|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Regulacja przepustnicy
opawelq - 24 Lis 2006, 15:32 Temat postu: [MK3] Regulacja przepustnicy do czego jest taka srubka ta co bolec do silnika krokowego ją popycha. bo jak ja wkrece czy wykrece to nic sie nie zmienia. a wyglada jak by sie tym cos regulowalo.
Kolin - 24 Lis 2006, 16:12
regulacja krokowca obrotow...raz mialem tam regulowane bo obroty zle chodzily...teraz tez zle chodza ale krokowiec siadl chyba i juz nie dziala ta srubka...<LOL>
madek - 24 Lis 2006, 17:04 Temat postu: Re: regulacja przepustnicy
opawelq napisał/a: | do czego jest taka srubka ta co bolec do silnika krokowego ją popycha. bo jak ja wkrece czy wykrece to nic sie nie zmienia. a wyglada jak by sie tym cos regulowalo. |
kompletnie nic sie tym nie reguluje - to sie wysuwa i chowa samo. jedyne co mozesz zrobic to przeczyscic wedlug opisow na forum i zalozyc.
przy zakladaniu jednak dobrze jak ten bolec wystaje tylko troche bo inaczej opiera sie o dzwigienke przepustnicy i niewygodnie sie zaklada.
jackrzec - 24 Lis 2006, 20:02 Temat postu: Re: regulacja przepustnicy
madek napisał/a: | opawelq napisał/a: | do czego jest taka srubka ta co bolec do silnika krokowego ją popycha. bo jak ja wkrece czy wykrece to nic sie nie zmienia. a wyglada jak by sie tym cos regulowalo. |
kompletnie nic sie tym nie reguluje - to sie wysuwa i chowa samo. jedyne co mozesz zrobic to przeczyscic wedlug opisow na forum i zalozyc.
przy zakladaniu jednak dobrze jak ten bolec wystaje tylko troche bo inaczej opiera sie o dzwigienke przepustnicy i niewygodnie sie zaklada. | Dokładnie tak! Jak tą śrubkę wykręcisz, żeby bardziej uchylić przepustnicę, to krokowiec bardzie się schowa i nic się nie zmieni. Ona jest tylko po to, żeby ten bolec miał się o co oprzeć.
opawelq - 26 Lis 2006, 10:55
hmmm wiec po co ford zadal sobie taki trud aby tam robic spacjalnie do tego srubke i giwintowac to a przeciez mozna bylo by zwykla blache. mnei sie wydaje ze spacjalnie do czegos to zrobili. no ale moze sie myle.
dark57 - 27 Lis 2006, 07:10
Nie zgodze się z wami, doświadczalnie sprawdziłem że śrubką tą reguluje się obroty silnika zaraz po zapaleniu: kręcąc w lewo zmniejszymy "wycie" silnika po rozruchu.
KacpeRS - 27 Lis 2006, 12:49
dark57 napisał/a: | Nie zgodze się z wami, doświadczalnie sprawdziłem że śrubką tą reguluje się obroty silnika zaraz po zapaleniu: kręcąc w lewo zmniejszymy "wycie" silnika po rozruchu. |
Dokładnie to prawda śróbka służy do regulacji obrotów ale tych na pare sekund po odpaleniu silnika potem obroty spadają do normalnych
|
|