|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Demontaż poduszki powietrznej
(A)rturo - 8 Sie 2006, 15:45 Temat postu: [MK4] Demontaż poduszki powietrznej Da sie zdemontowac poduszke z kierownicy?
W jaki sposob?
Bo nie wiedze aby tam byly jakies srobki - trzeba ciagnoc na 'hama' ?
dday - 8 Sie 2006, 23:10 Temat postu: Re: Jak zdemontowac poduszke pow. w Fiescie z `97?
(A)rturo napisał/a: |
W jaki sposob? |
najłatwiej chyba będzie przywalić w jakiś słup automatycznie się zdemontuje
silvercar - 8 Sie 2006, 23:54
Chyba 2 śruby od spodu (po zdjęciu osłon kolumny) a później rwać...
Kamil - 9 Sie 2006, 08:15
Witam.
A czy może ktoś próbował zdemontować poduche pasażera w mk3?
dtm - 9 Sie 2006, 09:54
Kamil napisał/a: | Witam.
A czy może ktoś próbował zdemontować poduche pasażera w mk3? |
Tak ja, w swojej mk4 z 98r, wczoraj zdejmowałem poduche i się okazało, że jest z 93 roku czyli z mk3, a ściąga się ją poprostu rwąc, bezproblemowo odchodzi tylko musisz uważać bo mi jakaś sprężynka wyskoczyła i nie wiem gdzie ją wsadzić ale bez niej udało się zmontować.
Kamil - 9 Sie 2006, 10:10
spoko ale mi chodzi jak z tego całego schowka wyciągnąć to całe dziadostwo
dtm - 9 Sie 2006, 18:17
niedoczytałem, że chodzi o pasażera, przepraszam
mimiczek - 11 Sie 2006, 19:25
przepraszam ze pytam, ale PO CO DEMONTOWAC PODUSZKE POWIETRZNĄ?? Jezdzicie bez pasów i boicie sie ze zrobi wiecej szkody niz porzytku?? No chyba ze chcecie je zamontować do traktora.
A propos wyciagania poduszki to nie robi sie tego na siłe poneiważ ludzie ktorzy sprzedają poduszki gotowe do założenia mają je ładnie poskłądane, nie używane.
dtm - 12 Sie 2006, 01:04
mimiczek napisał/a: | przepraszam ze pytam, ale PO CO DEMONTOWAC PODUSZKE POWIETRZNĄ?? |
zdejmij u siebie to może się też dowiesz czegoś ciekawego, ja się dowiedziałem, że mam z 1993roku airbag, a auto jest z 98r. :? . Tak więc powoli zaczynam uzupełnianie, o dobry airbag, napinacze, reset kompa i musze wyjąć licznik żeby sprawdzić co z moją kontrolką, że wogóle nie świeci.
mimiczek napisał/a: | ezdzicie bez pasów i boicie sie ze zrobi wiecej szkody niz porzytku?? |
Jak nie zapniesz pasów, poduszka nie wystrzeli
(A)rturo - 12 Sie 2006, 09:49
Dzieki za odpowiedz
Poduszka zdjeta - tam wchodzi dziwny klucz bodajze 5.5!!
Roni71 - 27 Wrz 2011, 18:09
witajcie , mam pytanko o podpowiedź jak zdemontować poduszkę powietrzną w MK4 . Żonka miała stłuczkę i wystrzeliły obie poduchy ...teraz chciałbym wystrzeloną wymienić ale nie wiem czego użyć gdzie pociągnąć.....dzięki z góry za podpowiedź...
Puff - 27 Wrz 2011, 18:18
Z tyłu są 2 śruby, potrzeba specjalnego nasadkowego klucza gwiazdkowego, żeby to odkręcić.
Możesz zdemontować osłonę kolumny - 2 śrubki, a robota niebo łatwiejsza.
Po przekręceniu kierownicy zobaczysz dziury i będziesz wiedział co dalej robić
Niczego nie ciągnij na siłę! Po odkręceniu śrub poducha schodzi jak marzenie
Aha - jakbyś miał w tej poduszce sprawne zaczepy od klaksonu (są 3 sztuki ze sprężynami), to chętnie je odkupię
|
|