Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Elektryka - a światła mijania,postojowe

matix44 - 4 Cze 2006, 21:25
Temat postu: Elektryka - a światła mijania,postojowe
kaput Witam jestem nowy na wszej stronie kupiłem nie dawno fieste mk3 1990.r i juz mam małe problemy.Mianowicie w trakcie jazdy z wyłączonymi światłami mijania naciskam chamulec to świecą mi sie światła postojowe ,gasnie podświetlane zegarka a oświeca się podświetlenie dmuchawy.Jest to dośćnietypowy przypadek bo nie znalazłem podobnego na naszym forum prosze pomóżcie mi MATI. kaput
Powertech - 4 Cze 2006, 22:24

Miałem podobny problem w swojej fieście tylko nie zapalały mi się światła pozycyjne. Zapalały mi się przyciski od przeciwmgielnych i ogrzewania szyby. Problem tkwił w tym iż brakowało masy od świateł stopu i szło gdzieś przebicie. Sprawdź mase bo kable w tylnich lampach (przynajmniej u mnie) lubią się przecierać lub wyskakiwać z kostki podłączeniowej. Ja innego pomysłu nie mam. Pozdrawiam.
pawloplus - 4 Cze 2006, 22:42

masz gdzies przebicie... Jak masz 3 swiatło stopu poszukaj tam... jednak możesz miec zwaloną kostke w którejś lampie.. Pozdrawiam
matix44 - 6 Cze 2006, 20:02

o sprawa załatwiona okazało si eżwe żarówki z tyłu różniły się i wszysko przez to -niby banalne a jednak narobiło kłopotu pozrawiem ziom