Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - mk4 ogrzewanie

szafar - 2 Sty 2007, 10:51
Temat postu: mk4 ogrzewanie
Witam !! Mam fieste z 1998, 1.25 bez klimy mam taki problem:
Odpalam jeżdżę z godzinke (silnik juz goracy) i wszystko jest ok tzn chce zimne powietrze jest zimne chce cieple tez jest ALE jak pojezdze jeszcze z godzinke to mam juz tylko gorące i nie ma znaczenia czy na niebieskim czy na czerwonym polu. Powiedzcie Koledzy co mam zrobic ? (pozdrawiam i dzieki za pomoc)

Rasta - 2 Sty 2007, 10:55

Wymienić układ sterujący nawiewami, jak otworzysz maskę to znajduje się on pod wycieraczkami wchodzą do niego z jednej strony 2 czarne rurki a z drugiej wychdzą.
Jak dobrze pamiętam to kupowałem go w ASO za jakieś 200-220 pln

Marcin - 2 Sty 2007, 11:16

a dokładnie to elektrozawór i byłooo o tym sporo wystarczy poszukać :)
na allegro do kupienia nawet za 150pln

ciaastus - 3 Sty 2007, 19:03

Marcin napisał/a:
na allegro do kupienia nawet za 150pln

W podobnej cenie jest oryginał w promocji w sklepach internetowych:
- albo www.fordsklep.pl
- albo www.fordczesci.pl
nie pamiętam w którym.

Rafal1504 - 4 Sty 2007, 19:00

Musisz odczekać parę minut, ponieważ płyn w nagrzewnicy jest gorący przekręcając na zimne elektrozawór odcina dopływ ciepłego płynu a ten w nagrzewnicy musi sie zchłodzić i dlatego mimo iż masz na niebieskim polu przez jakiś czas leci gorące.
Pozdrawiam

GURU500 - 23 Mar 2008, 17:53

Witam
Odswieze watek :)
czy ktos mi moze powiedziec gdzie jest ten zaworek dokladnie pokazac to miejsce bo cos mi sie wydaje ze go nie ma :) a mam podobny problem dmucha samo zimne powietrze bez roznicy czy jest na niebieskim czy czerwonym
Fiesta Mk4..

Marcin - 23 Mar 2008, 21:31

na środku na podszybiu, jak wyglada to wystarczy poszukac chociazby na allegro, a i chyba na forum były jego zdjecia...