Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Poranny problem przy odpalaniu

LUTEK - 5 Paź 2007, 20:37
Temat postu: [MK3] Poranny problem przy odpalaniu
Witam

Mam taki kłopot z autem bo na forum żadnej pewnej informacji nie mogę znaleźć ( za dużo gdybania) :głowąwmur: ,otóż gdy rano go odpalam, to silnik najpierw przez moment chodzi normalnie czyli z lekkim ssaniem a następnie gdy już obroty spadają zaczyna się dławić jakby chciał zgasnąć a potem znów normalnie pracuje,za chwilę znów ta sama sytuacja się powtarza,potem gdy zaczynam jazdę to jeszcze szarpnie raz,później już tego nie ma.
Z góry dziękuje za odpowiedzi

Pozdrawiam

tomcio1600 - 5 Paź 2007, 20:48

Ehh standard... przede wszystkim PODSTAWY !
Filtr powietrza ? Swiece? kiedy to bylo wymieniane? nic o tym nie piszesz...
jesli to jest ok to poczytaj sobie o czyms takim jak silniczek krokowy :] klasyczny problem z obrotami na wolnym...

LUTEK - 5 Paź 2007, 20:55

Cytat:
Ehh standard... przede wszystkim PODSTAWY !
Filtr powietrza ? Swiece? kiedy to bylo wymieniane? nic o tym nie piszesz...
jesli to jest ok to poczytaj sobie o czyms takim jak silniczek krokowy :] klasyczny problem z obrotami na wolnym...

Nie wiedziałem co napisać,więc już piszę.Świece wymienione były niedawno,filtr powietrza muszę jeszcze wymienić.Krokowiec jeszcze nie był w ogóle od nowości macany,nie podejrzewałem nawet niego.

tomcio1600 - 5 Paź 2007, 21:27

Wymien filtr powietrza i zobacz jak sytuacja bedzie wygladala... jak nic nie pomoze wyczysc silniczek krokowy (instrukcja na forum).
Swieczki piszesz ze wymieniane... ale odkrec je i zobacz jaki maja kolor - to ze niedawno wyminiane nie musi znaczyc ze jest z nimi wszystko ok :)

LUTEK - 5 Paź 2007, 21:32

Właśnie tak miałem na myśli że zrobię.Ja dużo jeżdżę więc sprawdzę też świece.Przy okazji pomaluję głowicę, bo brzydka rdza się pojawiła, oczywiście na szary kolor :)
SLIDER410 - 30 Mar 2010, 22:57

hehe moze na czerwono sobie pomaluj :D :D czarwony zawsze szybszy ;P :cojest: