Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK3] Dokładka do zderzaka XR2i - od czego można dopasować?

Piesek - 27 Wrz 2006, 08:23
Temat postu: [MK3] Dokładka do zderzaka XR2i - od czego można dopasować?
Witam! Kolejny projekt rusza... w tym samym garażu ale inna fiesta ;) narazie niebędę mógł pisać żadnych szczegółów puki właściciel się niezgodzi... a teraz konkretne pytanie zakupiłem zderzak do xr2i bez przedniej dokładki i pytanie od czego można jeszcze przypasować dokładkę, najlepiej gumową... a może ktoś z was ma do sprzedania samą dokładkę tą gumową?
Arkadius - 27 Wrz 2006, 16:42

ktoś tutaj robił niedawno dokładke? dokładka od UNO przerobiona?
Jareczek - 27 Wrz 2006, 18:59

Puma kiedyś pisał o Renaulcie Laguna
doogi - 27 Wrz 2006, 19:26

po modyfikacjach wszystko sie da :)
podobno z golfa też ładnie sie wpasowywuje przy małych przeróbkach...

djpleban - 28 Wrz 2006, 12:57

golf III
marcel20 - 3 Paź 2006, 06:20

Golf II Reiger wyższa
Golf III Reiger niższa
Jeśli wyda ci sie za wysoko polceam jeszcze do tego dokładke od laguny z wlotami lub bez

Golf III VR6 - Tworzywo ABS- docinana na środku

I ostatni wynalazek bodajże speedo Tylni zderzak fiat uno I.

PumaRST - 3 Paź 2006, 07:44

mam gume z laguny z wlotami, jak byś był zainteresowany to GG.
doogi - 22 Paź 2006, 21:08

takie coś z golfa vr6 chyba jest

a tak wygląda ładnie wpasowany w przedni zderzak xr2i :::

m/w 7-10 cm optycznego obniżenia.

a tak wyglada od laguny :::

a tak prezentuje sie na fieście :::

-------EDIT--------
mam pytanie, mam na kupnie podkladke pod zderzak od golfa ktorego widać nieco wyzej i jest on wykonany z abs-u.
czy ja jako totalny laik moge go przerobić do xr2i ?? i czego potrzebuje bo pociąć czy powyginać umiem ale niewiem czym potem skleić :)

prosze o pomoc :)

firefighter1 - 24 Paź 2006, 13:21

mam przez przypadek dokładki do rs tył i boki jakby ktoś chcial
marcus_87 - 3 Lis 2006, 00:08

ta od golfa brzydko wyglada, najladniejsza jaka widzialem jest ta zrobiona ze zderzaka uno
marcel20 - 3 Lis 2006, 18:17

Cytat:
ta od golfa brzydko wyglada, najladniejsza jaka widzialem jest ta zrobiona ze zderzaka uno

Która??

VR6

Reiger Golf II

Reiger golf III

???

marcus_87 - 3 Lis 2006, 12:02

chodzilo mi o vr6 z przodu ujdzie ale z boku nieciekawie wyglada
Piesek - 3 Lis 2006, 16:01

ogółem temat jest nieaktualny bo będzie jednak nieco inaczej to autko robione, po prostu projekt się zmienił :) Ale myślę że temat jest dość ciekawy więc nie warto go zamykać... co do dokładki to ta z laguny jest malina, ale zapewne trzeba ją skracać, a tu już jest problem bo ona niema tak jak w golfie że jest dzielona na dwie osobne części i będzie trzeba to kleić potem lakierować, a jednak jest ona narażona na dość częste spotkanie dokładka-ziemia ;)
doogi - 3 Lis 2006, 16:12

Piesek napisał/a:
a jednak jest ona narażona na dość częste spotkanie dokładka-ziemia ;)

no bardziej dokladka-kraweznik lub dokladka-dziura :)

ale wracajac do tematu to doikladke od golfa wystrczy dopasować ??
nie trzeba nic ucinac (oprucz skracania pośrodku) ??

Danio - 6 Lis 2006, 10:17

doogi napisał/a:
Piesek napisał/a:
a jednak jest ona narażona na dość częste spotkanie dokładka-ziemia ;)

no bardziej dokladka-kraweznik lub dokladka-dziura :)

hehe nie u Pieska w fofi..u niego na spotkanie z krawężnikiem narażone będą halogeny :hahaha:

Piesek - 6 Lis 2006, 11:24

doogi co do dokładki od golfa 3 gti/vr6 to trzeba przyciąć dokładkę po środku... ale żeby miało to ręce i nogi to trzeba równomiernie obciąć z obu stron... potem trzeba dopasować jeszcze na rogach tzn dociąć tą dokładkę tak aby weszła bo z tego co pamiętam zderzak xr2i ma takie plastiki po bokach na samym dole i tam było by trzeba wyciąć kawałek gumy i niewiem czy nietrzeba na samych rogach dokładki od golfa skrócić bo pewnie róg zderzaka od golfa jest dłuższy, ale raczej o żadnym klejeniu niema mowy, więc jest to wykonalne :D

Danio co spotkania moich halogenów z krawężnikiem już nie jest tak źle bo auto poszło ze 2cm wyżej... bo lżejszy silnik.. ale siądzie pewnie coś jeszcze bo maski i zderzaka niema ;)

QBOSS - 6 Lis 2006, 12:24

Hym ja swego czasu miałem chrapkę na dokładkę od Cossiego ,niestety u nas jest nieosiągalna ,dlatego moja futura zostanie bez dokładki bo zupełnie nie mm pomysła co na nia założyć :(
Piesek - 6 Lis 2006, 13:04

ja też myślę nad dokładką do swojego zderzaka futura rs zender... i jak narazie to właśnie ta od laguny mi się widzi...
Co do dokładki od coswortha to kiedyś miałem do kupienia za 200zł, jednakże przeróbek co niemiara i ogółem łatwa podatność na uszkodzenie by była... bo była by cała poklejona, ponitowana, kombinowana na wiesz polakierowana była by bamperem, aby zrobił się taki zarys dokłądki z absu.. ale przy pierwszym spotkaniu z glebą poszedła by się dokłądka walić... więc jak coś to tylko abs i żeby jego niekleić... ale z tym jest mega problem żeby coś znaleźć, dokładka która jest z 2 części idealnie się do tego nadaje...

Daras84 - 6 Lis 2006, 15:16

Piesek a jak ja chcialem załozyc dokladke pod Zendera to mnie objechales:P a teraz sam chcesz zalozyc :P ;/
Piesek - 6 Lis 2006, 16:45

Darku z tego co pamiętam to chciałeś dokładke w stylu ala laminat :D albo coś doklejane tzn jakiś plastik czy cóś... a ja chce tylko kondoma jakiegoś pod zderzak ;)
Danio - 6 Lis 2006, 17:52

no chłopaki ja również twierdze że te dokładki to takie na siłę (chociaż na xr mi sie laguna widzi) ...a wasze zderzaczki RS są wystarczająco rzadkie i atrakcyjne..wystarczy doczepić do nich glebe i jest bosko :)
Seen - 24 Wrz 2010, 07:17

Mam fieste mk3 i nie wiem jaki zderzak dopasowac z laguny by pasowalo bez przerabiania?
trzeci - 24 Wrz 2010, 08:15

Seen napisał/a:
Mam fieste mk3 i nie wiem jaki zderzak dopasowac z laguny by pasowalo bez przerabiania?

Zderzak z Renault Laguna do Fiesty MK3 ? Bez przerabiania ? :9:
Nie sądzę abyś jakikolwiek znalazł.
W temacie jest mowa, ale o dokładkach spod zderzaka Laguny.
Pozdro ...