|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Karoseria : rączka od otwierania szyby
loro19 - 8 Sty 2006, 10:58 Temat postu: Karoseria : rączka od otwierania szyby Mam problem moze mi ktos powiedziec jak sciagnac raczke do otwierania szyby przedniej?? Bo nie chce rej rozwalic lub przypadkiem porozrywac tapicerki a mam zamiar zalozyc centralny zamek!!Prosze o pomoc
jackrzec - 8 Sty 2006, 11:03
Musisz ją lekko odciągnąć. Między rączką a tapicerka drzwi zobaczysz takie zabezpieczenie z drutu, ściągnij je jakimś cienkim śrubokrętem i rączka zejdzie bez problemów. Niejest to może wygodne, ale innego sposobu niema. Uda się napewno!
loro19 - 8 Sty 2006, 11:13
No wlasnie widzialem tam ten drucik ale nie moglem sie do niego dostac no ale sprobuje jeszcze raz. A wiesz moze czy sa pozniej jakies problemy z zalozeniem tego spowrotem??
jackrzec - 8 Sty 2006, 11:35
loro19 napisał/a: | No wlasnie widzialem tam ten drucik ale nie moglem sie do niego dostac no ale sprobuje jeszcze raz. A wiesz moze czy sa pozniej jakies problemy z zalozeniem tego spowrotem?? |
Później zakładasz ten drucik na klamkę tak jak ma być i po prostu ją wciskasz na ten bolec. Usłyszysz takie "klik" i juz jest OK
Paweł F - 8 Sty 2006, 11:36
Nie ma żadnych problemów, nałoż zawleczkę na korbkę i wciśnij na bolec. Też miałem problem za pierwszym razem musiałem do Szwagra dzwonić. I uwaząj na zapinki plastikowe trzymające boczną tapicerkę nic na siłę rób delikatnie jak z kobietą bo inaczej trzask prask
i zapinka się złamie.
jackrzec - 8 Sty 2006, 11:44
Paweł F napisał/a: | Nie ma żadnych problemów, nałoż zawleczkę na korbkę i wciśnij na bolec. Też miałem problem za pierwszym razem musiałem do Szwagra dzwonić. I uwaząj na zapinki plastikowe trzymające boczną tapicerkę nic na siłę rób delikatnie jak z kobietą bo inaczej trzask prask
i zapinka się złamie. |
To fakt! Żeby ściągnąć tapicerkę musisz odkręcić trzy śruby na bocznej kieszeni, dwie przy podłokietniku i jedną we wnęce klamki od otwierania drzwi. Podem delikatnie podważasz dół tapicerki, potem boki i wysuwasz ją do góry z metalowych zatrzasków które są przy szybie. Piszę się długo, ale robi łatwo i szybko.
stacho35 - 8 Sty 2006, 11:54 Temat postu: Re: Raczka od otwierania szyby
loro19 napisał/a: | Mam problem moze mi ktos powiedziec jak sciagnac raczke do otwierania szyby przedniej?? Bo nie chce rej rozwalic lub przypadkiem porozrywac tapicerki a mam zamiar zalozyc centralny zamek!!Prosze o pomoc |
Podjedż,jak chcesz, dziś do Osieka wieczorem,to Ci pokaże co i jak bo własnie założylem u siebie centralny na pilota.Możesz zadzwonić 8420 232
Piter - 8 Sty 2006, 20:55
Tylko uważaj przy tej zawleczce bo jak pójdzie w powietrze to jej raczej nie znajdziesz hi hi
loro19 - 10 Sty 2006, 20:50
stacho35 jak znajde czas to zadzwonie do ciebie jak bys dal rady to bysmi pomgl z ta centralka napewno sie jakos dogadamy ;-)
|
|