|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Weitec - plusy i minusy
QBOSS - 22 Sty 2007, 20:42 Temat postu: Weitec - plusy i minusy No właśnie dostałem całkiem niezła propozycje kupna takich springów + amorków tej samej firmy za 400 zł ale nie wiem czy czy warto ,ma ktoś takie zabaweczki u siebie w autku ?? Jeśli tak to prosił bym o opinie a i jeszcze jedno to są springi 60/50 i lekko sie boje że mój diesel tego nie przeżyje choć różnica w obciążeniu miedzy moim silnikiem a CVH 1.6 to tylko 17 kg wiec nie wiem czy sie kusić ????
Kod: | Poprawilem nazwe zawieszenia w tytule postu na prawidlowa, co by nie zmylala.
- trzeci |
tomekk58 - 22 Sty 2007, 21:04
na pewno Vietec a nie Weitec ;> o Weitecu slyszalem duzo dobrych rzeczy ale o Vietecu słysze pierwszy raz;> o ile to weitec to ja bym brał bo cena zachęcajaca jak za cały kaplet
Piesek - 22 Sty 2007, 21:15
pewnie od Artona
QBOSS - 22 Sty 2007, 21:17
A cholera wie tak mi napisano i tak przepisałem bo ani o jednej ani o drugiej firmie nie słyszałem
[ Dodano: Pon Sty 22, 2007 20:19 ]
Piesek a co ty podglądasz mnie czy co hehe dokładnie od Artona z tym ze nie wiem czy sie kusić na to czy nie bo cena atrakcyjna ale troszke hardcor jak na polskie drogi
Fordon - 22 Sty 2007, 22:06
A ja bym tego nie zalozyl do 1.8D a tym bardziej jak planujesz cos "ciezszego" nom jedyna ewentualnosc w tym ze mozesz zrobic sobie oslone alternatora ktory bardzo ladnie umiera w deszczowe dni oraz oslone miski olejowej ktora to jest zrobiona z aluminium a koszt uzywki to 200zl + uszczelka 80zl + kupa roboty wybor nalezy do Ciebie...
Pozdrawiam
Piesek - 22 Sty 2007, 22:19
da się jeździć na luuuzie... ja kiedyś miałem same spręgi weitec -45mm... teraz mam amory i spregi power techa i 80mm -60mm i też daje radę...
LOY - 23 Sty 2007, 01:51
a widzisz ..WEITEC !!! Kuba dziwne nie jest ze nie znałem firmy ..weiteka znam ..
dobry sredniak ..nieco nizej nich eibach długo na rynku ..german engineering ....jeśli zestaw zdrowy to cena rewelka ..tylko brac i ..pozazdroscic .
QBOSS - 23 Sty 2007, 08:44
Kurcze w sumie to nie wiem co robić z jednej strony ,na pewno ładnie by to wyglądało no i cena jest kusząca z 2 strony boje sie trochę o auto bo jeżdżę nim na codzień a przy takim niskim zawieszeniu łatwo coś rozwalić
trzeci - 23 Sty 2007, 08:53
Ja jeżdżę na codzień na niskim zawieszeniu -60/-60.
Fakt, wygląd auta fajny.
Ale choć nic nie rozwaliłem z tego powodu, to od czasu do czasu słychać złowrogie zgrzytnięcie spod podwozia.
Pomimo tego, że na nierównościach jeżdżę jak z jajkiem.
Pozdro ...
Artone^ - 25 Sty 2007, 22:54
ja bym nie bral ...
Daras juz zarezerwowal przykro mi
Baraccuda - 25 Sty 2007, 23:07
Witam ja jestem szczęśliwym posiadaczem amorów i springów firmy Weitec, specjalnie jechałem do Niemiec żeby je kupić (choć mam tylko 40 km ) i mam pewność że są org. szczerze to ci polecam tą firmę a i komfort jazdy nie jest najgorszy , nie polecam polskich firm
gaszu - 12 Lut 2007, 10:58
Cześć chłopaki!
Jeżdżę na codzień na Weitec'ach -35/-40 (zielone od essiego). Samochód ładnie się prowadzi, ale na nierównościach - zgroza! - trzeba jeździć bardzo powoli. KOmfort jazdy - żaden, ale nie po to je zakładałem.
Pozdrawiam!
maerik - 19 Lut 2007, 09:43 Temat postu: Re: Weitec - plusy i minusy Dla mnie zbyt miękkie - patrz testy w temacie z dieslem ( http://www.fiestaklubpols...p=181807#181807 )
P.S.
Może zawieszenie skracane i hartowane by MIETEC Zartowalem
|
|