|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Złączki filtra paliwa
przemekGT - 13 Lis 2006, 22:29 Temat postu: [MK4] Złączki filtra paliwa witam sprawa błacha prosta a jednak aż się zdiwiłem fiesta mk4 filtr paliwa koło baku....problem jest ze mocowaniem wężyków wchodze w kanał i żandych cybantów miedzianych przewodów tylko dziwne zaciski na filtrze..biała koncówka wciskowa czerwony środek wchodzący w czarną obudowę...czy Ktoś wie jak to rozebrać bez zniszczeń wiem że to są szybkozłączki ale wole się spytać niż wymieniać cały przewód jak się rozwali..ponadto jak się okazało w aucie z niemiec przez siedem lat nikt chba nie robił filtru paliwa cały zardzewiały.. mocowanie taka obejma z sruba ktróra spruchniała oczywście..czy ma ktoś doświadczenie w walce z tym mocowaniem... wiem że najszybciej to fleksą ale blisko jest zbiornik i niechce nic zniszczyć.. ogólnie ford się nie popisał z mocowaniem filtra paliwa w mk IV..lipaaa
Darekmk3 - 14 Lis 2006, 09:40
to czyli szybkozlaczki w mk4 w mocowaniu filtra paliwa pod bakiem wygladaja tak samo jak w mk3 gdzie filtr paliwa jest w komorze silnika,jak dobrze pamietam trzeba nacisnac na ta "szybkozłączke " i wysunąc przewod ,pisze jk dobrze pamietam bo wymienialem filtr paliwa z półtora roku temu
pozdro
Marcin - 14 Lis 2006, 10:20
Darekmk3 napisał/a: | trzeba nacisnac na ta "szybkozłączke " i wysunąc przewod |
dokładnie tak jak Darek napisał, ja u siebie niedawno zmieniałem i filtr też był cały pordzewiały tak samo jak obejma, ale bez problemu wyszedł, wystarczy jedną śrube wykręci która dociska obejme do filtra.
pozdro!
ciaastus - 19 Lis 2006, 18:13
Fajne rozwiązanie z tymi szybkozłączkami, ale ten filterek pod autem to za szybko rdzewieje i trudno go potem wyciągnąć.
|
|