Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - Weitec - plusy i minusy

QBOSS - 22 Sty 2007, 20:42
Temat postu: Weitec - plusy i minusy
No właśnie dostałem całkiem niezła propozycje kupna takich springów + amorków tej samej firmy za 400 zł ale nie wiem czy czy warto ,ma ktoś takie zabaweczki u siebie w autku ?? Jeśli tak to prosił bym o opinie a i jeszcze jedno to są springi 60/50 i lekko sie boje że mój diesel tego nie przeżyje choć różnica w obciążeniu miedzy moim silnikiem a CVH 1.6 to tylko 17 kg wiec nie wiem czy sie kusić ????

Kod:
Poprawilem nazwe zawieszenia w tytule postu na prawidlowa, co by nie zmylala.
- trzeci

tomekk58 - 22 Sty 2007, 21:04

na pewno Vietec a nie Weitec ;> o Weitecu slyszalem duzo dobrych rzeczy ale o Vietecu słysze pierwszy raz;> o ile to weitec to ja bym brał bo cena zachęcajaca jak za cały kaplet :)
Piesek - 22 Sty 2007, 21:15

pewnie od Artona :)
QBOSS - 22 Sty 2007, 21:17

A cholera wie tak mi napisano i tak przepisałem bo ani o jednej ani o drugiej firmie nie słyszałem :)

[ Dodano: Pon Sty 22, 2007 20:19 ]
Piesek a co ty podglądasz mnie czy co :D hehe dokładnie od Artona z tym ze nie wiem czy sie kusić na to czy nie bo cena atrakcyjna ale troszke hardcor jak na polskie drogi :)

Fordon - 22 Sty 2007, 22:06

A ja bym tego nie zalozyl do 1.8D a tym bardziej jak planujesz cos "ciezszego" ;) nom jedyna ewentualnosc w tym ze mozesz zrobic sobie oslone alternatora ktory bardzo ladnie umiera w deszczowe dni oraz oslone miski olejowej ktora to jest zrobiona z aluminium a koszt uzywki to 200zl + uszczelka 80zl + kupa roboty ;) wybor nalezy do Ciebie...

Pozdrawiam

Piesek - 22 Sty 2007, 22:19

da się jeździć na luuuzie... ja kiedyś miałem same spręgi weitec -45mm... teraz mam amory i spregi power techa i 80mm -60mm i też daje radę...
LOY - 23 Sty 2007, 01:51

a widzisz ..WEITEC !!! Kuba dziwne nie jest ze nie znałem firmy :fox: ..weiteka znam ..
dobry sredniak ..nieco nizej nich eibach długo na rynku ..german engineering :D ....jeśli zestaw zdrowy to cena rewelka ..tylko brac i ..pozazdroscic .

QBOSS - 23 Sty 2007, 08:44

Kurcze w sumie to nie wiem co robić z jednej strony ,na pewno ładnie by to wyglądało no i cena jest kusząca z 2 strony boje sie trochę o auto bo jeżdżę nim na codzień a przy takim niskim zawieszeniu łatwo coś rozwalić
trzeci - 23 Sty 2007, 08:53

Ja jeżdżę na codzień na niskim zawieszeniu -60/-60.
Fakt, wygląd auta fajny.
Ale choć nic nie rozwaliłem z tego powodu, to od czasu do czasu słychać złowrogie zgrzytnięcie spod podwozia.
Pomimo tego, że na nierównościach jeżdżę jak z jajkiem.
Pozdro ...

Artone^ - 25 Sty 2007, 22:54

ja bym nie bral ... :D

Daras juz zarezerwowal :) przykro mi :P

Baraccuda - 25 Sty 2007, 23:07

Witam ja jestem szczęśliwym posiadaczem amorów i springów firmy Weitec, specjalnie jechałem do Niemiec żeby je kupić (choć mam tylko 40 km ) i mam pewność że są org. :twisted: szczerze to ci polecam tą firmę a i komfort jazdy nie jest najgorszy :devil: , nie polecam polskich firm
gaszu - 12 Lut 2007, 10:58

Cześć chłopaki!
Jeżdżę na codzień na Weitec'ach -35/-40 (zielone od essiego). Samochód ładnie się prowadzi, ale na nierównościach - zgroza! - trzeba jeździć bardzo powoli. KOmfort jazdy - żaden, ale nie po to je zakładałem.

Pozdrawiam!

maerik - 19 Lut 2007, 09:43
Temat postu: Re: Weitec - plusy i minusy
Dla mnie zbyt miękkie - patrz testy w temacie z dieslem ( http://www.fiestaklubpols...p=181807#181807 )

P.S.
Może zawieszenie skracane i hartowane by MIETEC ;) Zartowalem :ok: