Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Odlaczenie immo

arturo326 - 20 Maj 2006, 18:56
Temat postu: Odlaczenie immo
Prosze o pomoc
Jak samemu odlaczyc immobilaizer
Jak ktos moglby opisac to krok po kroku
dzieki

jackrzec - 21 Maj 2006, 07:07

Nikt chyba tego u nas nie robił - niedawno była dyskusja na forum o tym. Z immo jest ciężka sprawa, bo jest podłączony tez do kompa do styku nr 56 do którego jest też podłączony czujnik położenia wału korbowego. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie kolorowe kable które wychodzą z immo zamieniają się w brązowe jeszcze pod osłona kolumny kierownicy. i dalej ida jako brązowe w instalacje. To ciężka sprawa, bo brązowy to też masa i tych kabli jest pełno. Trzeba by było całkowicie rozpruć wiązke i wtedy można by kombinować, bo tak to nie wiadomo co jest co.
arturo326 - 21 Maj 2006, 10:14

Moze wiesz dlaczego nie moge odpalic samochodu .Na chwile odlaczylem immo i teraz niby sie koduje ale nie chce odpalic. Co teraz zrobic?
Z tymi kablami jest tak jak piszesz identycznie.

jackrzec - 21 Maj 2006, 11:30

arturo326 napisał/a:
Moze wiesz dlaczego nie moge odpalic samochodu .Na chwile odlaczylem immo i teraz niby sie koduje ale nie chce odpalic. Co teraz zrobic?
Z tymi kablami jest tak jak piszesz identycznie.
Jak na mój gust, to mogłeś to rozprogramować w diabły, i w takim wypadku pozostaje tylko ASO lub jakoś to cholerstwo odłączyć, ale nie wiem jak. Poszukaj na forum, bo kiedyś ktoś już pisało tym, może też jest rozwiązanie.