Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - jak wam sie to podoba?

MATEUSZ - 6 Lis 2005, 21:50
Temat postu: jak wam sie to podoba?
http://www.fiesta-gallery...d4&Text=Cockpit
Artone^ - 7 Lis 2005, 00:11

czegos tam brakuje ...

ale wcale bym tak nie chciał ... :D

RKRman - 8 Lis 2005, 02:15
Temat postu: zabudowa
CZE :P

ciekawe jak to pracuje :?: ..jeśli chodzi o wygląd ....mocno sie ktoś napracował ale i tak razi bałagan w tych wszystkich płaszczyznach..no i ten skay....jak dla mnie ktoś sie rozpędził ...i w którymś momencie sobie odpuścił...wyszło przeciętnie ...

POZDRAWIAM ;-) ..ale o gustach sie nie rozmawia podobno :lol: hehe

Jaroslaw82 - 8 Lis 2005, 07:11

Okropne... ludzie. powiedzcie mi, po co te setki watow i 40cm glosniki basowe w aucie? Przeciez muzyka nie polega na dudnieniu, tylko na zrownowazeniu calego pasma!!!!A wy usilnie staracie sie uwypuklic basy- wychodzi przy tym dudnienie trudne do zaakceptowania. Bas powinien byc niski, twardy, krótki i szybki!!
Pozdro

Piesek - 8 Lis 2005, 09:40

u nas w Polsce bez półki z widocznyi głośnikami na wierzchu długo byś niepojeździł :/
Bongo - 8 Lis 2005, 13:18

piesek...raczej z połka z widocznymi głosnikami bys nie pojeździł...ja jeżdze ale troche mam obawy :/ a w tym...fajnie to wyszlo jednak troche za pusta na tych wszystkich powierzchniach no i skaj...niedo przyjecia...jesli juysh to jakis welur by tam mogłbyc :)
bzyq - 8 Lis 2005, 14:48

nie jestem fascynatem car audio, bo wg mnie samochód to nie filharmonia, ale pracy sobie ktoś zadał i trzeba do docenić
moja fiesta nigdy taka nie bedzie bo i po co ??

Bongo - 8 Lis 2005, 15:40

ale skoro muzyczka w aucie gra to niech juz gra ładnie i czystym dzwiękiem...i mocnym
Mafios - 8 Lis 2005, 15:43

Artone^ napisał/a:
czegos tam brakuje ...

ale wcale bym tak nie chciał ... :D

nocnika

FG - 8 Lis 2005, 15:45

Dla mnie to w ogole jest strasznie glupie chociaz ladne, bo po co montowac jakies DVD w bagazniku czy inne wynalazki, zeby potem otwierac klape, rozkladac lezaki i ogladac ? :D

Normalnie smiech na sali, to ja juz wole w domku usiasc, przynajmniej wygodnie

Bongo - 8 Lis 2005, 15:58

to fakt nie jest sa to praktyczne pomysly...ale wlasciwie autka przygotowywane sa na zloty tuningu i tak otwieraja klape zapodaja jakis psocik reklamowy i reklamuja swoje autka :) chyba o to w tym chodzi...moze sie myle ?
Jaroslaw82 - 8 Lis 2005, 16:43

autko moze fajnie grac, czysto i mocno bez takich "wynalazkow". Dodam ze wlasnie z takimi systemami audio w aucie NIGDY nie zagra czysto- dzieki takim rozwiazaniom otrzymujemy jedynie uwypuklony i nienaturalny bas... a poza tym chcialbym napokmnac ze w muzyce najwazniejsze jest to co jest w srodku pasma- tam jest najwiecej informacji, wiec jak zaniedbamy ta czes pasma to nigdy nie otrzymamy satysfaKCJONUJACEGO EFEKTU (NO CHYBA ZE KTOS SLUCHA TECHNA- WTEDY WYSTARCZY DUZY BASOWIEC-zertro ambicji).
Bas oczywiscie jest konieczny, ale w odpowiedniej ilosci. Jak ktos slyszal o czyms takim jak wykres wzorcowego pasma przenoszenia to wie, ze idealem jest linia prosta, a kazde uwypuklenie to blad... takie jest moje zdanie. Pozdro

cinot - 9 Lis 2005, 11:32

Jaroslaw82 napisał/a:
autko moze fajnie grac, czysto i mocno bez takich "wynalazkow". Dodam ze wlasnie z takimi systemami audio w aucie NIGDY nie zagra czysto- dzieki takim rozwiazaniom otrzymujemy jedynie uwypuklony i nienaturalny bas... a poza tym chcialbym napokmnac ze w muzyce najwazniejsze jest to co jest w srodku pasma- tam jest najwiecej informacji, wiec jak zaniedbamy ta czes pasma to nigdy nie otrzymamy satysfaKCJONUJACEGO EFEKTU (NO CHYBA ZE KTOS SLUCHA TECHNA- WTEDY WYSTARCZY DUZY BASOWIEC-zertro ambicji).
Bas oczywiscie jest konieczny, ale w odpowiedniej ilosci. Jak ktos slyszal o czyms takim jak wykres wzorcowego pasma przenoszenia to wie, ze idealem jest linia prosta, a kazde uwypuklenie to blad... takie jest moje zdanie. Pozdro

:brawo: :brawo: :brawo: Zgadzam się z Tobą, dokładnie, średnica jest najwazniejsza, bas ma by vtylko podstawą, nie może górowa cnad innymi pasmami, najwazniejszy jest stosunek jakośc tonówm średnich i wysokich, one tworzą scenę stereofoniczną i wiernośc przekazu.
Pozdro

spenser - 9 Lis 2005, 16:05

górować nia ale bas basem być musi 8)
Bongo - 9 Lis 2005, 18:09

co prawda to prawda bez basu to niema pozadnego dźwieku...oczywiscie basu szybkiego i dobrze kontrolowanego....takie zabudowy nie jeżdza na zawody audiofilskie tylko przewaznie na pokazy tuningu....duzo pracy to pewnie goscia kosztowalo :)
_-MoKrY-_ - 9 Lis 2005, 19:53

ale żeście typa pojechali... zabudowa robi wrażenie.... faktycznie materiały mogły by być lepsze...ale nie są. Dużo pracy zostało włożone. Z bagażnika fiesty i tak nie ma za dużo pożytku to tylko 250l :) (lepsze niż nic ... ale wciąż tylko 250) przyczepiliście się do basu a może w drzwiach jest zestaw uzupełniający cale pasmo.

zresztą jak juz Bongo wyżej zauważył "takie zabudowy nie jeżdżą na zawody audiofilskie tylko przeważnie na pokazy tuningu" ..... z reguły to ma się bardzie podobać niż grac...
pozatym o gustach się nie rozmawia:)

Jaroslaw82 - 10 Lis 2005, 06:27

wiesz, ja kilka razym juz bylem na zawodach, na ktorych chodzilo o jakosc dzwieku, a nie o glosnosc i jesli myslisz ze car audio jakie tam sie prezentuje jest nudne i brzydkie- bardzo sie mylisz. Sprzet prezentowany na takich pokazach instalowany jest z najwieksza perfekcja, a skrzynki w bagarznikach (NIgdy TUBY!!!) sa arcydzielami- przyjmuja tak rozne ksztalty ze naprawde jest co ogladac. No i oczywiscie dzwiek- nie ma sensu pisac, trzeba to uslyszec.
Pozdro

_-MoKrY-_ - 10 Lis 2005, 16:00

założyciel postu nic nie napisał o całym zestawie ....pokazał tylko zabudowę bagażnika. Można wiec tu dużo pisać.

"wiesz, ja kilka razy juz byłem na zawodach, na których chodziło o jakość dźwięku, a nie o głośność i jeśli myślisz ze car audio jakie tam sie prezentuje jest nudne i brzydkie- bardzo sie mylisz."

a czy ja napisałem że jest to zabudowa iście audiofilska?? właśnie nie, nawet nie mówiłem nic o jakości dźwięku :) zasugerowałem tylko że nie wiem jak wygląda kompletny zestaw i możliwe że jest on uzupełniony o inne głośniki. przedstawiona została tylko zawartość bagażnika....

tak tu się zacząłem rozpisywać a post pewnie skierowany był do mateusza :)