|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - No To Kolej na Moją MK3
Kamil_NeoN - 20 Kwi 2007, 11:37 Temat postu: No To Kolej na Moją MK3 Witam. Tutaj przedstawiam moją Fieste Mk3. Jest już po paru przeróbkach. Troche sie Narobiłem z Nią ale efekty myśle są bardzo dobre . Zderzak tylko z Mk4, zaspawana klapa tylnia, Alusy 14 (185/55), Wydech WM Sport sama końcówka, Poniżej daje kilka fotek to oceńce sami:
Planuje w Najbliżesz przyszłości (tzn za kilka dni) , pomalowac zderzaki w kolorze czerwonym a maske na czarny mat. Co do silnika mam pewne plany, ale pierwsze musze to przemyślec a potem napisze co zamierzam .... pozdrawiam
Daras84 - 20 Kwi 2007, 13:04
do zmiany kierunki bo lipne... naklejki do wywalenia i jak juz robiles czysta klape to mogles si epokusic o wywalenie zamka i wycieraczki
sowa - 20 Kwi 2007, 13:17
fakt troche sie narobiłes ..ale jakos brak mi wspólnego mianownika tych przeróbek. tu mk4 tu mk3.. jakies tajemnicze oznaczenia z mk6 ...brewki wyglądają na inny odcien.. choć nawet w tym samym nie wyglądały by dobrze ...a malowana maska może wygladać na pierwszy rzut oka jak ze szrotu po stłuczce i szkoda ci a lakiernika ... ok pomarudziłam!! ale czytając twojego posta wnioskuje ze jestes zadowolony ze swoich prac wiec chyba podstawowy ich cel został spełniony...:).. nie przejmuj się tym co czytasz i zrób autko tak zebys był z niego dumny
ps. felgi ciekawe
Fordon - 20 Kwi 2007, 13:20
Naklejka na masce to wywalenia, boczna naklejka typu F&F tez do wywalenia,kierunki przod do zmiany na biale lub pomaranczowe ale to juz wg. Twojego uznania... aa nastepnym razem proponowal bym umyc auto jak chcesz je obfocic i umieszczac je na forum :-D
odyniec - 20 Kwi 2007, 13:21
tyl bardzo ladnie, ale przod tak hmmm nie pasujacy do tylu. kierunki z przodu na biale najlepiej.
i przod podpicuj troszke na future badz mk4 i bedzie miodzio
a jakbys halogenow chcial sie pozbyc to daj znac, chetnie odkupie takie egzemplarze
Piesek - 20 Kwi 2007, 13:22
lans & baus nie no ja się nie wypowiadam bo Artur znowu mnie opier.... i będzie warn
to powiem tylko co na plus że jest daszek na tylnej klapie choć... lecz w kolorze oryginalnym byłby lepszy i że alusy są kultowe
Kamil_NeoN - 20 Kwi 2007, 14:37
No właśnie myśle też o zderzaku przednik z mk4 tylko czy bedzie paswał? kierunki są sprajem pomalowane wiec wystarczy dobrze rozpuszczalnikiem wymyć, co to felg to kupiłem jue w tragicznym stanie i męczyłem sie z nimi długo (polerka i malowanie, własna robota) co do brewek z przodu to także chce wyrzucić i dorobic na masce.
Odyniec jakbo co to do halogenków dam znac bo jakbym dał zderzak z mk4 na przód to raczej ich dawac nie bede.
QBOSS - 20 Kwi 2007, 14:48
Hym powiem tak , wszystko ok ale nie ma tutaj ani ładu ani składu , zderzaki nie pasują do siebie , jak już zrobiłeś płaską klapę to trzeba było od razu wywalić zamek ,a jeśli nie patrzysz w lusterko wsteczne to i wycieraczkę ,Brewki i kierunki do wywalenia ,ohydnie to wygląda , zderzak przedni albo na mk4 ,albo futrzak i koniecznie pod kolor tak samo zderzak z tyłu ,nalepki no cóż może i dziewki u ciebie sikają na ich widok ale u nas nie przepadamy za czymś takim ,tak wiec do wywalenia
Kamil_NeoN - 20 Kwi 2007, 15:29
A będzie taki zderzak pasował na przód?
http://www.speedyshare.com/584514283.html
Parch - 20 Kwi 2007, 15:34
Odkrywczy raczej nie będę:
1. Albo oba zderzaki okrągłe (czyli do założenia przód od futury) albo kwadratowe (czyli tył do wymiany);
2. Jeśli okrągłe zderzaki to lusterka paletki nie pasują -> do wymiany na mk 3.5. Jeśli zderzaki kwadratowe to paletki mogą zostać;
3. Do założenia kierunki boczne -> jeśli okrągłe zderzaki to jajka z mk 3.5 (super wyglądałyby czerwone), a jeśli kwadratowe zderzaki to kwadratowe kierunki z mk 3;
4. Brewki won;
5. Naklejki won;
6. Mnie się podobją kontrastowe kolory, więc zderzaki w czerni mogłyby zostać pod warunkiem, że lotka nad klapą też byłaby czarna (IMHO nieźle to wygląda w połączeniu z czarnymi lampami, lusterkami, paskami, itp.)
7. Kierunki "przednie" koniecznie do wymiany na białe.
Ogólnie fajne autko.
Pozdrawljaju.
odyniec - 20 Kwi 2007, 15:45
w zderzak od mk4 tych halogenow nie upniesz.
fotke ktora pokazales ukazuje zderzak wlasnie od mk4.
a aby zmyc kierunki to rozpuszczalnik nitro tylko.
dday - 20 Kwi 2007, 16:49
przeróbki będą konieczne
bez klejenia, "spawania" plastików to możesz jedynie przypasować od futury lub futury rs czyli mk3
LOY - 20 Kwi 2007, 22:08 Temat postu: Re: No To Kolej na Moją MK3
Kamil_NeoN napisał/a: | Troche sie Narobiłem z Nią ale efekty myśle są bardzo dobre . |
przykro mi ale ... mylisz się . To co zrobiłes to tuning z hipermarketu ...masa błedów i nonsensów . Nie chcę byc złosliwy ...traktuj krytykę na FKP jak dobre rady i przyspieszona edukacja .
I tak na szybko twoje grzechy główne .
-czysta klapę robimy na szarym koncu ..bo to kosztowna i czasochłonna przeróbka ..a twoje auto potrzebuje wazniejszych operacji .
-czarny pas z przodu i z tyłu i progi to jawny dowód na fuszerskie ukrywanie korozji ...złota zasada ..najpierw naprawiamy auto a potem bierzemy się za tjuning/
Naklejeczki ..pozostawmy przedszkolakom ...czarne kierunki z przodu są w sprzecznosci zarównop z estetyką jak i z bezpieczenstwem ..a my propagujemy "tuningi' z głowa ;-) ....felgi klasyka ...ale jakos nie dodaja uroku . Koncówka jest smieszna ...to cos na fotelech i kierownicy ....czerwone dodatki z hipermarketu naprawde nie usportowia wnetrza ..lepiej przeznacz ta kasę na orginalne detale ze sportowych wersji ..efekt lepszy ..wieksza trwałosc i przy okazji bedzie ergonomiczniej i praktyczniej .
..samotny zameczek na klapie to pomyłka przy czystej klapie . Wazne ze zapał jest kolego ...zanim wydasz teraz kasę ..poczytaj ,pomysl..zrób sobie plan dobrych modyfikacji ....i działaj ..ale z głowa . I wiesz czasem mniej jest naprawde wiecej .
Kamil_NeoN - 21 Kwi 2007, 14:36 Temat postu: Re: No To Kolej na Moją MK3
Cytat: | -czarny pas z przodu i z tyłu i progi to jawny dowód na fuszerskie ukrywanie korozji ...złota zasada ..najpierw naprawiamy auto a potem bierzemy się za tjuning/ |
I tu się mylisz, autko niema teraz ani grama rdzy !!
Cytat: | Naklejeczki ..pozostawmy przedszkolakom |
Tu się zgadzam, wywalam !!
Cytat: | ..to cos na fotelech i kierownicy ....czerwone dodatki z hipermarketu naprawde nie usportowia wnetrza ..lepiej przeznacz ta kasę na orginalne detale ze sportowych wersji ..efekt lepszy |
Jeśli kasa nie pomaga to jedyne wyjscie :/
Cytat: | traktuj krytykę na FKP jak dobre rady i przyspieszona edukacja |
Dzięki, właśnie mi o to chodziło żeby ktoś mnie opiepszył i zmotywował to lepszej pracy
QBOSS - 21 Kwi 2007, 15:09
Cytat: | I tu się mylisz, autko niema teraz ani grama rdzy !! |
Nie szkodzi ,ważne że tak wygląda obleśnie ,przemaluj pod kolor a zobaczysz jak sie zmieni autko
genov - 21 Kwi 2007, 15:56
o i widze ze jakies strzelanie na masce z boku było;/ ach ta mafia 8)
djpleban - 21 Kwi 2007, 17:04
sorry, że będę kolejną osobą, któa się czepia, ale...
po co te odblaski z tyłu pod lampami, jak za same lampy i tak zabiorą ci dowód....
no chyba że dla bezpieczeństwa...
Kamil_NeoN - 21 Kwi 2007, 18:37
djpleban napisał/a: |
po co te odblaski z tyłu pod lampami, jak za same lampy i tak zabiorą ci dowód....
no chyba że dla bezpieczeństwa... |
No dokładnie dla bezpieczeństwa, w maju zaczne prace nad autkiem znów i potem wam ukaże efekty. Najwaniejsze ze mi sie bedzie podobac a wasze wszystkie uwagi sa cenne dla mnie i daja mi do myslenia.
djpleban - 21 Kwi 2007, 22:06
pewnie stary, tu nikt nie wrzuca ci złosliwie
po prostu- po co się masz narobic, jak efekt bedzie i tak conajmniej marny
lepiej wszystko przemyślec i robic ze smakiem
pobaw sie w VT, popatrz co najlepiej posłuży twojej fieście... i do roboty
Kamil_NeoN - 23 Kwi 2007, 14:50
Maam pytanko, dużo bede miał tych przeróbek żeby zderzak przedni z mk4 założyć, co musiałbym zrobic?
kmb - 23 Kwi 2007, 15:09
nie no straszne te przeróbki naklejki jak w operacji tuning, brewki wcale nie pasuja do tego te kierunkowskazy które wygladaja wg mnie strasznie. No ale skoro tobie sie podobają to wporzadku ,ale moze jeszcze raz przemyśl te przeróbki
LOY - 23 Kwi 2007, 16:09
Kamil_NeoN napisał/a: | Maam pytanko, dużo bede miał tych przeróbek żeby zderzak przedni z mk4 założyć, co musiałbym zrobic? |
musiałbys poczytac forum albo uzyć "szukajki'
waber - 23 Kwi 2007, 21:39 Temat postu: Re Mam takie pytanie masz w tej fiescinie wspomaganie?? A jak nie masz to jak ci sie kreci na tych oponkach?
QBOSS - 23 Kwi 2007, 23:51
Heh a co kolega boi się że rączki poodpadają ?? nie jest tak źle ja mam takie na 7 calowe feldze i kręci mi się przyjemnie
Kamil_NeoN - 24 Kwi 2007, 14:46
No różnica jest ..... troszeczke ciężej sie skręca w miejscu ale da sie jeździć fajnie, przynajmniej sie drogi lepiej terzyma
|
|