|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Ogrzewanie szyby
Lech - 8 Kwi 2006, 08:13 Temat postu: Ogrzewanie szyby Niedawno kupiłem Fiestę, nie działa ogrzewana szyba, podłączenie do szyby ok, bezpiecznik ok, wygląda na wyłacznik na desce rozdzielczej. Czy to może być to? Jak go wymienić?
Matis - 8 Kwi 2006, 08:30
sprubój połączyć na któtko jak będzie działać to wyłącznik.
jaco11 - 8 Kwi 2006, 09:27 Temat postu: Re: Ogrzewanie szyby
Lech napisał/a: | Niedawno kupiłem Fiestę, nie działa ogrzewana szyba, podłączenie do szyby ok, bezpiecznik ok, wygląda na wyłacznik na desce rozdzielczej. Czy to może być to? Jak go wymienić? | skąd twierdzisz ze podłączenie do szyby ok mierzyłeś czy co ??? może napiszesz co zrobiłeś sprawdziłeś na przejście ???
Rafal1504 - 10 Kwi 2006, 19:06
Jak podniesiesz klapę są styki zmierz miernikiem minus złap z karoserii samochodu plus podłącz do srtyków na pierwszy od lewej pojawia się 12V po przekręceniu kluczyka drugi jest od szyby albo wycieraczki dobrze nie pamiętam zrób tak przekręć kluczyć i zmierz pokolei styki zapisz wyniki, następnie włącz ogrzewanie tylnej szyby na jednym styku powinno pojawić się 12 V a przedtem był 0 V jeślli nie ma zmian to znaczy że zasilanie nie dochodzi do styków, to na początek
Lech - 31 Sty 2007, 15:10
Temat prawie z przed roku, ale dawno nie byłem na forum.
Powodem były zaśniedziałe styki w włączniku na desce rozdzielczej.
|
|