|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Halogeny od Futury jak je rozebrać ??
QBOSS - 23 Paź 2006, 20:24 Temat postu: Halogeny od Futury jak je rozebrać ?? No właśnie czy to też jest taki trudno dostępny towar jak same Halogeny ?? bo one są jakieś inne niż te które widziałem każda z nich ma przewód podłączony do siebie ?? Potrzebuje akurat jednej żaróweczki ale nie wiem gdzie o taką pytać. I jeszcze jedno rozbierał może ktoś takie halogeny bo chciałem je wyczyścić w środku bo rdza ich wzięła ale szklane klosze śą chyba przyklejone i boje się że mi popękają jak zacznę je zdejmować w nieodpowiedni sposób ,być może jest jakiś metoda która nie skończy się moim lamentem ,wszystkie propozycje mile widziane
stasiek49 - 23 Paź 2006, 20:29
kupić nowe
QBOSS - 23 Paź 2006, 20:40
stasiek49, - spadłeś z księżyca ,ty nie wiesz jak trudno o takie halogeny ,no chyba że chodzi ci o żarówki ,bo halogenów już praktycznie nie można dostać a jeżeli już są to w kosmicznych cenach
stasiek49 - 23 Paź 2006, 23:03
myślałem o żarówkach,a odblaski dać do regeneracji,szukaj na allegro
QBOSS - 24 Paź 2006, 07:39
ok harówy już mam Ale głupia pała zemnie wystarczyło spojrzeć na oznaczenie ale nadal nie wiem jak rozebrać halogen żeby go wyczyścić - robił to już ktoś ??
Majki - 24 Paź 2006, 15:24
Ja sciągałem kiedyś u siebie. O ile dobrze pamiętam, to najpierw musisz wykręcić śrubkę, która zjajduje się pod halogenem - wchodzi w zderzak (połóż się pod zderzak to zobaczysz). W ten sposób zdejmiesz plastikową obudowę wokół halogenu. A potem tylko ze 3-4 śrubki którymi jest przymocowany halogen i już. Tylko pamiętaj, że te srubki służą również do regulacji halogena prawo-lewo, góra-dół.
|
|