|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Kolejny problem odkąd zaczęła sie zima ;]
lionmen - 16 Lis 2007, 20:59 Temat postu: Kolejny problem odkąd zaczęła sie zima ;] Panowie problem taki. Fiesta stoi w garażu. Akumulator Centra 50Ah. Jak jezdze autkiem codziennie wszystko jest ok, rano wstaje kręci jak glupi. Natomiast jak chociaz przez 1 dzien jej nie przepale, to na drugi dzień tyle prądu. Co to mozę być, akumulator jest sprawny bo czasami pół dnia potrafiłem grac radiem (a jest pare głosników o duzej mocy i subwoofer + wzmak) i po pół dnia potrafila spokojnie zapalić. A jak pisałem wyżej postoi to nie zajara. Doradzcie
zoharek - 16 Lis 2007, 21:11
Lewy pobór gdzieś, ale nie powiem ci niestety jak sprawdzić co...
genov - 17 Lis 2007, 11:23
mam to samo, codzien na noc odlaczam kleme( zalozylem taki mini wylacznik) w moim poscie madry odyniec napisal zeby to sprawdzic ale cos sam chyba nie bardzo wie jak.
Bit1 - 17 Lis 2007, 11:45
Jesli chodzi o sprawdzenie to bierzecie amperomierz i na wylaczonym silniku podpinacie go miedzy kleme a akumulator i wtedy wiecie jaki macie pobor (powinien byc ponizej 0,3A chyba?)
jak jest wiekszy to po kolei wyciagacie bezpieczniki i patrzycie na ktorym sie pobor odpowiednio zmniejsza, potem czytacie z tabelki bezpiecznikow od czego on jest i wiecie juz co jest nie teges potem tylko pytanie na forum co dalej i ktos powinien wam doradzic.
zoharek - 17 Lis 2007, 12:07
no ciekawe, podłączyłem tak kiedyś amperomierz i nic nie pokazał, co więcej nawet nie zamknął obwodu (a jest sprawny, więc się poddałem )
beliaal1 - 17 Lis 2007, 13:05
po pierwsze moze zle porty zapiełeś wiekszość mierników uniwersalnych dostepnych powszechnie ma trzy wyjscia wspólne prądowe i cała reszte....
po drugie rozwiązanie z odpinaniem aku ma tylko sens w autkach bez Cpp
lionmen - 17 Lis 2007, 13:10
Zgodze sie z kolegą wyżej, też myślałem żęby na noc odpinać akku, ale to jest bez sensu bo mam cpp i za każdym razem jak go odłacze bedzie sie ustawiał od nowa. Nie wiem sam :/ juz co to możę być :yyy:
genov - 17 Lis 2007, 15:25
beliaal1 napisał/a: |
po drugie rozwiązanie z odpinaniem aku ma tylko sens w autkach bez Cpp | no u mnie tez Cpp jest ale ja zapalam na benzynie i po 10sek przelaczam na gaz wiec mi Cpp lata i moze sie ustawiac codziennie.
|
|