|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - padła klapa:(
marcino - 19 Cze 2006, 13:46 Temat postu: padła klapa:( witam, wczoraj nagle bez przyczyny padło mi otwieranie bagażnika przy pomocy przycisku. Z uwagi na no iż jestem dość mocno "ciemny" w tych tematach zupełnie nie wiem za co się zabrać, co i jak sprawdzać w pierszej kolejności.
Proszę o jakieś podpowiedzi...
Rangers76 - 19 Cze 2006, 14:47
1 Bezpiecznik
2 Przewody
3 Siłownik
marcino - 19 Cze 2006, 18:35
tylko kurcze który bezpiecznik jest za to odpowiedzialny? sprawdze po koleji wszystkie:)
A jak sprawdziś siłownik i przewody?
Pisałem że jestem laik kompletny.
jackrzec - 19 Cze 2006, 23:31
Ziomek - nie rob wstydu! Przecież w faq (co prawda w mechanice) jest jak byk napisane! http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=11667
marcino - 20 Cze 2006, 08:08
Ziomek- nie tak nerwowo, jaki wstyd! Fakt, nie doczytałem się w tebelce odpowiedniego bezpiecznika (zdalne odblokowanie elektrycznego zamka drzwi tłu nadwozia), mam nadzieje że jet spalony - oby!
Szczecin pozdrawia Stargard
[ Dodano: Wto Cze 20, 2006 07:39 ]
Ale dół!!! bezpiecznik OK. I co tu dalej robić???
picio_18 - 20 Cze 2006, 09:07
jeżeli działało i nagle przestało a bezpiecznik dobry to zostaje tobie tylko sprawdzenie samego siłownika tzn rozkręć klape i podłacz siłownik na krótko jak zadziala to zanczy że gdzieś masz przerwe w okablowaniu jak nie zadziała to niestety www.allegro.pl szukaj "siłownik"
pozdrawiam
marcino - 20 Cze 2006, 09:13
Tylko mam mały problem, zamek mechaniczny nie działa (otwierałem tylko elektrycznie) więc ciężko będzie sie dostać do siłownika ale będę próbował. Ale chyba nie dam rady sprostać tej usterce:(
Rycho - 20 Cze 2006, 09:18
Spróbuj docisnąc klape parę razy Może to kwestia styków. Nie wiem też czy zwróciłeś uwagę, ale fabryczna instalacja otwierania klapy działa tylko przy wyłączonym zapłonie.
Rycho
marcino - 20 Cze 2006, 09:20
wiem o zapłonie, klapę też dociskałem i nic:(
Marcin - 20 Cze 2006, 11:14
sprawdz jeszcze włącznik, może on się skończył.
hans666 - 20 Cze 2006, 13:47
Rycho napisał/a: | Spróbuj docisnąc klape parę razy Może to kwestia styków. Nie wiem też czy zwróciłeś uwagę, ale fabryczna instalacja otwierania klapy działa tylko przy wyłączonym zapłonie.
Rycho |
dokladnie -u mnie pomoglo...potem otworzylem i wyczyscilem styki-jak reka odjal (to byla zima-czyli syf na drodze)
szynszyl - 20 Cze 2006, 22:17
marcino napisał/a: | iem o zapłonie, klapę też dociskałem i nic:( | walnij dobrze pięscia jakbyś ja chciał w bok ją przesunąć.. parę razy..
jackrzec - 21 Cze 2006, 07:18
Mase sprawdź panie, masę....
80% przypadków niedziałania otwierania tylnej klapy, to brak masy lub jest za słaba i przy obciażeniu nie daje rady. Masa jest brana z budy tylko przez zawiasy i to szwankuje. Mozna pociągnąć kolo zawiasów przewód (linkę miedzianą) i pzykręcić i do budy i do klapy - sprawę rozwiąże raz na zawsze.
habit_m - 21 Cze 2006, 15:14
moze lepiej oddaj auto do serwisu ziom
pozdrowienia
marcino - 22 Cze 2006, 19:46
Sprawa rozwiązała się sama , metodą "mocnej dłoni" spowodowałem że działa.
Dzięki za podpowiedzi... przeczyszczę wszystkie styki, masy itp... powinno starczyć.
|
|