|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Radio Ford 2500 POMOCY !
dj_demo - 16 Maj 2007, 22:51 Temat postu: Radio Ford 2500 POMOCY ! Dzisiaj dłubałem przy radiu i być może sie złączyły kabelki od głośników. Teraz radio jak się włącza to wszystko działa tylko jest cisza w głośnikach i czy to jest tym spowodowane czy coś innego mogło mieć na to wpływ? Pomocy !
daniel10 - 17 Maj 2007, 15:13
to pewnie pożegnałeś się z końcówką mocy ...
to tylko moje skromny przypuszczenia
Kacper - 17 Maj 2007, 16:54
daniel10 napisał/a: | to pewnie pożegnałeś się z końcówką mocy ...
to tylko moje skromny przypuszczenia |
Obstawiam podobnie. Fordowskie radia nie mają bezpiecznika w sobie, jest w tablicy bezpieczników ale pełni inną funkcje... Wymiana końcówki mocy od 20 do 60zł zależy od modelu radia, ale poczekaj może ktoś coś jeszcze napisze tutaj.
dj_demo - 17 Maj 2007, 17:00
No to tak. sprawdziłem radio i naprawdę pożegnałem się z końcówką mocy... ale juz po sprawie zamówiłem sobie nowe wiec po problemie
skrzyart - 17 Maj 2007, 23:25
z kablekami od głośników przy włączonym zasilaniu tzreba jak z jajkiem.... zabezpieczenie w koncówkach mocy polegają na tym że się przepalają nie robią w pozostałych ukłaach spostoszenia...
scalaki nie są drogie, a jeśli miałeś kiedys lutownice w dłoni to sobie poradzisz. Najlepiej jak byś miał odsysacz do wylutowywania starych kości, ale zawsze można uzyć do ściagania cyny kawałka linki miedzianej z przewodu np sieciowego oraz kalafoni. Po wymianie sprawdź czy nie zwarłes ścieżek. To ważne zebyć nie miał znowu usterki...
Pyta jka być porzebował wskazówek
dj_demo - 18 Maj 2007, 08:10
ale ja tam już nie będę grzebał przy tym radiu bo one jest wart z 70-80zł i niema sensu. już czekam na radio z cd
skrzyart - 18 Maj 2007, 15:37
dj_demo napisał/a: | ale ja tam już nie będę grzebał przy tym radiu bo one jest wart z 70-80zł i niema sensu. już czekam na radio z cd |
pewnie, to nie te czasy,..... polecam z mp3, Pioneer swietnie gra, i to tez te tansze modele. Ja kupielm w zeszlym roku za 350zł nówkę
dj_demo - 18 Maj 2007, 22:15
ehh tez bym chciał nie oryginalne radio... ale niestety muszę się zadowolic fabrycznym radiem forda;/
ketjow70 - 11 Lis 2007, 13:47
Mam małe pytanie czy twoje radio było połączone na orginalnej fabrycznej kostce.Bo moje jest bez koski oizolowana kocówka żeńska-bolec w radiu.Wypioł mi sie jeden i nie wiem gdzie go wpiąć bo bolców jest więcej.Radio gra tylko czasami po włączeniu dmuchawy lub wycieraczek żada kodu.
|
|