Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Wymiana krzyżaka

Marcinus - 17 Kwi 2006, 13:17
Temat postu: [MK3] Wymiana krzyżaka
Zakupiłem sobie nowy krzyżak i chce sobie wyminić samemu jak patrzałem pod maske wystarczy odkrecić dwie śrubki i krzyżak powinien żejśc mam taką nadzieje napiszcie czy schodzi czy trzeba demontować cały układ kierowniczy ?
Pablo - 17 Kwi 2006, 20:10

Powinien zejść jak będziesz miał szczęście...ja nie miałem z tym problemu...tylko pamietaj by potem dobrze go założyć tzn. by kierownica była prosto ;)
odyniec - 17 Kwi 2006, 20:21

we wtorek sie biore tez za swojego ;]
Marcinus - 17 Kwi 2006, 20:23

Udało sie zdjałem go HEee i sprawdzam jak chodzi teraz zdjety w jedną strone góra dół chodzi lekko a w boki z oporem cieżko zacina sie zamontoju jutro nowy który chodzi gładko i zobacze jaka róznica
picio_18 - 20 Kwi 2006, 16:10

"Marcinus" a powiedz mi jedno na tym starym krzyżaku cieżko chodziła tobie kierwnica w prawo i lewo? Bo kurde mi coś ciożko chodzi i zastanawiam sie czy to krzyżak, powiedz jak tam po wymianie u ciebie?
Pozdrawiam!

odyniec - 20 Kwi 2006, 19:32

ja tam spsikalem wodka 40 wiec lekko mi chodzilo wszystko przed wymiana tak samo jak po wymiane, tylko ze jutro 3 raz bede to robic bo kierownice krzywo dalem i nie moge wyrownac :hihihi:
szymko200 - 20 Kwi 2006, 20:45

ja to zrobiłem tak:
ustawiłem kierownice prosto wyjołem kluczyk no i się zblokowała a dolej to demontaz i montaz nowego wszystko musi być ok.

a po roku (na jakiś kiepski zamiennik trafiłem) dla odmiany mam luz na krzyzaku i czeka mnie ponowna wymiana więc znowu procedura jak wyżej...

odyniec - 21 Kwi 2006, 00:42

taaa u mnie nie dalo rady odkrecic srub jak kierownica byla prosto ;]
Marcinus - 21 Kwi 2006, 20:30

Wymieniłem na nowy krzyżak jaka róznica kierownica chodzi leciutko nigdy tak lekko sie nie kreciło super!!

picio_18 kierownica chodziła mi w każdą strone cieżko jak cholera

picio_18 - 21 Kwi 2006, 22:41

dzieki z odp :)