Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Przednia szyba z mk2 do mk1. Da rade?

topdrive - 23 Wrz 2006, 23:30
Temat postu: Przednia szyba z mk2 do mk1. Da rade?
Przednia szyba w mk1 i mk2 jest taka sama?

Posiadam mk1 i szukam do niej przedniej szyby, bo popekala mi przy lusterku wewnetrznym. Zastanawialem sie, czy moge wlozyc do niej szybke z mk2 (na oko wydaje sie identyczna, ale wole sie dopytac ludzi, ktorzy tymi fiestami zajmuja sie na codzien ;)) .

diodalodz - 24 Wrz 2006, 01:00

napewno jeśli mk1 jest z przed 79 roku ma inna szybe . Za to daje sobie łape urąbać bo w tym roku kupowałem nowa . Z tego co mi wiadomo w mk2 szyba jest nieco mniejsza ale różnice sa niewielkie . Za nowa dałem coś koło 170-190 zł z tego co pamiętam . A kupiłem nowa bo wszystkie poprzednie 3 szyby były mało przeźroczyste (porysowane) a latam duzo w nocy i musiałem zwalniać jak coś z przeciwka jechało . Po 3 szybie która pękła sama z siebie w czasie mrozów wsciekłem sie i kupiłem nowa . I powiem jedno druga dobra inwestycja po LPG.
topdrive - 28 Wrz 2006, 15:54

mam mk1 z 1980.... nie ma na ten temat zadnych informacji?
Laskosz - 28 Wrz 2006, 19:38

topdrive napisał/a:
mam mk1 z 1980

i tu jest zonk :) bo może masz starą a może nową :| ford mieszał tym co miał i nie wiadomo co wylądowało w twojej

topdrive - 28 Wrz 2006, 19:49

a po czym je poznac? musi byc jakis znak.. moze numery nadwozia?
diodalodz - 29 Wrz 2006, 00:49

da sie poznać po wysokości i szerokości szyby . zmierz to ci powiem która masz . Najlepiej przekątna podaj i wysokośc na środku mierzona od uszczelki do uszczelki .
topdrive - 1 Paź 2006, 14:15

wysokosc na srodku, od uszczelki do uszczelki, to 60cm. przekatna 125cm.

Edit: nie mozna sie zarejestrowac a FKP. Nie dziala link "zarejestruj" na stronie "dołącz do nas" :) Prosze o naprawe tego, bo nie moge do Was dołączyć! :) Działa, ale mogliście napisać, że jest to normalna rejestracja na forum. Spodziewałem się osobnego trybu rejestracji :) Może za dużo oczekuje, ale to takie zboczenie (studiuje informatyke i mam do tego jakas tam smykalke.. ;))

topdrive - 1 Paź 2006, 23:26

wlasnie to zrobilem...
A teraz powrocmy do topicu... To jak to bedzie z ta szyba, co? :) Bo wypadaloby ja wymienic, a chce wiedziec, czy moge szukac tez szyby do mk2 (znacznie latwiej bedzie znalezc, bo nie chce kupowac nowej - nie jezdze w nocy i moze byc troszke porysowana :) ).

diodalodz - 2 Paź 2006, 18:02

Musisz mi wybaczyć ale mam od 2 dni migrene i mam głowe jak telewizor :) Jak sie pozbieram to ci zmierze co siedzi u mnie w mk1
topdrive - 2 Paź 2006, 19:10

nie ma sprawy, kuruj sie ;) Czekam na wiesci! :)
Laskosz - 15 Paź 2006, 20:18

http://moto.allegro.pl/it...fiesta_mk1.html