tak więc powracająć do tematu naprawiłem tą usterke jest spowodowana nadpalonym stykiem bardzo łatwo to naprawić tylko trzeba uważać bo właśniwe ten styk może wypaść przy rozbieraniu tego gówna z przełącznikami

[ Dodano: Pon Paź 31, 2005 7:21 pm ]
Myślę że z tym to będzie ciężko. Przerywacz jest we włączniku zespolonym![/quote]

NIE prawda przerywacz jest bardzo łatwo wymienialny i wcale nie trzeba rozkręcać włącznika zespolonego żeby go wymienić!!