|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Posz³o z dymem :/
Dark_Dog - 15 Mar 2006, 18:24 Temat postu: Posz³o z dymem :/ Nie wiem czy dobrze robie ze zak³adam nowy temat ale dodalem cos tu http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=13202 a to dalej gdzies tam na dole zimuje.
A wiec zamienilem czerwony z zo³tym kabelkiem, niby przy podlaczeniu male zwarcie sie zrobilo ale by³o dobrze, chowalem juz radyjko ale mi masa sie odczepila, podlaczylem ja zpowrotem, znowu kostke do radia w³aczylem, a tu dym i po radiu :/ Dlaczego tak sie sta³o? Co zrobilem zle????
Fordon - 15 Mar 2006, 18:39
Jak znam zycie to byl Pioneer... a w pioneerze laczysz zolty z czerwonym... a do tego kazdy kabelek (jesli byl dzielony) powinien byc skrecany na kostki a potem dokladnie zaizolowane... a tak mogl poprostu ktorys kabel wyskoczyc zewzec sie z masa i przemidelo z dymem...
Pozdrawiam
lehu8 - 15 Mar 2006, 18:47
Jak by¶ zamieni³ czerwony z ¿ó³tym to nic siê nie stanie, musia³e¶ przez pomy³kê zamieniæ czerwony z czarnym, wtedy pójdzie dym
W wiêkszo¶ci radii jest dioda która zabezpiecza je przed takimi sytuacjami, jak dasz odwrotnie zasilanie to ona robi zwarcie i idzie z dymem.
Jak otworzysz radio to zobaczysz, w najgorszym wypadku posz³a koñcówka mocy.
Spoko da siê naprawiæ 8)
Jakie to radio jest?
Jak SONY to pestka, chyba ¿e pionek to trochê gorzej
Dark_Dog - 15 Mar 2006, 19:55
to jakis syf kuopiony na allegro niby na podzespolach sony http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=91822773
lehu8 - 15 Mar 2006, 20:15
Hm..wygl±da fajnie.
Jak na podzespo³ach SONY to spoko je naprawisz 8)
Fajnie gra³o?
MP3, pilot, fajnie ;-)
Dark_Dog - 15 Mar 2006, 20:22
Gra³o ca³kiem niezle, mp3 troche dlugo znienialo jak na moje oko, pilot dzia³a³, ale jak wychodzilem z samochodu i zamykalem drzwi to juz nie ³apa³, wykonanie lipne, guziki jakos tak lataja i power mi sie wciska³ :F. I watpie ze to ma 4x45W Ale co ja bym chcia³ za ta cene
lehu8 - 15 Mar 2006, 20:43
Tia..
Ca³kiem mo¿liwe ¿e ma 45Watt
Jak by¶ wiedzia³ jaka jest koñcówka to bym ci powiedzia³ jak± ma moc 8)
Dark_Dog - 18 Mar 2006, 11:15
Bardzo dziwna rzecz sie sta³a bo przepali³a sie sciezka od tylnego g³osnika, A kable od g³osnikow na 100% nie mai³y kontaktu z pr±dem. Jeszcze koñcowka jakas tam strzeli³a. Znajomy z pracy mi to radio robi, mowi ze da sie je odratowac, ale nie polecam tego radia bo go¶c mowil ze jak rozebra³ panel (guzik powera naprawia³ bo sie wcisno³) to tam wszystko nie tak jak powinno byc (zle przymocowane elementy itp.) Chyba lepiej kupic jakies JVC w promocji:P No ale radio niezle gra³o... ciekawe jeszcze tylko jak d³ugo
|
|