|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - problem z otwieraniem bagaznika
jacek5321 - 15 Maj 2007, 17:13 Temat postu: problem z otwieraniem bagaznika jakis czas temu zrobilem sobie elektryczne otwieranie bagaznika lecz po 2 miesiacach przestalo kompletnie dzialac probowalem juz ustawiac zamek bez rezultatu wczesniej jak wciskalem przelacznik silownik wydawal jakis dzwiek teraz juz zupelnie cisza moze ktos mial podobny problem ??
Arkadius - 15 Maj 2007, 17:29
dobrać się do siłownika to s± minuty... dobierz się i zobacz czy cięgno się nie poluzowało, czy dochodzi napięcie a moze siłownik padł...
TomekkemoT - 16 Maj 2007, 09:21
Ja też sobie zrobiłem takie otwierania i też przestało mi działać. Okazało się, że lekko przypalił się przycisk (mam taki najtańszy przycisk). Wykręciłem go i w miejscu gdzie zwiera zrobił się jaki¶ czarny. Przeczy¶ciłem go i już ok. Może i u ciebie tak jest.
jacek5321 - 16 Maj 2007, 13:21
przycisk chyba jest ok a mysle tak dlatego ze mam tez otwieranie z pilota i jest dokladnie taka sama sytuacja jak i z przyciskiem cisza musze dobrac sie do silownika i zobaczyc co tam sie dzieje
kazi - 17 Maj 2007, 12:58
u mnie tez byl taki problem a okazalo sie ze brakowało masy. Okazalo sie tez ze mase klapa łapie na zamku najlepiej a jest tam taki kawalek jakby izolacji na bolcu i ja zerwałem i klapa ma mase bez problemu
|
|