Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - Małe pytanko co do stożka i coś jeszcze...

Kamil - 21 Cze 2006, 10:38
Temat postu: Małe pytanko co do stożka i coś jeszcze...
Witam.
Mam małe pytanko co do montażu stożka.
Tak sobie pomyślałem :V: ,że gdy zamontuje stożek np.za leflektorem i doprowadze mu siakiś dolot powietrza to w sumie i tak do końca może nie być ok,moze mieć mało tego powietrza i bedzie ciągną troche tego ciepłego od silnika.

Nie wiem czy już ktoś tak robił ale pomyślałem,że gdyby zamontować stożek przed chłodnicą to podczas jazdy mógł by chyba nieżle sobie poodychać... :-D

Napiszcie proszę co o tym sądzicie.

I jeszcze jedno pytanko.
Czy kierunki na błotnikach są konieczne?
Mam chęć je zaspawać tylko nie wiem czy jakiś pan władza nie będzie miał o to jakiegos ale...

Pozdro

doogi - 21 Cze 2006, 10:47

stożek mozesz sobie zamontować nawet na dachu :) jeśli tylko ci się to podoba.
kierunki nie sa konieczne.
moj ojciec w escorcie ma zaślepki i nic nikt nigdy mu o tym nie powiedział.

maerik - 21 Cze 2006, 14:53

Gebal napisał/a:

moj ojciec w escorcie ma zaślepki i nic nikt nigdy mu o tym nie powiedział.

Poza tym, że są brzydkie :devil:

Kamil - 21 Cze 2006, 14:54

No racja.Nigdy nie miałem styczności ze stozkami,czytałem na te tematy ale teoria z praktyką może się mijać i mam małe wątpliwości.
maerik - 21 Cze 2006, 15:10

Stosuj sprawdzone rozwiązania, chyba że faktycznie chcesz wymyśleć coś nowego i porządnego. Jednak bez odpowiedniego zaplacza techniczno-diagnostycznego nie sprawdzisz efektywności swoich nowatorskich rozwiązań. Dużo było na forum już o stożkach. Jeśli chcesz wyszukam zdjęcia swojego.
doogi - 21 Cze 2006, 15:22

maerik pisz ze dla ludzi :D nie filozofów :D
ja uważam ze stożki nie są trendy ;]

a wracając do tematu to stożek moze nieznacznie podnieść moc twojego auta.
pewnie nawet tego nie odczujesz.
stożki sa do aut sportowych (czyt. modyfikowanych) w których sa potrzebne a nie tylko "fajnie jakby był"...

maerik - 21 Cze 2006, 15:52

Ok, więc inaczej:
Elo ziomal nie wsadzaj badziewia tylko firmówke, chyba że miałeś niezlą rozkmine.
Pamiętaj ziomal, że jak nie masz hamowni albo g-techa czy coś to ni chu chu jak sprawdzisz czy ci lepiej ciągnie czy nie ziomal! Szperaj na forum bo było mase dobrych txtów innych ziomali o stożkach. Jak chcesz to zapodam Ci foty mojej XRy.
Elo rap pozdro kalarepa! :devil:

west - 21 Cze 2006, 16:09

maerik napisał/a:
Ok, więc inaczej:
Elo ziomal nie wsadzaj badziewia tylko firmówke, chyba że miałeś niezlą rozkmine.
Pamiętaj ziomal, że jak nie masz hamowni albo g-techa czy coś to ni chu chu jak sprawdzisz czy ci lepiej ciągnie czy nie ziomal! Szperaj na forum bo było mase dobrych txtów innych ziomali o stożkach. Jak chcesz to zapodam Ci foty mojej XRy.
Elo rap pozdro kalarepa! :devil:

:ok: :cojest:

A tak wracając do tematu to wątpie żeby stożek przy Twojej pojemności silnika coś dał... Moim zdaniem już lepiej kupic nowy dobrej jakości standardowy filtr powietrza ( proponuję MANNa, ostatecznie Filtrona [<-ostatecznie!] ) i efekt myślę ten sam ( no może na stożku auto będzie głośniejsze ) a resztę pięniążków "wlej" do baku.

Żółwik Tuptuś - 22 Cze 2006, 08:57

Temat szeroko omawiany na forum .

Użyj opcji " szukaj " lub zajżyj do archiwum TuninguMechanicznego

Dostajesz PChO