Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - moja fiesta MK4-fotki

czw-free - 31 Sty 2007, 18:26
Temat postu: moja fiesta MK4-fotki
Witam jestem nowy a ta fiesta od niedawna jezdzi pod moja noga ;)
wiec tak:

Silnik:

-bez zmian tylko stozek zalozony

zawieszenie:

- standard

wyglad:

-lexusy
-obrysowki w zderzakach
-czysta klapa ( otwierana z przycisku)
- alu (ale do poprawki po kraweznikach mama nadzieje ze ktos to zrobi)
-wydech sebringa

Wnetrze:

-alu dywaniki
-aluminiowa galka
- kosmos na zegarach ;)
-calosc podswietlona na niebiesko
-teleskopy pod maska zamiast patyka do podpierania :)

a wyglada tak ;) czekam na opinie i pozdrawiam

marcus_87 - 31 Sty 2007, 18:41

witamy.
na minus: obrysowki, gejlooki, siatex, nalepka na klapce od wlewu i srebrne spryskiwacze i ramie wycieraczki, m3 spoko ale z kierunkami niepotrzebnie
na plus: fiesta, felgi, czysta klapa, wydech

Bart_Skrzyszow - 31 Sty 2007, 18:45

Witamy,
Pokaż środek jeszcze ;)

malek - 31 Sty 2007, 19:11

marcus_87 napisał/a:
witamy.
na minus: obrysowki, gejlooki, siatex, nalepka na klapce od wlewu i srebrne spryskiwacze i ramie wycieraczki, m3 spoko ale z kierunkami niepotrzebnie
na plus: fiesta, felgi, czysta klapa, wydech

nalepex :)

Fordon - 31 Sty 2007, 19:22

Tyl wyglada OK nawet z Lexami z tylu... ale ta naklejka na wlew :he: a srebrna siatke z przodu zamienil bym na czarna lub ta co jest dal w kolor auta, lusterka M3 :he: pasuja do BMW nie do Forda...
semek711 - 31 Sty 2007, 19:50

maly minusik z ta siatka... moglaby byc w kolor nadwozia... no i ta naplepka troche mi sie wydaje ze szpeci... ale tak to alu, lexy, itd... ns duzy plus... oby tak dalej... zebys na tem nie poprzestal :)
patyczek - 31 Sty 2007, 22:15

cze-free mam pytanie od kiedy jeździsz tą fiestą? :fox:
czw-free - 31 Sty 2007, 22:31
Temat postu: mk4
no ta wlepka tez mi sie nie podoba ale takiego juz kupilem wiec jak wyjdetroszke z kosztow to troche jeszcze pozmieniam mysle np nad innymi felami = zawieszenie rozporki i porzadne audio ;) dzieki za opinie pozdrawiam
zefir - 31 Sty 2007, 22:33

hehe obadamy w ta sobote o 17 jest spot grupy lodz szczegoly w w temacie lodzkim ;)
zobaczymy czy ladniej od mojej chodzi bat bat bat bat

czw-free - 31 Sty 2007, 22:33
Temat postu: cos jeszcze
a co do wnetrza to praktycznie standard dzisiaj przyszlo tylko radio JVC ze starego autka ale glosniki sa seria i nie za dobrze sie to razem komponuje ;)
czw-free - 31 Sty 2007, 22:34
Temat postu: zobaczymy
bylbym chetny ale nie wiem czy sie wyrobie zobaczymy
Napster - 31 Sty 2007, 23:10

jak dla mnie to siatke na czarno no i ta rażąco przezroczysta jasnosć szyb (jak dla mnie) z tyłu :) ale zależy jak kto lubi :)
ogólnie oczywiście ładna machina :D :) 8)

Bad_Boy__Zabrze - 1 Lut 2007, 00:13

gladka klapa z tylu wyglada super, ale ja sobie nie moge wyobrazic jazdy bez tylniej wycieraczki. reszta zostala powiedziana, wszystko kwestia gustu :ok: najwazniejsze, zebys mial z niej sporo frajdy ;-)
Daras84 - 1 Lut 2007, 15:16

fajny tyleczek ;)
Cosworth - 1 Lut 2007, 17:00

no właśnie - od kiedy jeździsz ta fiestą ?? i pokaż inne zdjęcia.
tomek23 - 1 Lut 2007, 23:48

ladna...jak dla mnie to troszke szyby przyciemnic :-P
czw-free - 2 Lut 2007, 00:51
Temat postu: moze takie alu
na tych widzialem astre i powiem ze calkiem fajnie to wygladalo

a to juz 17 tylko nie wiem czy wcisne

i co o tym myslicie ??

zefir - 2 Lut 2007, 09:35

echh mozna stary upchnac 17 po paru przerobkach, tylko wtedy kapcie jakie zalozyc 225/35?? watpie zeby sie to auto wogole odpychalo i mialo jakikolwiek komfort podrozy, 16 to max
scenic_17 - 2 Lut 2007, 09:40

jak dla mnie to te drugie.. czarne 17"
odyniec - 3 Lut 2007, 01:18

a na moj gust ostatnie :D
Mati_99 - 11 Lut 2007, 11:19

Witam.
Lustarka nie pasują według mnie do tej fiestki ,chrom spryskiwacze .i ta nalepka na wlew paliwa.
A tak to cudo maszyna :) :D

PitusK - 12 Lut 2007, 17:24

wywal ta srebrna siatke w atrapie i zaluz czarna:) tył bardzo ładnie gładka wyglada profi w mk4. i reszta jak mowli koledzy ta naklejka na wlewie blee.i lusterka seria wygladaja najlepiej:) pozdrawiam
czw-free - 10 Mar 2007, 01:55
Temat postu: jakie fele
Moze mi ktos podsunie pomysl jakie kapcie z alu do tego wsadzic tak zeby kolka byly dosc duze ale zeby nie bylo wiekszych problemow zeby je wcisnac osobiscie mysle nad 16 co wy na to ??

[ Dodano: Sob Mar 10, 2007 01:59 ]
6,5x15` et 38 ?? zmieszcza sie i czy nie beda obcierac ??

[ Dodano: Sob Mar 10, 2007 02:00 ]
wie ktos moze jaki ma rozstaw srub fofi mk4 ??

LOY - 10 Mar 2007, 02:06

no to prawdziwy tjuner dla mnie jestes :hahaha: plany zajebiste 16 ..17 tylko dotychczas tjunerze nawet nie sprawdziłęs jaki rozstaw ma koło w twoim bolidzie :fox: ....nie umniejszaj sobie ..poszukaj. Plany tjunerskie sie tobie sprecyzują ;-)
czw-free - 4 Gru 2007, 23:24

o rozstaw srub tylko pytalem bo nie mialem pojecia a tu od razu smiech... ale mniejsza z tym, mialem wrzucic fotki przodu ale nie dalem dzisiaj rady jutro mam wolna chwile to pstrykne kilka i wrzuce narazie tylko fotki po stluczce dzieki ktorej zmienilem lampki i pokleilem zderzak :D

a tu ten drugi

jutro dodam zdjecia terazniejsze.

grzes87 - 5 Gru 2007, 17:01

witam z tego co piszesz to masz teleskopy pod maska ? ja kupilem takowe srebrne zeby nie miec tego jednego kikuta... ale nie mam pojecia jak to zamontowac... mozesz mi opisac jak to jest zrobione i wrzucic foty w ktorych miejscach sa porobione dziury i w ogole gdzie sie chowaja te teleskopy ;) pozdrawiam
czw-free - 5 Gru 2007, 22:56
Temat postu: no i sa fotki
jak obiecywalem wkejam fotki nowych lampek nie wiem jak wam ale mnie sie podoba

a teraz opis:
jako ze po uderzeniu lewa lampa nadawala sie do wymiany poszedlem zaciosem i kupiel te co prawda nie jest to wolf ale bardzo podobny, niestety do lamp nie bylo grila wiec musiala byc rzezba z oryginalnego i wyszlo takie cudo. Zderzak potrzebuje jeszcze malej rzezby bo jak widac na zdjeciach jest narazie troche opuszczony zeby lampy weszly ale to na wiosne przy okazji robienia innych dupereli u blacharza. narazie musi tak byc ale chyba nie jest tak zle co ?
Co do silownikow od maski to jutro cykne im dokladne zdjecia i jakis maly opis.

zoharek - 6 Gru 2007, 00:07

Brzydko :(
LOY - 6 Gru 2007, 02:01

zoharek napisał/a:
Brzydko :(

no brzydkie to z przodu sa wszystkie MK4 a ta jest inna..inna lepiej nix brzydka ..ale ta lista płac na dzrzwiach na tak skromnym aucie wyglada conajmniej smiesznie ...to jak zaczynanie tuningu od dupy strony ...ja bym kwoty jeszcze dopisał to jeszce wieksze wrazenie by robiła :fox:

zoharek - 6 Gru 2007, 07:52

LOY napisał/a:
no brzydkie to z przodu sa wszystkie MK4

Ale do swojej (czyli standard) już się przyzwyczaiłem :D

czw-free - 6 Gru 2007, 09:25

naklejki to wiem myslalem ze bedzie lepiej wygladac a tu kicha ale jak bedzie na wiosne u blacharza to odejda w niepamiec, dzieki za oceny i od przy okazji mam pytanie co do zderzaka co wsadzic w ta dziure na dole siatke czy seryjny plastik i halogeny np. ??
Pozdrawiam. :-)

Marcin - 6 Gru 2007, 09:46

LOY napisał/a:
no brzydkie to z przodu sa wszystkie MK4 a ta jest inna..inna lepiej nix brzydka

jak dla mnie to wole serie niż tą podróbkę wolfa, zmienia to przód, ale mi się nie wiedzi.

na dole kratka + halogeny

Mafios - 6 Gru 2007, 10:41

ja tez mam naklejki na drzwiach i mi sie podoba :P
tak samo jest na bialej :2xf:

czw-free - 6 Gru 2007, 11:07

No to jest rzecz gustu nie mowie ze mnie sie to nie podoba tylko ze myslalem ze bedzie lepiej wygladac. zobaczymy czy blacharzowi bedzie sie chcialo bawic w sciaganie bo troche leniwy jest gosciu, ale napewno wyleca obrysowki a dojdzie kpl dokladek. Kolega mafios ma a moze juz nie ma :? felgi ktore chcialem ale niestety na mk4 juz nie wygladaja tak dobrze jak na poprzednich modelach. ;-(
Marcin - 6 Gru 2007, 11:19

z białej są już u mnie :)
sowa - 6 Gru 2007, 13:33

marcin chwalipięto :P ..koledze chyba o mangelsy chodzi gy
czw-free - 6 Gru 2007, 15:01
Temat postu: ...
tak masz racje, chodzilo mi o felgi moze zrobie dzisiaj jakies male vt i zobacze jakby to wygladalo z mangelsami ale najpierw zaloze podswietlenie w popielniczce mam juz nawet patenta :)
sowa - 6 Gru 2007, 15:04

no tak.. smutno by było pecikom i niedopałkom tak po ciemku :-)
czw-free - 6 Gru 2007, 17:42
Temat postu: ciemno ale bedzie jasniej :D
Nono :D nie no tak na powaznie to jak sie jedzie wieczorem to nie widac popiołki i nie raz zamiast do to trafiam obok :D zrobie fotki jak to wyglada jak zrobie
Mafios - 6 Gru 2007, 17:42
Temat postu: Re: ...
czw-free napisał/a:
tak masz racje, chodzilo mi o felgi moze zrobie dzisiaj jakies male vt i zobacze jakby to wygladalo z mangelsami ale najpierw zaloze podswietlenie w popielniczce mam juz nawet patenta :)

a moze zacznij od takiego tuningu ?

czw-free - 6 Gru 2007, 18:11
Temat postu: hmm
no calkiem fajna tylko te lampy z tylu mi jakos nie podchodza do swojej chyba wsadze albo ciemne lampy albo czarne lexy bo te co mam teraz cos za bardzo sie odrozniaja od reszty budy chyba ze z nimi cos powalcze ale ciezko bedzie bo sa klejone i nie wiem czy mi sie uda je rozkleic bez zadnych strat. a co myslicie o tym komplecie dokladek
http://moto.allegro.pl/it...uper_cena_.html
albo moze jakies propozycje (przod , tyl i progi) ???

LOY - 6 Gru 2007, 18:49

są OK ...tył troche przdobrzony ...ale reszta spoko ...ciekawe ile roboty ze spasowaniem bedzie :fox:
czw-free - 6 Gru 2007, 19:10
Temat postu: no wlasnie ...
no wlasnie tez jestem ciekaw ale to juz nie ja sie bede bawil tylko blacharz tylko ciekawe czy mu sie bedzie chcialo ... :) jak juz pisalem nie chce mu sie bawic w takie rzeczy ale robi dobrze...

[ Dodano: Czw Gru 06, 2007 22:54 ]
no i mam zdjecia popiołki nawet niechcacy wyszla mi z regulacja jasnosci podswietlenia :D

Wiec tak:
Materialy:
1dioda niebieska 12v
przewodzik 2 zylowy ok 20 cm
tasma izolacyjna

Podlaczenie
Wywiercilem otworek w popiolce i obudowie w ktorej jest mocowana z prawej strony kilka cm za zapalniczka (tam jest troche miejsca ) podlutowalem kabelki do diody i podpiolem sie pod zasilanie dmuchawy zaraz przy pokretle od nawiewu ( ale trzeba bedzie poprawic bo im mocniej przekrece dmuchawe tym slabiej swieci na zime moze zostac ale pozniej bede myslal gdzie to podpiac( te pety w popiolce t zdomowej popielniczki dla dla lepszego efektu :D ) kabelek jest na tyle dlugi ze mozna wyjac popielniczke i z niej spokojnie wszystko wysypac.

Mafios - 6 Gru 2007, 22:56

nie chce byc zlosliwy ale czemu to ma sluzyc ? ;/
Pablo784 - 6 Gru 2007, 23:03

Mafios napisał/a:
nie chce byc zlosliwy ale czemu to ma sluzyc ? ;/

A sprubój w nocy kepowac do niepodswietlonego polowa na ziemi :ok:

czw-free - 6 Gru 2007, 23:09
Temat postu: :D
no wlasnie i tak bylo w fofi i troche to irytujace bylo jak mialem pozniej pelno popiolu wszedzie.
zoharek - 6 Gru 2007, 23:49

Szatan was opętał z tym paleniem w autach! kill
SpiderMAN - 7 Gru 2007, 07:54

W sumie pomysl nie glupi, ale trzeba bylo gdzies w panelu w miejscu gdzie wlazi popiolka zrodic diode, to nie musialbys jej wyciagac razem z popiolka...

Obowiazuje zasada... Nie pal w samochodzie, nie gadaj przez telefon...
najbardziej mnie wkurzaja kierowcy co maja rece zajete... czyms zamiast jechac...
I druga taka grupa kierowcow, ktorych stac na dobre auto, dobry telefon, ale sluchawki BT to juz pozalowali...

czw-free - 7 Gru 2007, 11:01
Temat postu: ...
no bede musial pomyslec jeszcze z tym swiatlem tylko chyba dopiero na wiosne bo narazie jak wracam z pracy to ciemno jest a po ciemku to do bani sie robi cokolwiek. co do rozmow przez telefon podczas jazdy to jak gosciu rozmawia ale w miare sensownie jedzie to jeszcze z bogiem sprawa ale jak juz sie tlucze 20 /h bo on sobie musi pogadac albo sms`a napisac to mnie trafia...
olo - 17 Gru 2007, 23:24

ładna Ta Twoja fiestka ja swoja pokaże dopiero latem :P bo teraz nie mam jak sie nią zająć narazie zmieniłem tylko przednie lampy na oczy :) obniżyłem. Teraz w planie zaspawanie tylnego zamka poprawki lakiernicze po zatarciach. Zdejmij ta naklejkę z wlewu i będzie super ":)
kaczoro - 17 Gru 2007, 23:49

Ja nie palę i nie zamierzam :2xf: ale w mojej Fiestce jest fabrycznie podświetlana popielniczka :ok:
Pozdrawiam!

czw-free - 18 Gru 2007, 22:08
Temat postu: :)
Naklejka na pewno pojdzie na smieci ale na wiosne jak auto pojdzie na warsztat narazie nie zrywam bo schodzi z lakierem :( a na wiosne bedzie poprawiana tylna klapa dojdzie kilka rzeczy trzeba bedzie pomalowac to sie przy okazji zdejmie :)

[ Dodano: Wto Gru 18, 2007 22:10 ]
Olo ladna felga a gleba o ile ?? tez chce tylko sie zastanawiam o ile zeby za nisko nie bylo (polskie drogi :( )

rafal__lodz - 18 Gru 2007, 22:24

myślę że do -35mm nie będziesz musiał wymieniać amorów itp. więc wyniesie Cię tylko kosz sprężyn a te to już zależnie od firmy i długości. Ciężko powiedzieć jaką glebe masz zrobić żeby było fajnie wizualnie a do tego jeszcze komfortowo. Według mnie max -40mm pozdrawiam
olo - 18 Gru 2007, 22:40

Cytat:
czw-free

Felga tez mi sie podoba 15" ( no name) na oponie 195/15/45. jeżeli chodzi o glebe to - 4 cm ale na tym profilu opon to tragedia sie jeździ twardo i często tuleje sie wybijają :) ale fajnie wygląda a sprężyny mam Wolfa :)

Ps zdjecia z sezonu :P i nie mam jeszcze lamp nowych angels i nie mam jeszcze wgnniecenia od strony kierowcy :P

zoharek - 18 Gru 2007, 23:00

Jakie masz ET tych felg? Ja mam 15" i opony 195, ale z profilem 50 i kurcze praktycznie na styk z blachą idą (po zdrowej stronie), po chorej no comment... A i moje mają ET 35
olo - 18 Gru 2007, 23:08

zoharek napisał/a:
Jakie masz ET tych felg?

Wydaje mi sie ze 35 albo 37 ale nie jestem pewien jutro skocze do garażu i sprawdzę ale powiem Ci jak trafie na dziurkę większą albo zapadkę w asfalcie to już czuje jak uderzają :)

ps Pełen podziw drogi kolego za swap na 1,7 tez chciałem ale zjedzą mnie jak sie dowiedzą :) słyszę tylko lepiej pozbieraj na nowe auto ble ble ble zamiast w głupoty sie bawić :) a ja lubię moja fiestke :P

zoharek - 18 Gru 2007, 23:12

Ale w co uderzają? w błotnik?

Dzięki :) Polecam :) ) Chociaż jakbym startował z 1.4 to pewnie by zostało :P

olo - 18 Gru 2007, 23:16

zoharek napisał/a:
Ale w co uderzają? w błotnik?

Dzięki :) Polecam :) ) Chociaż jakbym startował z 1.4 to pewnie by zostało :P

Wydaje mi sie ze przy tak lekkiej budzie i 2 litry by zostało :P nie wiem jak sie wkręca 1,7 ale jak sie wkręca jak moje 1,4 to lata jak burza :) może uda mi sie kiedyś wpaść na spota i zobaczyć Twoje cudeńko :)

zoharek - 19 Gru 2007, 00:30

Kompletnie źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o to, że przy startowaniu z 1.4 moja by poszła szybciej, tylko jakbym na początku miał 90 konny silnik 1.4 to bym go nie wymieniał :P
olo - 19 Gru 2007, 15:17

no przy odejsciu napewno lepiej idzie 1,7 w koncu 35 km wiecej. A co do felg to o nadkola uderzaja az mam pogiete delikatnie ramki wewnetrzne.
zoharek - 19 Gru 2007, 17:14

Nadkola czy błotniki?
grzes87 - 19 Gru 2007, 20:07

olo napisał/a:
Cytat:
olo

Ps zdjecia z sezonu :P i nie mam jeszcze lamp nowych angels i nie mam jeszcze wgnniecenia od strony kierowcy :P

a jak to masz z tymi "angelami" ? ja mam takowe od miesiaca i powiem szczerze ze to tylko ladnie wyglada ale swiecic nie swieci wcale, lepsze byly standardowe z zarowkami H7 ...

zoharek - 19 Gru 2007, 20:22

To może dokup ksenony do nich? Są na H1 też.
grzes87 - 19 Gru 2007, 20:30

zoharek napisał/a:
To może dokup ksenony do nich? Są na H1 też.

a da sie ???? hmm widzialem na allegro tylko przerobke za 1800 zeta.... wole chyba w fele zainwestowac albo co lepsze zbierac dalej do Twojego swapa :P

olo - 19 Gru 2007, 20:37

a jak to masz z tymi "angelami" ? ja mam takowe od miesiaca i powiem szczerze ze to tylko ladnie wyglada ale swiecic nie swieci wcale, lepsze byly standardowe z zarowkami H7 ...[/quote]

Jezeli chodzi o angelsy to u mnie swieci nie najgorzej wymienilem zarowki na filipsy blue light i jakos nie jest najgorzej. Fakt ze te soczewy moze za mocno swieca po oczach ale to pewnie wina zbyt wysokiego polozenia. Nie chce mi sie tego regulowac tymi popapranymi srubami masakra :(

a jezli chodzi o uderzanie to o blotniki uderza

grzes87 - 19 Gru 2007, 20:43

hmm ja tam 10zeta zaplacilem i ustawili jako tako ze swieci lepiej niz przy zakupie :P
olo - 19 Gru 2007, 21:08

grzes87 napisał/a:
hmm ja tam 10zeta zaplacilem i ustawili jako tako ze swieci lepiej niz przy zakupie :P

To chyba trzeba podjechac na stacje kontrii pojazdow :)

grzes87 - 19 Gru 2007, 21:20

olo napisał/a:
grzes87 napisał/a:

To chyba trzeba podjechac na stacje kontrii pojazdow :)

ano trzeba lepsze to niz samemu kombinowac :P bo jak kominowalem to w ogole nie siwecilo tylko oslepialo :P

olo - 19 Gru 2007, 22:51

święta racja dajmy zarobić także innym i koniunktura i niech sie handel kreci :)
a co do modyfikacji to może dzięki koledze PIESKOWI będą siedzenia RECARO ale to jeszcze faza pomysłu :) i budżetu :P

czw-free - 19 Gru 2007, 23:03
Temat postu: co do interesu
Co do krecenia sie interesu i uderzania o ramke blotnika to jedz do blacharza i jezeli chodzi o ta wewnetrzna ramke to niech ja ladnie zagnie albo wytnie albo probuj sam :) powinno pomoc ale jezeli chodzi o ten rancik w srodku bltonika bo jak wala ogolnie o blotnik to tylko wyciagnac... ale tak to ladna fofi...
Co do swapa to wlasnie sie czesci kompletuja, narazie sa zaciski szukam sprezyn a potem reszty bebechow :)

olo - 19 Gru 2007, 23:16

Na razie myślę ze odpuszczę jakoś dłubanie do końca tego roku bo w planie mam położenie instalacji pod audio troszeczkę wygłuszyć wysuszyć od spodu i popatrzeć która droga dostaje sie woda pod dywaniki a poprawki blachy i klapę będę robił jak już sie ciepło zrobi cały jeden boczek do wymiany a reszta do poprawek. A swap no nie wiem może porostu zostanę przy 90 km no i w styczniu jak już budżet pozwoli uszczelniacze wymienię bo cieknie z pod rozrządu.
Wiec wydatki wydatki i jeszcze raz wydatki :)

Ps czy jak miałeś zamek i wycieraczkę zbierała sie woda w klapie ??

rafal__lodz - 20 Gru 2007, 19:47

witam, mam taki sam problem u siebie że po większym deszczu kiedy otwieram klape w pewnym momencie wylatuje woda przed drobne otworki w klapie i praktycznie z jednej strony (lewej) Minimalnie cieknie tez spod uszczelki szyby ale to trochę autokitu i po sprawie.
SpiderMAN - 20 Gru 2007, 22:01

rafal__lodz napisał/a:
witam, mam taki sam problem u siebie że po większym deszczu kiedy otwieram klape w pewnym momencie wylatuje woda przed drobne otworki w klapie i praktycznie z jednej strony (lewej) Minimalnie cieknie tez spod uszczelki szyby ale to trochę autokitu i po sprawie.
Powodzenia...
z klapy ma się wylewać woda... jak zatkasz te dziurki, to Ci klapa niedługo zgnije... :głowąwmur:

olo - 20 Gru 2007, 22:27

No tak jeżeli zatkasz te dziurki to będzie tragedia ja chciałem sie dowiedzieć od kolegi CZW-FREE czy jak zaspawamy zamek i wycieraczkę czy dalej woda sie będzie zbierać bo wydaje mi sie ze woda zbiera sie przez zamek ale nie mogę być pewnym.
rafal__lodz - 20 Gru 2007, 23:11

SpiderMAN nie napisałem że chce zakleić dziurki w klapie tylko szczelinę przy uszczelce bo jednak uszczelką wokół szyby nie ma prawa lecieć a dziurki w klapie to zupełnie co innego i ich bym nie zatykał bo wiadomo zbierająca się woda - gnicie i po zabawie
SpiderMAN - 20 Gru 2007, 23:40

olo napisał/a:
No tak jeżeli zatkasz te dziurki to będzie tragedia ja chciałem sie dowiedzieć od kolegi CZW-FREE czy jak zaspawamy zamek i wycieraczkę czy dalej woda sie będzie zbierać bo wydaje mi sie ze woda zbiera sie przez zamek ale nie mogę być pewnym.

Nie, woda scieka do klapy spod uszczelki...
rafal__lodz napisał/a:
SpiderMAN nie napisałem że chce zakleić dziurki w klapie tylko szczelinę przy uszczelce bo jednak uszczelką wokół szyby nie ma prawa lecieć a dziurki w klapie to zupełnie co innego i ich bym nie zatykał bo wiadomo zbierająca się woda - gnicie i po zabawie

Obaj jestescie w bledzie...

Ktos w fabryce byl na tyle inteligentny, ze tak wykombinowal i tak ma byc... wszelkiego rodzaju podklejanie uszczelki odradzam z powodow jak wczesniej, zgnije wam klapa...

czw-free - 21 Gru 2007, 09:16
Temat postu: :-/
A mnie tam nic nie wylatuje z klapy :-) nie zauwazylem zeby gdzies lecialo.
olo - 21 Gru 2007, 09:30

No wlasnie koledze nie cieknie nic z klapy a mi tam woda sie zbiera a ze zadko otwieram klape bo mam zalatwiony zamek i przycisk od otwierania wiec mam dwie sprzeczne odpowiedzi :) wiec moze sie ktos jeszcze wypowie kto ma zaspawana klape ;)
Domel181 - 21 Lut 2008, 21:34

Mi też tam trochę kapie ale to nic :-P Co myślicie o tych alumkach ?
http://www.agrosjeleniewo...mg=DSCF3615.jpg

kaczoro - 21 Lut 2008, 23:07

Domel181 napisał/a:

Jakoś nie widzę ich w fieście...chyba, że naaaprawdę duzy rozmiar (min. 16 cali) i spora gleba...co w naszych, polskich warunkach nie ma prawa zdać egzaminu :yes:
Pozdrawiam.

rafal__lodz - 21 Lut 2008, 23:29

Domel181 napisał/a:

jest jedna klubowa fofi, która ma delikatnie podobne fele i prezentuje się tak:

pewnie ze jest miło kiedy cale nasze auto albo jakieś jego elementy podobają sie innym ale najważniejsze by podobały się Tobie.
Możesz zrobić jakiś VT a jak nie umiesz to walnij fote auta z profilu to na pewno ktoś sie znajdzie co pomoże bo na aucie i w realu trochę inaczej może sie fela prezentować, pozdrawiam

kaczoro - 22 Lut 2008, 00:09

Fiesta MKIV jest samochodem, który nie wygląda zbyt rewelacyjnie tylko po założeniu dużych felg :) Nie ma poprostu bata, trzeba, zapodać niższy zawias...inaczej wygląda jak terenówka tudzież jakiś SUv :2xf:
Pozdrawiam.

Domel181 - 22 Lut 2008, 18:37

No te są niezłe pasują do fiestki . mógłbyś jakiś link z allegro albo model podać . Pozdro ;]
lee-sec - 11 Mar 2008, 09:04

witam fiesta eleganco wyglada z tylu jak sie to robi to szpachla jest czy cos sie wspawuje ??
kmb - 11 Mar 2008, 09:18

wspawuje i szpachluje, szpachli nie mozna klaść kilogramami bo odrazu popęka