|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Malutka skrzynia
GilU - 23 Sty 2007, 08:53 Temat postu: Malutka skrzynia Witam,
wygrzebalem ostatnio z piwnicy montowany z kitu AVT wzmacniacz na ukladzie TDA1562 z filtrem dolnoprzepustowym i pomyslalem zeby zamontowac go do auta razem z jakas malutka skrzynia. Nie interesuje mnie jakas super wielka moc, ludzie na zewnatrz nie musza slyszec basow, chodzi mi jedynie o podbicie basu w srodku auta, przy srednio-głośnym odsluchu muzyki Czy jest jakis godny polecenia głośnik w przedziale 20-25 cm ktory byście polecili? i mniejwiecej jaka by byla potrzebna do niego obudowa? Czy znajdze TUTAJ cos czym mozna sie zainteresowac?
Ahh, jeszcze jedno, czy skrzynia może z powodzeniem przybierać "fikuśne" kształty?
Pozdrawiam
PODUCH - 5 Mar 2007, 23:09
jeśli chodzi o głośnik to ja polecam to
http://allegro.pl/item170...er_alphard.html
co do kształtu skrzyni to moze być dowolny, trzeba tylko pamietać o odpowiednim wyliczeniu objetości a wiadomo ze im bardziej dziwaczny kształt tym trudniej jest to obliczyć
marcus_87 - 6 Mar 2007, 12:11
zrob skrzynie zamknieta, uszczelnij, daj dobre wytlumienie i powinno byc ok
ksztalt dowolny
michone - 7 Mar 2007, 22:32
nie beierz serii sw to porazka... ten glosnik potrzebuje ze 150rmsu zeby cos zagrac budy ok 50l closed mocno tlumionej... ile da Ci ten wzmak?? ja bym kupil alpharda lw 800 jedyne rozsadne wyjscie...
|
|