|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Silniki diesla - [MK4] Brak paliwa Endura De
ruskm - 18 Cze 2006, 22:45 Temat postu: [MK4] Brak paliwa Endura De Nie zdarzylo mi sie, ale mam metlik w glowie (w szukaj nie znalazlem nic konkretnego)
Silnik 1,8 Endura-De (nie ma pompki na filtrze paliwa)
Jezeli braknie mi paliwa to trzeba ja odpowietrzac ?
Bo znajomy mechanik mowi ze musze poluznic wtryski krecic az zacznie puszczac bokami rope
zakrecic odpalic i czekac az sie "uspokoi"
Znow jedenemu znajomemu braklo paliwa, ale juz na stacji dolal i normalnie odpalil(musial troszke pokrecic)
Wiec jak da sie zapowietrzyc 1,8Endura-De z powodu braku paliwa czy odetnie samo/odpowietrzy sie samo
???
Lokmen - 18 Cze 2006, 22:55
słuchaj sie mechanika - diesel to nie benzyna ze sie sam odpowietrzy
ruskm - 19 Cze 2006, 07:28
Tylko myslalem ze wpadli na to zeby zrobic czujnik ktory odetnie paliwo na chwile przedtym jak sie skonczy
Wojtek - 20 Cze 2006, 00:05
Jak mi siadła ta pompka ( ta, której Ty nie masz) i jak zgasiłem silnik paliwo mi z niego uciekało to zanim nazbierałem kasiory na nową pompkę to wstawiłem sobie taki zaworek zwrotny na przewodzie paliwowym-w slepie moto mi polecili. Bez broblemu ze dwa tysiace przejechałem.
ruskm - 20 Cze 2006, 09:09
zaworek to ja mam fabrycznie
Fordon - 20 Cze 2006, 18:42
Kazdego diesla zapowietrzysz... nie ma tak ze nie... i nie istnieje cos takiego jak zaworek krory odetnie ci doplyw przed skonczeniem sie paliwa... bynajmniej nie widzialem tego jeszcze ani nie szlyszalem o tym... do tego dieslem nie jezdzi sie na glebokiej rezerwie bo zasysasz najgorszy smrod jak sie tylko da... a pozniej moze byc problem z odpaleniem bo filtr zawalony syfem... diesle posiadaj uklady tzw. samo odpowietrzajace... ale to dotyczy toi tego ze nie musisz kazdej sekcji odpowietrzac... styknie jak z filtra wywali paliwo... zakreca sie srube na 10 kluczyk lub tez płaski wkretak... i wtedy krecisz chwile odpala glupieje az dochodzi do normy... i jest ok
Pozdrawiam
|
|