Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Hamulce: Klucz do odkręcenia klocków hamulcowych

Marcinus - 30 Mar 2006, 21:31
Temat postu: [MK3] Hamulce: Klucz do odkręcenia klocków hamulcowych
Mam taki problem żaden klucz z mojego zestawu domowego nie pasuje zaby odkrecic klocki jak patrzałem na te śruby to wyglądają jak chyba sześciokąt tylko jaki rozmiar bo musze kupic tylko gdzie w sklepie motoryzacyjnym chyba dostane ?
macziom - 30 Mar 2006, 22:41

Jeżeli chodzi o te dwie śrubki na zacisku, to jest to na kluczyk imbusowy wymiar nie wiem chyba 7mm (w niektórych fiestkach były imbusy w innych zwykłe śruby (?)). Wiem, że jak ja wymieniałem to w moim zestawie też takiego nie było, albo był za duży lub za mały. W mini-warsztacie po sąsiedzku też nie mieli. Dopiero wujek mnie poratował, ale jaki to wymiar to nikt nie spytał. Poszukaj trochę wydaje mi się, że kiedyś było podane na forum jaki to jest wymiar.

[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 21:42 ]
mam:
http://www.fiestaklubpols...ht=zacisk+imbus

diodalodz - 30 Mar 2006, 22:52

7mm wzmacniany . Koszt ok 10 zł za naprawde dobry .
ruskm - 1 Kwi 2006, 11:56

W wiekszosci marketowych zestawow jest 6 i 8 a nie ma 7 dla tego Ci nie pasuje ja kupilem taki zestaw z 7 za 27zl w sklepie zelaznym nie w markecie!
habit_m - 1 Kwi 2006, 13:35

tylko taka moja mala uwaga - 7 wzmiacniany jak kolega pisal wyzej - ja sobie dorobilem z preta i sie skubany ukrecil, wkoncu zdesperowany zamiast to dziadostwo odkrecac, odkrecilem szczeke z piasty i dalo sie wysunac bez odkrecania. wsunac nowe klocki tez - choc bylo ciezko.

pozdrowienia

andrew - 1 Kwi 2006, 15:03

jezeli sam to bediesz robil to uwazaj na cylinderki abs nie uszkodzil gumeczki (reperaturki) przy zakladaniu nowych klocków a kluczyk to tak jak koledzy powiedzieli ale przed odkreceniem popsikaj srube preparatem abys jej nie urwal bo moze byc zapieczona :)