|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Elektryka - Akumulator: Zabezpieczenie przed mrozem 

armasis - 28 Lis 2004,  14:56 Temat postu: Akumulator: Zabezpieczenie przed mrozem witam  serdecznie

nie  mam  pytania  ale mam  radę  do  wszystkich  którzy  parkują pod  chmurką  .  proponuję  aby  zabespieczyli  swój   akumulator  przed  mrozem ;  niewiem  wydaje  mi się  że  ameryki  tym  nie  odkryję  ale  dobrze  jest  obstawić  baterię  styropianem ok.15mm grubości  dookoła  i  opasać  to czymś  żeby  nie  spadło  miałem  takie  coś  w  maluchu  i  aku  wytrzymal  9  lat  pozdrowienia
												 szynszyl - 28 Lis 2004,  17:19
  coż to za firma była? aku po trzech latach niektórzy do wymiany kwalifikują!
												 spider - 28 Lis 2004,  17:46
  ja miałem aku 6 latek az tu nagle padł bez wcześniejszych oznak  :wink:
												 JoeMix - 28 Lis 2004,  20:53 Temat postu: Re: akumulator
  	  | armasis napisał/a: | 	 		  | niewiem  wydaje  mi się  że  ameryki  tym  nie  odkryję  ale  dobrze  jest  obstawić  baterię  styropianem ok.15mm grubości  dookoła  i  opasać  to czymś  żeby  nie  spadło | 	  

DObra dada... polecam:

1. Kasetony do położenia na sufit... kupujemy paczkę... odklejamy tę powłokę ozdobną, otrzymujemy styropian grubości około 5mm z klejem, wystarczy dołożyć do akusa i dociąć, potem całość owinąć taśmą papierową...

2. Kasetony pod grzejnik... też mają grubość z 5mm a do tego są z jednej strony obciagnięte folią aluminiową, trzbea niestety trochę eleju zeby obkleić akusa...

3. Gotowy futerał... estetyczny i wygodny, tylko lekko kosztowny...
												 diodalodz - 28 Lis 2004,  20:54
  ja miałem 8 lat    Delco Freedom . Zajefajna bateryjka . Tera Exide Ultra 55Ah tez od 2 lat nieźle sie spisuje   

Pozdro
												 Żółwik Tuptuś - 28 Lis 2004,  22:12
  ja miałem sznajedera a teraz mam jakiśwynalazek stosowany w chińskich odrzutowcach bojowych jak im paliwa zabraknie coby mogły spokojnie powisieć i poczekać na cysternę  , poza tym u mnie nawet 5 mm nie wejdzie :(
												 ari - 29 Lis 2004,  20:34
  co fakt to fakt ale pomysł z tym styropianem jest trafiony w swoim poprzednim autku terz okleiłem styropianem i normalnie byłem w szoku jak po tygodniu(a czasami i dłużej) ne używania w zime przy mrozach prubowałem go zakręcić to bez rzadnych problemów kręcił inna sprawa była z dostarczaniem paliwa ale kręcić kręcił bez żadnych problemów a była to jakaś topla czy jakoś tak
												 KRiS - 30 Lis 2004,  07:32
  Też się przylącze do rozmowy. Fakt, że nie jest to w fordzie tylko w oplu, ale tam ako oryginalne chodzi mi do dziś i to bez wiekszych problemów zimą. Rewelacji niema, ale rocznik to to 96 jest więc czego wymagać.

| 

|