|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - ford fiesta xr2i 1.8 16 v 130 km
mareczek12345je - 16 Gru 2007, 16:08 Temat postu: ford fiesta xr2i 1.8 16 v 130 km Witam wszystkich w forum ford fiesta jestem tu nowy wiec jak cos zle naisze to sory.
Mam pytanie dotyczace przeróbki silnika ford fiesta xr2i 1.8 16 v 130 km
auto ma juz zamontowane zawieszenie sportowe H&R GWINTOEANE Z GEGULACJA WYSOKOSCI jak kupiłem auto uz było zamontowane jest kolektor 4-2-1 ze stli nierdzewne cały układ wdechowy z tłumnikiem koncowym przeotowym z nierdzewki letkie koło zamachowe i chipa smt 6
zastanawiam sie nad załozeniem sportowych gazników webberów 40 nie wiecie czy jest to wykonalne czy jest przy tym duzo przeróbek ile taki zabieg da koni i czy duzo sie podniesie spalanie ale i tak mnie to nie interesuje byle moc była i czy juz ktos takie cos kombinował robic nie wiecie gdzie znalesc takie gazniki mysle tez o wałkach sportowych swiatek ma tylko słyszałem ze kiepskiej jakosci skad by mozna było dostac ine wałki jaka cena i czy jet duzo przeróbki przy głowice nie popieram turbo a wy co o tym myslicie nie wiecie jak mozna dołaczyc zdjecia bo mam troszeczke fajnych fotek
przedewszystkim chce załozyc gazniki to jest moje zadanie numer 1
Zamieszczam tutaj zdjecia
[img=http://img141.images...0249mb4.th.jpg]
[img=http://img141.images...0246wy0.th.jpg]
[img=http://img141.images...0253cx0.th.jpg]
[img=http://img141.images...0247ef7.th.jpg]
[img=http://img141.images...0250zh7.th.jpg]
[img=http://img141.images...0244bf7.th.jpg]
[img=http://img141.images...0245am4.th.jpg]
LOY - 16 Gru 2007, 16:21
uuuu ciekawe gadzety masz w aucie -ktos poszedł w dobra strone z modyfikacjami ...gazniki zamontujesz ...rzezba bedzie napewno ,ale wielu juz wczesniej montowała gazniki do zetecków ..natomiast pytanie o spalanie potraktuje jako zart ...jak chcesz oszczednie jezdzic to kup cinqueczento albo załóz gaz a nie pytaj o gazniki .swiatek to stara szkoła ..ale zamiast pozwalac rzezbic panu swiatkowi -za wcale niemałe pieniadze i liczyc na ruletkowy efekt jesli podchodzisz do modyfikacji powaznie kup cos renomowanego firmu która juz dawno odrobiła prace domowa w modyfikacjach zetecka (kent ,pipercross..etc etc )
wklejania fotek nauczysz sie tutaj -kurs
a ceny ...cóz wysil sie troche wklep w ebay'ach hasło zeteck i szybko poznasz ceny róznych czesci ..internet jak widze potrafisz obsługiwac
adi08 - 16 Gru 2007, 16:50
o ile sie nie myle to auto było wystawioen na hodze... możesz zdradzić za ile PLNów nabyłes ta fiescine?
PumaRST - 16 Gru 2007, 17:26
Na wstępie witam,
więc od początku:
1) jak moc cie interesuje docelowo??
2) pytanie nei na miejscu ale czy jesteś skłonny wsadzic 8-10tyś PLN w mechanike tego auta??
3) jaką mocą dysponuje to auto na dzień dzisiejszy?? sądząc po setupie powinno być około 140KM ale to tylko moje przypuszczenie.
4) I jakie ma być przeznaczenie tego auta??
odpowiedz a postaram sie pomóc.
PS: na pytanie 2 sam sobie odpowiedz, tu tylko pytanie do ciebie samego zebyś zdał sobie sprawe z kosztów jakei cie czekają.
Daras84 - 16 Gru 2007, 18:05
no jednak sa jeszcze jakies ciekawe eglzemplarze po ludziach...
kolektorka pozazdroscic
natomiast mam pytanie, dotyczace silnika bo na foto nie widac wogole dolotu/ przepływki itp. to tak jezdzi na codzien jak jest teraz??
Danio - 16 Gru 2007, 18:14
Daras84 napisał/a: | no jednak sa jeszcze jakies ciekawe eglzemplarze po ludziach...
kolektorka pozazdroscic
natomiast mam pytanie, dotyczace silnika bo na foto nie widac wogole dolotu/ przepływki itp. to tak jezdzi na codzien jak jest teraz?? |
czyste górskie powietrze
Fordon - 16 Gru 2007, 18:34
Dobra zabaweczka konkret zawias + uklad wydechowy+ wyglada na zadbana...
Zanim przystapisz do modyfikacji itd. trzeba bylo by zweryfokowac obecna moc motoru
mareczek12345je - 16 Gru 2007, 19:15
Daras84 napisał/a: | no jednak sa jeszcze jakies ciekawe eglzemplarze po ludziach...
kolektorka pozazdroscic
natomiast mam pytanie, dotyczace silnika bo na foto nie widac wogole dolotu/ przepływki itp. to tak jezdzi na codzien jak jest teraz?? | zdjety jest filter
bedzie stozek
[ Dodano: Nie Gru 16, 2007 19:24 ]
Fordon napisał/a: | [url=http://www.fothost.p...amn.jpg]Obrazek[/URL]
Dobra zabaweczka konkret zawias + uklad wydechowy+ wyglada na zadbana...
Zanim przystapisz do modyfikacji itd. trzeba bylo by zweryfokowac obecna moc motoru |
pewnie ze 150 km cos koło tego
Lokmen - 16 Gru 2007, 19:46
Daras84 napisał/a: | kolektorka pozazdroscic | najtaniej to można kupić i przerobić kolektor oplowski 4-2-1 od C20XE
PumaRST - 16 Gru 2007, 20:09
Łokmen napisał/a: | najtaniej to można kupić i przerobić kolektor oplowski 4-2-1 od C20XE |
najtaniej to wychodzi przerobienie od RS2000.
mareczek12345je napisał/a: | pewnie ze 150 km cos koło tego |
ja byłbym ostrożny z szacowaniem mocy z głowy
mareczek12345je - 16 Gru 2007, 20:10
Łokmen napisał/a: | Daras84 napisał/a: | kolektorka pozazdroscic | najtaniej to można kupić i przerobić kolektor oplowski 4-2-1 od C20XE |
mam juz załzony kolektor sportowy 4 2 1
Lokmen - 16 Gru 2007, 20:15
PumaRST napisał/a: | najtaniej to wychodzi przerobienie od RS2000. | tylko prowównaj sobie dostepność jednego i drugiego
PumaRST - 16 Gru 2007, 20:25
Łokmen napisał/a: | tylko prowównaj sobie dostepność jednego i drugiego |
nie widze problemu, tyle tych aut poszło na części ze nie ma problemu z kupnem jak i z znalezieniem.
choć oplowski łatwiej kupić
Daras84 - 16 Gru 2007, 23:14
ale co z przeplywomierzem???
Piesek - 16 Gru 2007, 23:29
widzialem to auto na hodze... ogolem chcialem kupic od niego zawias ale niechcial sprzedac. Za ile kupiles ja ?
Co do kolektora z rs2000 to niema problemu.... co chwile jakis jest na sprzedarz
PumaRST - 17 Gru 2007, 06:45
Daras84 napisał/a: | ale co z przeplywomierzem??? |
skoro jest na smt6 to mogli zrobić konwersje z Mafsensora na MapSenor
mareczek12345je - 17 Gru 2007, 10:27
[quote="Piesek"]widzialem to auto na hodze... ogolem chcialem kupic od niego zawias ale niechcial sprzedac. Za ile kupiles ja ?
Co do kolektora z rs2000 to niema problemu.... co chwile jakis jest na sprzedarz
ja ja nie kupiłem tylko chciałem sprzedac
Faza - 17 Gru 2007, 13:59
z tego co wiem (choc sie nie znam) jak chcesz gazniki to smt6 bedzie juz zbedne bo na tym gaznikow sie nie wystroi bo sie nie da....... jak sie myle to przepraszam
LOY - 21 Gru 2007, 03:07
nastepny ..zaszumiał , poszumiał i ..poleciał z wiatrem ...eh ..forumowe standarty
Żółwik Tuptuś - 21 Gru 2007, 07:21
LOY - ja to nazywam pierdnięcie w klimatyzator . ( wersja gdy zaszumi wielowątkowo to żadkie gówno w wentylatorze )
Piter - 21 Gru 2007, 09:08
Żółwik Tuptuś napisał/a: | ja to nazywam pierdnięcie w klimatyzator |
Jejjuuu Na samą myśl muszę odgrzybić klimę.
mareczek12345je - 9 Sty 2008, 15:28
JESTEM, PRZERWA SWIATECZNA I JUZ JESTEM SPOWROTEM OKI MOC JAKA MNIE INTERESUJE TO 170 -180 ALE TO MUSI BYC WONOSACY SILNIK JUZ POKUPILEM PARE CZESCI GAZNIK WEEBER 40 DOHC I TRABKI KUPEL MI SPROWADZIŁ WAŁKI Z ANGLI ZAJEBISTA CENA KUPIŁEM GŁOWICE I SPLANOWAŁEM U SWIATKA POSZERZONE DOLOTY I WYLOT COS TAM JESZCZE ZROBIŁ JAK BYS MI JESZCZE MÓGŁ POMÓC TO OKI MOC NA HAMOWNI 145 KM
LOY - 9 Sty 2008, 16:14
TO NIKT NIE CHCIAŁ FIESTY KUPIC ? ...SZKODA
Daras84 - 9 Sty 2008, 16:49
daj wykres
Fordon - 9 Sty 2008, 17:04
Daras84 napisał/a: | daj wykres |
Nooo dokladnie jak juz rzucasz jakas wartoscia to wrzuc wykres z hamowni...
bo tak na slowo to nikt nie uwierzy...
mareczek12345je - 9 Sty 2008, 17:18
Fordon napisał/a: | Daras84 napisał/a: | daj wykres |
bo tak na slowo to nikt nie uwierzy... |
hehe a po co niektórzy tez sie chwwala moca a wykresów nie podaja heheh a co do auta to zostawiam bratu heh niech sie cieszy a co do przeróbek gosciu mi zrobi w viga tuning i tyle koni na ulice mi wystarzczy tu spotkałem mało fiest konkretnie przerobionych ale to v6 terrorysta to jest spoko to mi sie podoba no i piesek cos konkretnego robi tak to cisza hehehe nara
madek - 9 Sty 2008, 17:37
mareczek12345je napisał/a: | nara |
nara ziomm jestes the best i w ogole respect...
Fordon - 9 Sty 2008, 17:44
mareczek12345je napisał/a: | Fordon napisał/a: | Daras84 napisał/a: | daj wykres |
bo tak na slowo to nikt nie uwierzy... |
hehe a po co niektórzy tez sie chwwala moca a wykresów nie podaja heheh a co do auta to zostawiam bratu heh niech sie cieszy a co do przeróbek gosciu mi zrobi w viga tuning i tyle koni na ulice mi wystarzczy tu spotkałem mało fiest konkretnie przerobionych ale to v6 terrorysta to jest spoko to mi sie podoba no i piesek cos konkretnego robi tak to cisza hehehe nara |
Do kogo pijesz??
Nic ciekawego powiadasz...VR6 jak juz, hmm MK1 RST ktore jest 8 sztuka w europie, RST 225KM z 1.6CVH tez nic ciekawego?? Darasa RSi tez nuda?? Zefira 1.25 Tez smuty co??Gaszu i jego 2.0 na 4 przepustnicach??Fiesta 1.7VCT... RS2000 w MK3 tez nudaaa powiewa... jedziemy dalej??
zoharek - 9 Sty 2008, 18:03
ALEONMA145KONIENIEKUMASZNARA!
PumaRST - 9 Sty 2008, 18:29
mareczek12345je napisał/a: | MOC JAKA MNIE INTERESUJE TO 170 -180 |
chce to zobaczyć
mareczek12345je napisał/a: | tu spotkałem mało fiest konkretnie przerobionych |
i wiecej nie zobaczysz bo nie są tak dobre jak twoja
LOY - 9 Sty 2008, 18:56
lubimy takich co ..wprowadzaja duzo słonca i usmiechu w markotne i znudzone szeregi FKP
spójzcie na rozwój tematów kolego "nara"
najpierw
mareczek12345je napisał/a: |
zastanawiam sie nad załozeniem sportowych gazników webberów 40 nie wiecie czy jest to wykonalne czy jest przy tym duzo przeróbek ile taki zabieg da koni i czy duzo sie podniesie spalanie ale i tak mnie to nie interesuje byle moc była
przedewszystkim chce załozyc gazniki to jest moje zadanie numer 1] |
ale zeby było praktycznie kolega chciał wiedziec :
mareczek12345je napisał/a: |
i czy duzo sie podniesie spalanie ] |
ale juz chwile potem kolega "mocne wejscie" buduje temat w nowym klimacie
SPRZEDAM FORD FIESTA XR2I 1.8 16 V
I JESZCZE DUZO GRATÓW ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT 510 838 578
LUB wojtek424@op.pl
sprzedaje bez dodatkowych zegarów kierownicy i tłumnika mam orginalne zamieniki wiec oki
cena 5 tys
przy okazji przyznaje sie do wiary w UFO, Yeti ,wirus Kwasniewskiego i mikołaja ale co najgorsze wierzy tez
-COS TAM JESZCZE ROBIONE PRZY SILNIKU ALE NIE WIEM CO DOKŁADNIE
z tak wyczerpujaca wiedza ne temat tuningu pozwala na magiczny wzrost mocy ...i spadek zuzycia paliwa...
z braku chetnych kupujacych kolega rozwija sie w nastepnym temacie ...poszukiwacz wielkich weber-ów ..krytyk "złego" turbo pyta ciekawie czy :
mareczek12345je napisał/a: | WITAM MAM TYLKO JEDNO PYTANIE CZY MOZNA ZAŁOZYC DO FIESTY DYSTANSE NARA |
powazna ingerencja ...a zli koledzy mieszaja w głowie bo podobno
mareczek12345je napisał/a: | [
bo mi jeden gosciu powiedział ze nie mozna załozyc do xr 1800 16 v bo z tyłu sa bebny
|
a poco potrzebne dystanse?
otóz:
mareczek12345je napisał/a: | [ to benda felgi aluminowe dystanse to jeszcze nie wiem jakie jest et felgi co ja sobie upatrzyłem felga 15 tylko czy sie poprostu da o to mi tylko chodzi |
no cóz wszytkiemu winne bebeny ...widzisz zółwiu znowu sie mylisz ...TERCZOBEBNY sa niezbedne ...zwłaszcza gdy zamierzamy poszerzyc auto dystansami pod moc która juz gdzies tam jest ( w silniku chyba) albo nadejdzie wraz z jakimis gaznikami albo dystansami
tak czy owak tez ciekaw jestem wykresu i rozwoju tuningu
PumaRST - 9 Sty 2008, 20:32
A ja sobie tak myśle, choć wsumie na Tuningu sie nie znam, że ..
Darku zamykaj za nim wróci Żółw z pracy bo bedzie Lincz
a juz tak powaznie, nie zamykaj bo bedzie ciekawie, a przynajmniej daj Żółwiowi szanse wykazania sie poraz pierwszy w 2008, bo temat jest idealny do tego
Qzyn - 9 Sty 2008, 20:44
Dlaczego idealny? Ja mysle ze z ta wiedza i tymi czesciami to 200 koni jest lekko do zrobienia w N/A tylko wy sie nie znacie a ty Puma to juz wogole - jedyne co zalozylems w zyciu to kilka magnetyzerow an przewody Jak tylko chlopak ogarnie temat dystansow takich nie wiem ale do felg 15-tek to bedzie masakra :D:D
[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 20:44 ]
Aaaa - NARA!
zoharek - 9 Sty 2008, 21:04
Qzyn napisał/a: | jedyne co zalozylems w zyciu to kilka magnetyzerow an przewody |
Magnetyzery na przewody, chyba od głośników , się tuningowiec znalazł haha na pewno by ci się nie udało!
NARA!
xr2fun - 9 Sty 2008, 21:05
Koleżanki i Koledzy ważne ogłoszenie Świątek tuner Nr1 głowic CVH i innych rzeczy.
Kolejna sprawa gaźnik Weber podnosi moc znacząco - 126p też miał Webera.
Włożenie wałków i już jest znaczący przyrost mocy.
Dystanse zrobią trakcję, ładne felgi alu i opony z białymi literami z boku odstraszą znacząco potencjalnych ścigantów na drodze.
Mnie się wydaje, że 200 koni to trochę mało - celująco by było powyżej 250 bez turbo + opcja 4x4 np. na sztywnych mostach z Suzuki ( reduduktor też wskazany na zimę ) to dopiero byłby odjazd spod świateł.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł - motać można przecież bez końca.
Fordon - 9 Sty 2008, 21:34
Z czystej ciekawosci dzwonilem dzis do kumpla ktory pracuje w Swiatek Tuning i nie ma w dokumentacji zadnej adnostacji a nie mowiac juz nic o rachunkach i zakresie uslug, ktore to wspominaly by usluge na glowice Zettec przez ostanie 2 miesiace2007r, jesli byla obrabiana u p.Swiatka to chetnie poznam date i zobacze co tam bylo dlubane
Qzyn - 9 Sty 2008, 21:36
Ups sorki Zoharek - wiem ze sie na tym totalnie eni znam dlatego tez moc twoja tylko szacowalem. No i cholera faktycznie myslalem myslalem ze magnetyzery montuje sie na przewody paliwowe, a moze na weze dolotu tez.... Kurde puma przyjade kiedys na lekcje
zoharek - 9 Sty 2008, 21:49
Kurde Qzyn ty mnie nie myl z autorem wątku bo mnie zemdli
Piter - 9 Sty 2008, 22:04
xr2fun napisał/a: | i opony z białymi literami z boku |
Jak by co to mam taki specjalny marker
madek - 9 Sty 2008, 22:28
FKP Piter, pozyczysz? musze poprawic napisy na moich dębicach frigo, bo farba juz złazi.
Qzyn - 9 Sty 2008, 23:07
Hahaha kurna ja juz sie zakrecilem - sory Przeczytalem posta i wzialem ja jako odpowiedz autora na moje uszczypliwosci
Daras84 - 9 Sty 2008, 23:11
alescie rozgadani
|
|