Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - zagłówki na tylnej kanapie

Suchy87 - 2 Sty 2007, 13:58
Temat postu: zagłówki na tylnej kanapie
Witam, w mojej mk3 często wożę 4 osoby. Czy kto¶ z Was nie wie może czy dałoby się założyć zagłówki na tylnej kanapie?? Je¶li tak to jak i jakim kosztem?? słyszałem o takim patencie jak zagłówki zakładane od góry i zaciskane na kanapie...
MARIUSZ.B - 3 Sty 2007, 12:02

Był kiedy¶ temat o zagłówkach i wypowiadał się w nim kolega który je podobno zamontował trzeba by było jego zapytać temat
Swoj± drog± też bym co¶ takiego zamontował, bo z tyłu bez zagłowka siedzi się nie wygodnie.

andrew - 5 Sty 2007, 19:38
Temat postu: zaglowki
no jezeli w jakis sposob bede mogl pomoc to chetnie pomoge koszt takiego zaglowka to zaden<< wystarczy posiadac jakiekolwiek siedziska z autka ;szkoda ze dopiero teraz ktos o to mnie zapytal bo mialem jeszcze jedne siedziska od swojej fofi ktore przerobilem dodatkowo ale juz ich niemmam zostaly oddelegowane na smietnik czyli zlom <sposob wykonania nie jest trudny wystarczy posiadac kawalek elektrody i spawarki lub tez bardziej do tego celu przystosowane spawarki <<migomat<< wspawane prowadnice gniazda ktore podtrzymuja caly zaglowek zostaja przelozone do tylnych siedzisk ,w dowolnym rozmieszczeniu jakie komu odpowiadaja dwa lub trzy zaglowki aby wyjac zaglowek nalezy wysunac zabespieczenie a nastepnie wyjac caly kolnierz plastykowy w ktorym siedza zaglowki potem trzeba zrobic otwory w ktorym sa zamontowane mocowania tych gniazd do tylnych siedzisk nastepnie obszyc skora lub innym materialem skrecic siedziska i dlugo dlugo jezdzic :fox:
ajezeli sa zainteresowani to prosze przez gg wszystko wytlumacz epo kolei jak sie robi

MARIUSZ.B - 5 Sty 2007, 20:10

Andrew wrzuć jakie¶ fotki aby to wszystko zobrazować. Ja my¶lałem o zainstalowaniu takich jak s± przy przednich fotelach które pewnie bez problemu dało by się kupić.
andrew - 5 Sty 2007, 20:44

wł±snie z takich przednich foteli ale nie koniecznie mozna z innych takze
krisnit - 5 Sty 2007, 20:54
Temat postu: ja mam od poldka
zamontowalem od poloneza z przednich foteli. http://krisnit.wrzuta.pl/obraz/9c4gntMv5V/7
iroon - 5 Sty 2007, 23:18

a czy fabrycznie były kiedykolwiek montowane zagłówki w mk3? bo sjeszcze się nie spotkałem z takim czym¶?
madek - 6 Sty 2007, 00:41

w mk3 raczej nie
MARIUSZ.B - 6 Sty 2007, 09:36

krisnit możesz wstawić jeszcze fotkę zrobion± od strony bagażnika, chciałbym zobaczyć jak wygl±da ich zamocowanie.
Grabarz - 21 Lut 2008, 11:19

Po pierwsze witam wszystkich i pozdrawiam, jako, że jestem nowym forumowiczem :)

Ja także nie mam w mojej Fie¶cie z 98r. tylnych zagłówków. W przytoczonym wyżej temacie było napisane, że je¶li seryjnie samochód nie miał zagłówków, to nie musi ich być.
Jednak w zapisie o ruchu drogowym (czy kurcze czym¶ tam) nie ma takiej wzmianki, jedynie, że musz± je mieć auta wyprodukowane po 95r.
Wobec tego musz± być czy nie musz± ? Bo my sobie możemy uważać jedno, ale trzeba się wesprzeć czym¶ konkretnym prawda ?

Danio - 26 Lut 2008, 01:18

ja sobie sam wstawiałem zagłówki na tył...sprawa 2-3h na czysto ze skręceniem auta...potrzebna wiertarka dobre wiertła, pilniki wszelkich kształtów, nóż, zagłówki plus gniazda zagłówkowe

fotek z roboty nie mam bo ja robię to nie mam czasu cykać a nie mam pomocnika (za mały jeszcze)

jak kto¶ chce to mam fajne zagłówki z astry (s± przelotowe wiec wygodniejsze bo widać przez nie do tyłu) ładny czarny welur, nówki nie używane, regulacja góra dół i przód tył, mam do nich jedn± parę mocowań dolnych (trzeba na szrocie znaleĽć drug± z astry, kadetta, ascony itd podejd±) bardzo wygodne - oddam w dobrej cenie

pozdro

Grabarz - 26 Lut 2008, 07:49

No jak sprawdzałem wczoraj, to pod g±bk± mam 2 komplety dziur. Także pewnie wystarczy tylko prowadnice czy inne mocowania zamontować.
No, ale to z kolei ogranicza mnie do typowego dla MK4 rozstawu nóżek