|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - kolektor
scorpion69 - 3 Lut 2007, 14:52 Temat postu: kolektor z tego co wiem to w 1.3 efi jest kolektor ssący plastikowy. wiec czy otwory w głowicy i w tym kolektorze są te same czy może kolektor ma zwężone?
pozdro
Fordon - 3 Lut 2007, 16:17
Zasadnicza roznica miedzy starym 1.3i a 1.3Endura to wielopunkt , wiazka + ECU + przeplywka, za to konstrukcja silnika samego w sobie sie nie zmienila po za hydraulika...
scorpion69 - 3 Lut 2007, 17:06
Fordon napisał/a: | Zasadnicza roznica miedzy starym 1.3i a 1.3Endura to wielopunkt , wiazka + ECU + przeplywka, za to konstrukcja silnika samego w sobie sie nie zmienila po za hydraulika... |
czyli kolektor ma otwory węższe ---> tu kolega KacpeRS napisał:
Zdejmij kolektor ssący i porównaj sobie otwory w głowicy i w tym kolektorze jest różnica około 5 mm kolektor jest aluminiowy więc powiększ w nim otwory to tak na początek.
jest tak?
Fordon - 4 Lut 2007, 00:07
Nie powiem Ci jak jest dokladnie na starym kolektorze natomiast wiem ze ten plastikowy z Endury jest praktycznie idealnie dopasowany, bynajmniej jak robilem Forda Ka wiec domniemam ze Fiesta ma tak samo...z pytaniem o roznice miedzy glowica a kolektorem ssacym w 1.3i starego typu proponowal bym pytac bedziej doswiadczonych, ja moge tylko tyle podpowiedziec...
|
|