|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK5] Jak zdemontowac siedzenie pasażera ?
alchemik83 - 15 Sty 2007, 19:54 Temat postu: [MK5] Jak zdemontowac siedzenie pasażera ? Witam
Mam pytanko.Jak zdemontowac siedzenie od strony pasazera w fordzie fiescie?
Z gory dziekuje za pomoc
dday - 15 Sty 2007, 21:58
nie wiem jak w mk5 ale w mk3 jest na śrubach - i aby wywalić fotel należy wszystkie śruby, mocujące szyny do podłogi, wykręcić
hbr - 15 Sty 2007, 22:16
dday napisał/a: | by wywalić fotel należy wszystkie śruby, mocujące szyny do podłogi, wykręcić |
Czyli tylko z szynami można wyjąć, nie da się samego fotela?
Bit1 - 16 Sty 2007, 10:03
W mk3 jak odkrecisz fotel z szynami i go wyjmiesz to dopiero potem masz dostep do srub po których odkreceniu zostanie ci szyna i fotel oddzielnie
alchemik83 - 16 Sty 2007, 22:21 Temat postu: juz wiem Witajcie.
Zeby zdemontowac siedzenie jedynym sposobem na to jest odkrecenie srub mocujacych fotele ( 5 sztuk) i wyjecie siedzenia razem z szynami.
Inaczej najprawdopodobnie nie da rady
Pozdrawiam
cwirekns_1.25 - 11 Lis 2009, 10:41
Odświeżam temat, ponieważ mam taki problem w mojej mk4 że siedzenia kierowcy i pasażera są widzę ustawione w najwyższej pozycji (nie mam możliwości regulacji wysokości w fotelu i za każdym razem nie wygodnie mi wsiadać bo uderzam nogami o kierownicę), i mam pytanie. W tej szynie widzę że jest masa dziur i czy na nich da się obniżyć fotel, zapewne od tego są ale pytam żeby nie wykręcać fotela na darmo?
Jeśli tak to chciałem zapytać odnośnie odkręcania całego fotela razem z szyną, czy wystarczy te śruby mocujące szynę odkręcać z kabiny czy trzeba je jakoś kontrować pod spodem auta? nie mam kanału dlatego pytam.
Pozdrawiam
dark86ford - 11 Lis 2009, 12:29
co do wykrecania srob to niema problemu zeby wykrecic je ze srodka auta, wiem bo sam wykrecalem i zmienialem fotele w mojej bylej mk4
odnosnie demontazu to musisz odkrecic je z cala szyna, mozna dac podkladki pod szyne ale to podwyzszy fotel a co do obnizenia go to niemam pojecia czy sie da.
MARIUSZ.B - 11 Lis 2009, 12:47
Może rozwiązaniem byłby zakup fotela z regulacją. Choć ta regulacja też się nadaje do
dark86ford - 11 Lis 2009, 21:49
to jak juz by pasowaly z mk5 lub jakby sie uprzec to nawet z mondeo kombi hehe bo i takie zamontowalem w mojej starej fiescie
|
|