|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - lakier popryskany białą farba
jaczylibodzio - 23 Lip 2006, 17:45 Temat postu: lakier popryskany białą farba Wczoraj jadac na zakupy wieczorem natknalem sie na kolesi malujacych pasy na drodze. Przejechalem po tym bo nie bylo niczym to zasloniete, w przeciwienstwie do drugiej strony. Podjechalem pod sklep wysiadam z auta i patrze a bok schlapany biala farba!!! I co ja mam teraz z tym zrobic? Przeciez nie wytre tego rozpuszczalnikiem :-(
Laskosz - 23 Lip 2006, 22:37
ekstrakcyjna i jedziesz z koksem innego wyjścia nie widze
jaczylibodzio - 23 Lip 2006, 22:39
Tyle mi zostaje... Chyba ze sie przewioze gdzies gdzie jeszcze pasy maluja, przejade po nich jak beda niezabezpieczone no i sie poskarze
LOY - 23 Lip 2006, 22:53
a wiesz ze na potrzeby takich tematów powstał ostatnio poddział?? Dzis przeniose ..jutro usune i wspomoge pamietanie o nowym dziale warnem
jaczylibodzio - 23 Lip 2006, 23:18
Zagapilem sie... przepraszam, moja wina.
LOY - 23 Lip 2006, 23:27
no problem
[ Dodano: Pon Lip 24, 2006 00:23 ]
benzyna ekstrakcyjna,albo rozpuszczalnik ..ale z umiarem jak lakier przymatowieje to potem wypolerujesz pasta tempo -w przypadku ekstremalnym kropeczki zetniesz papierem ściernym na mokro gradacja 1500-2000 a potem polerka scieranego miejsca i tyle .
jackrzec - 24 Lip 2006, 07:47
Pasy malująfarbą chlorokauczukową - kup rozpuszczalnk do takiej farby i to zetrzesz w miarę bezproblemowo, bo on tak nie rozpuszcza lakieru samochodowego. Tylko nie trzyj na siłę, a delikatnie!
Kamil - 24 Lip 2006, 08:38
zmyj to delikatnie nitro a potem przetrzyj pastą tempo albo G3 i na 100% będzie ok
jackrzec - 25 Lip 2006, 08:12
Kamil napisał/a: | zmyj to delikatnie nitro a potem przetrzyj pastą tempo albo G3 i na 100% będzie ok | Nie nitro tylko rozp. do chlorokauczuku, bo z nitro będzie się męczył. A fakt że po tym i tak trzeba polecieć pastą.
Kamil - 25 Lip 2006, 08:40
Ja tam od 5 lat jak mialem praktyki na lakierni tak robie i klopotów nie mam żadnych chociaż musze przyznać,że nitro troche robi paćke i trzeba pomachać szmatą.
jaczylibodzio - 25 Lip 2006, 08:58
Wlasnie kupilem wczoraj na stacji rozpuszczalnik do chlorokauczuku i wzialem sie za to. Troche machania reka, nieco lakier sie zamglil/zmatowil ale pol godzinki z pasta tempo i wszystko gra teraz Dzieki za pomoc!
|
|