Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Jak zamontować elektryczne szyby

Moby - 15 Lis 2007, 22:28
Temat postu: Jak zamontować elektryczne szyby
Witam mam pytanko, bo kolega poprosil mnie zebym mu pomogl zamontować szyby elektr. w nissanie mcra 94 rok. ma oryginalne panele sterujace tymi szybami ale tam wychodzą 2 wiazki po 6 kabli kule nie mam pojecia co do czego. ma ktoś jakieś pomysly jak by to mozna zrobic, albo jakis schemat zalatiwc?, dodam ze jest to micra 3 drzwiowa a sterowanie jest z 5 drzwiowej, ale to nie wazne chyba poporstu by sie nie podlonczylo pozostalych kabli
tak to wyglada.

jaco11 - 16 Lis 2007, 08:44

Poszukaj tutaj http://www.nissanklub.pl/...ktrycznych+szyb
Moby - 16 Lis 2007, 15:43

kule nic z tego tam nie ma... a tam powinno sie zamontowac jakis sterwonik tego prawda, albo jakies przekaźniki itd...
pawloplus - 16 Lis 2007, 16:51

przekażnik potrzebny jest tylko wtedy kiedy chcesz zeby szyba opuszczala sie całkowicie w dół bez trzymania przycisku
tak nie potrzebny jest żaden przekaznik
wystarczy zasilanie i dobre podlączenie

Moby - 16 Lis 2007, 19:32

hmm bo gdzies te wyczytalem ze ma byc jakis sterownik. to ja juz nie wiem nie mam zadnych schmataów nic.. gołe kable ktoś wie jak to połączyć?
pawloplus - 16 Lis 2007, 20:49

najlepiej jakbyś wszedł na forum nissana micry bo tu bedzie ciezko mi sie wydaje. Micra to nie ford i w tej dziedzinie sa duze roznice pewnie
Moby - 16 Lis 2007, 21:14

nio tak ale tam nic nie ma same płytke treści, pomyslalem ze mamy tu jakiego elektryka ;] co sie zna nie tylko na fordach ;]
szynszyl - 16 Lis 2007, 21:41

Moby napisał/a:
nio tak ale tam nic nie ma same płytke treści, pomyslalem ze mamy tu jakiego elektryka ;] co sie zna nie tylko na fordach ;]
nawet nie podałeś jakichkolwiek oznaczeń.. kolory kabli to jeszcze nie przepis na ciastko z kremem.. mamy zgadywac i szukać dla ciebie schematów i połaczeń. tylko jak?
pawloplus - 17 Lis 2007, 07:09

pisałes ze masz wiazke na 4 drzwi. Kazde wyjscie na przełącznik ma 6 kabli???
Moby - 17 Lis 2007, 21:10

Z obu stron wychodzi jedna wiazka 6 kabli a z jednnej dodatkowo ta mniejsz 4 kable. a nie znam zadnych oznaczeń dostalem goołe panale z odciętymi kablami.