|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Stuki w przednim zawieszeniu
Rafal1504 - 7 Gru 2006, 11:51 Temat postu: [MK4] Stuki w przednim zawieszeniu Witam
szukałem ale podobnego problemu nie znalazłem.
Słyszę stuki w przednim zawieszeniu, żadnych luzów na wahaczu, drążki ok, stabilizatory również, amortyzatory nie mają wycieków oraz dobrze tłumią, przeguby również ok, podejrzewam mocowanie amortyzatorów u góry, czy dużo jest roboty przy wymianie (czy np. trzeba odkręcać wahacz).
Pozdrawiam i z góry dziękuje za porady.
daro - 7 Gru 2006, 18:07
zerknij jeszcze raz dokladniej na gumki stabilizatora
ElGrey - 7 Gru 2006, 20:51
Ja nie mam luzow w zawieszeniu i mam stuki
A jest to stuk w przekladni kierowniczej, na slimaku.
W aso powiedzieli ze w fordach na naszych drogach to nic specjalnie unikalnego i jesli nie ma luzow to jedzic, bo wymiana to kupa kasy :bad:
Jerzdze tak juz 1,5 roku i nadal nie mam luzow na kierownicy, czy na kolach, auto nie myszkuje na drodze bez wzgledu na pretkosc i przeglad zerowy i zwykly auto przeszlo bez problemow
A stuk jest tylko na nierownosciach i wku... mnie niesamowicie, ale koszty wymiany :cry:
anjko - 7 Gru 2006, 22:35
daro napisał/a: | zerknij jeszcze raz dokladniej na gumki stabilizatora |
Dokładnie, sprawdzcie jeszcze raz te gumki na stabilizatorze bo mało kto zwraca na nie uwage nawet na przegladzie a potrafią nieżle hałasować. Ja np miałem rozwalona przekładnie do tego stopnia ze nie dało rady ustawić zbierznosci bo cała listwa latala i co po wymianie dalej stukało wkońcu do wymiany zostały juz tylko gumki bo reszta była zrobiona i dopiero pomogłlo a na poczatku wydawało mi sie ze sa dobre. Co prawda było to w Escorcie ale to ta sama konstrukcja Pozdrawiam.
Rafal1504 - 8 Gru 2006, 16:12
Sprawdziłem te stabilizatory okazało się że są do wymiany, jeden nawet wyleciał ze sworznia kulistego, muszę je wymienić i zobacze czy stuki zanikły.
Pozdrawiam i dzięki za porady
|
|