|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Problemy z odpaleniem
marcino - 21 Kwi 2006, 20:03 Temat postu: [MK3] Problemy z odpaleniem Witam, Drodzy fiesto-kierowcy, zwracam się do was zdesperowany i zdegustowany wybrykami mojej fiestki. Mam problem z odpalaniem, mianowicie co jakiś czas wystepuje problem, kręci i nic kręci i nic, dopiero jak dodam gazu to załapuje, a czasem pali na dotyk bez gazu. Czy ktos może mi coś podpowiedzieć co ją boli?? :-/ dlaczego jak ma problem z odpalaniem jak dodam gazu to załapie??! nie mam już pomysłu.
PS świece i kable zmienione
szynszyl - 21 Kwi 2006, 22:32
zostaja swiece.. albo cewka jak wigotna to fiksuje.. a diabli fiestę wiedzą o co jej chodzi..
jackrzec - 21 Kwi 2006, 22:42
Może też krokowiec nawalać... i po prostu niema wolnych obrotów. Czasem łączy, a czasem nie. To akurat znam z doświadczenia.
marcino - 22 Kwi 2006, 09:36
a czy filtr powietrza może miec na to jakikolwiek wpływ, bo mam co do niego pewne wątpliwości.(prawie roczny filtron-troche pogięty, jak to filtron;))
jackrzec - 23 Kwi 2006, 06:49
marcino napisał/a: | a czy filtr powietrza może miec na to jakikolwiek wpływ, bo mam co do niego pewne wątpliwości.(prawie roczny filtron-troche pogięty, jak to filtron;)) |
Filtry zawsze mają wpływ na pracę silnika - trzeba pilnować regularnej zmiany, ale jeśli chodzi o odpalanie, to wydaje mi się że to nie filtr. Piszesz że musisz dodać gazu przy odpalaniu - jeśli by to był filtr, to nic by to nie dało, bo przy gazie ciągnie więcej powietrza.
marcino - 23 Kwi 2006, 07:58
więc, wg ciebie to krokowy?, czasem nie łapie wolnych obrotów i odpala jak mu ich dodam?
spróbuję mu się bliżej przyjżeć.
jackrzec - 23 Kwi 2006, 08:43
Jeśli nie będzie chciał odpalić, to podnieś maskę i popatrz na krokowca - jeśli ten bolec co zniego wychodzi będzie całkiem schowany i nie będzie się opierał na przepustnicy, to na bank jego wina. U mnie właśnie tak było. Nie twierdzę że na 100% to jest to (chociaz nic mi innego do głowy nie przychodzi), ale sprawdzić nie zaszkodzi.
|
|