|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Nie można otworzyć drzwi od strony kierowcy
maciek.evo - 31 Gru 2006, 12:46 Temat postu: [MK3] Nie można otworzyć drzwi od strony kierowcy Witam
Nie moge otworzyc drzwi od strony kierowcy i nie wiem co robic.
Czy mozliwe jest "dostanie" sie do zamka w fiescie mk3 przy zamknietych drzwiach/od srodka?
Patrzylem w szukajce ale w zadnym z postow nie bylo informacji co robic przy zamknietych drzwiach..
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Bit1 - 31 Gru 2006, 13:08
Spróbuj strzelić klamką u mnie to pomaga jak się zamek nei chce otworzyć wiesz klamka do góry i puszczasz.
A co dostania się do zamka przy zamkniętych to się da ale to będzie trudne bo musisz zdjąc tapicerkę a żeby to zrobić w miare wygodnie przy zamkniętych drzwiach to byś musiał fotel wyjąć, wtedy odkręcić tapicerkę i wygiąć ją trochę tak by do zamka się dostać.
Powodzenia
maciek.evo - 31 Gru 2006, 13:12
Dzieki.Z tą klamką to musze sprobowac
A tapicerke juz zdejmowalem przyzamknietych i od srodka nie widze zadnej mozliwosci bo jest to obite w plastik Da sie go jakos zdjac/wyjac/odkrecic?
Bit1 - 31 Gru 2006, 13:48
Wiesz zależy jeszcze co ci się w tym zamku zepsóło bo jak masz już do neigo dostęp to tymi zapadkami które są wewnątrz drzwi tam jakoś powino się dac otworzyć zamek i drzwi
maciek.evo - 31 Gru 2006, 13:56
Przed chwila sprawdzilem strzal z klamki. dziala! juz trzy dni sie meczylem z tym zamkiem... WIELKIE DZIEKI Dobry patent
Bit1 - 31 Gru 2006, 14:28
Hehehe to się ciesze że mogłem pomóc
Proste rozwiązania są najlepsze
odyniec - 2 Sty 2007, 03:03
maciek.evo napisał/a: | Dzieki.Z tą klamką to musze sprobowac
A tapicerke juz zdejmowalem przyzamknietych i od srodka nie widze zadnej mozliwosci bo jest to obite w plastik Da sie go jakos zdjac/wyjac/odkrecic? |
przy zamknietych drzwiach watpie...
zamek ma plastikowa obudowe (modele mk3.5) i trzeba go odkrecic z boku drzwi i tyle... ale nie wiem jak mechanizm na kluczyk...
btw strzelanie z klamki to sposob tymczasowy... wez to zrob abys potem nie mial zonka
sowa - 2 Sty 2007, 03:59
heh widze że nie tylko ja sobie czasem strzele moja ma dni że nawet strzelanie nie pomaga i nurkuje od pasażera.. a w pozostałe otwiera się jakby auto i zamek były nówka sztuka.... ot humory
Bit1 - 2 Sty 2007, 10:49
O widzę że kontynłujecie topik
Powiem wam tak jak kupiłem fieche to za każdym razem musiałem strzelać
Ale odkręciłem zamek trochę poczyściłem, nasmarowałem i zalookałem że nie działa tak jak powinien ponieważ zużywają się te plastikowe "ślizgacze" dlatego skoro w zamku się zużywają to postanowiłem zrobić grubszeto "chwytanie" za które łapie zamek.
Owinołem to taśmą kilka razy i już od conajmniej 8miesięcy ani razu nei strzelałem
MARIUSZ.B - 2 Sty 2007, 11:37
Powodem problemów z otwieraniem zamka może być również wycierający się kluczyk.
beliaal1 - 2 Sty 2007, 12:36
zonk jest wtedy gdy sie klamka urwie lub kluczyk wyrobi a jesli jest to naraz to tragedia raz musiałem sie dostac do auta przez bagażnik nie polecam
Tommur - 2 Sty 2007, 17:09
ale jeśli ma się tylko elektryczny to już kicha na całego
kazi - 3 Sty 2007, 01:15
Tommur napisał/a: | ale jeśli ma się tylko elektryczny to już kicha na całego |
Dlaczego kicha na calego ?
Founder - 19 Lut 2007, 22:11
Witam
Podpinam się pod temat bo sprawa podobna.
Z zamkami mam różne przygody od samego początku - w momencie kupna już dostałem 3 kluczyki i dodam, że nie były wszystkie takie same :-/
Z biegiem czasu przyzwyczaiłem się do tego, że zamek pasażera i klapa wymaga kilku prób żeby otworzyć. Jednakże od grudnia nie potrafię się dostać do bagażnika /nie był mi potrzebny więc jakoś specjalnie się tym nie przejmowałem w czasie zimy/, ale teraz jestem zmuszony to naprawić.
I tu moje pytanie - czy jest jakiś "der kniff" żeby otworzyć klapę od środka, bo w sumie to nie mam za bardzo koncepcji jak się za to zabrać.
Dodam, że jeżeli chodzi o otwarcie zamka kluczykiem to po kilkudziesięciu próbach, wlaniu polowy WD 40, innych odmrażaczy i smarów poddałem się.
Nie che chamsko połamać zaczepów tego plastiku i potem z latareczką w zębach szukać bliżej nie określonego "dzyndzla".
Jeżeli ma jakiś schemat jak zamek wygląda dokładnie, co się w nim najczęściej blokuje, jak to odblokować i jak do tego dojść byłbym bardzo bardzo wdzięczny za udostępnienie.
Pozdrawiam
Marcinus - 19 Lut 2007, 22:31
klape bardzo łatwo otworzysz ale od srodka i musisz zdjąc maskownice klapy ten plastik czarny i tam bedzie drut który łaczy zamek z wkładką "ciągniesz za niego" i sie otworzy polecam zamontowanie elektrycznego siłownika do tego druta
bheesty - 25 Lut 2007, 17:59
Ja w mojej poprzedniej fiescie tez mialem taki problem, teraz zreszta Sowa mowi, ze tez jej sie to zdarza. Moje rozwiazanie to krecic zawsze zamkiem w dobrym kierunku i delikatnie. U mnie nie zawodzilo. Moze napisze jasniej. Jak otwieralem to krecilem TYLKO w strone otwierania, a jak zamykalem to tylko delikatnie w strone zamykania i juz. Nie mozna sie bylo pomylic i wtedy dzialalo na 99,9% raz mi tylko odmowil posluszenstwa i musialem sie pobawic.
Pozdro!!
Founder - 25 Lut 2007, 21:20
Witam
Po oględzinach okazało się, że zamek w klapie nadaje się tylko do wymiany.
Co do otwierania za cięgno, to tak działa bez problemu.
Pozdrawiam
azin7 - 28 Gru 2010, 20:10 Temat postu: Re: Nie można otworzyć drzwi od strony kierowcy
maciek.evo napisał/a: | Witam
Czy mozliwe jest "dostanie" sie do zamka w fiescie mk3 przy zamknietych drzwiach/od srodka?
Patrzylem w szukajce ale w zadnym z postow nie bylo informacji co robic przy zamknietych drzwiach..
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi |
Moja Mama ma podobny problem tylko , że mama ma fieste mk4 calypso..
i też nie może otworzyć tych drzwi.
nawet nie pomaga to z podniesieniem klamki do góry..
HELP
[ Dodano: Wto Gru 28, 2010 20:10 ]
maciek.evo napisał/a: | Witam
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi |
Moja Mama ma podobny problem tylko , że mama ma fieste mk4 calypso..
i też nie może otworzyć tych drzwi.
nawet nie pomaga to z podniesieniem klamki do góry..
HELP
MARIUSZ.B - 28 Gru 2010, 20:50
azin7, czasem nie zamarzły ?
potor84 - 10 Paź 2011, 21:19
pytanie mam fieste mk4 i nie moge otworzyc kluczykiem z zewnatrz dzwi ,a w dzwiach od pasarzera to tylko od środka pomórzcie co trzeba zrobic
MARIUSZ.B - 10 Paź 2011, 23:03
U mnie kiedyś nie chodził zamek pasażera, nie interesowałem się tym zbytnio bo mam centralny. Kiedyś z nudów wpuściłem do zamka dużo WD40 a następnie smaru w sprey potem długo próbowałem i próbowałem aż zaczął pracować normalnie. Pytanie też w jakim stanie jest Twój kluczyk, równie dobrze może być jego wina. Jeśli jest gładki jedz do klucznika i niech zrobi nowy.
|
|