|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - dziwny dzwięk w czasie jazdy - może ktoś tak już miał.
bolo - 17 Maj 2007, 23:44 Temat postu: dziwny dzwięk w czasie jazdy - może ktoś tak już miał. Problem polega na tym, ze w czasie jazdy załącza się pisk. Pisk podobny do pisku gdy otwieramy drzwi przy włączonych światłach ale w innej tonacji (niższy). Włącza się w różnych sytuacjach (przypadkowo) - pomaga tylko wyłączenie silnika. Dźwięk dochodzi bardziej z tyłu, w okolicach baku, ale mogę się mylić.
Wykluczam mechaniczne dźwięki jak tarcie hamulców itp - aby piszczenie ustało trzeba wyłączyć zapłon i zapalić auto na nowo - Zatrzymanie auta nie pomaga
Nigdy wcześniej takie coś mi się nie zdarzało (i nie słyszałem o tym). Mechanikowi też trudno wytłumaczyć co się tak na prawdę dzieje - auto jedzie tylko ten dość głośny, lekko modualacyjny pisk, który aż zmusza do zatrzymania auta.
Może ktoś miał podobny problem. Są zamontowane jakieś głośniczki piezo w aucie poza tym informującym o zapalonych światłach? Jedyne co mi przychodzi do głowy to może pompa paliwa - jeżdżę na niskim poziomie paliwa.
Dzięki za wszelką pomoc.
diodalodz - 18 Maj 2007, 09:08
jak najbardziej jak sie zatarła na tulejkach to może trzeszczeć pompa dźwięk podobny do szarańczy .
bolo - 18 Maj 2007, 14:16
Jest możliwe wymienienie tych tulei? Czy w grę wchodzi już tylko wymiana pompy?
Jeśli to rzeczywiście pompa to czy nie piszczałaby cały czas? U mnie włącza się sporadycznie - niestety trzeba się wtedy zatrzymać:/
Pozdrawiam
jackrzec - 18 Maj 2007, 21:46
bolo napisał/a: | U mnie włącza się sporadycznie - niestety trzeba się wtedy zatrzymać:/ | Raz ją "bierze", a raz nie - pojeździj tak dłużej, a będzie ciągle piszczeć, albo padnie całkiem. A przestaje piszczeć po wyłączeniu silnika, bo sama się wyłącza.
diodalodz - 21 Maj 2007, 15:46
pompa jest nie rozbieralna .
|
|