|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - dudni±cy t³umik o blache os³ony termicznej
pawelo06 - 12 Sty 2008, 13:27 Temat postu: dudni±cy t³umik o blache os³ony termicznej witam mam nowy problem podczas ruszania skrecania oraz jechania na niskich obrotach t³umik dudni metalicznym odg³osem wiem prawdopodobnie ¿e obija sie o os³one termiczn±
Ale..... nie wiem czy chodzi o t³umik srodkowy czy... koñcowy i co nalezy wymieniæ(gumy czy podwi±zac os³one,kto¶ tak mia³ to niech co¶ podpowie!!!!!moze daæ inne gumy s³ysza³em ¿e od espero pasuja do 96 mk4 i ile jest ich sztukowo na ca³ym wydechu......
Marcin - 12 Sty 2008, 17:05
wjechaæ na kana³, zobaczyæ i nie gdybaæ i pytaæ siê co to? nikt tu nie jest jasnowidzem. jak oderwala sie os³ona termiczna to wystarczy j± na nowo przymocowaæ i nie trzeba ¿adnych gum wymieniaæ.
pawelo06 - 15 Lut 2008, 21:02
wymieni³em ca³y uk³ad i sprawdzi³em blache to nie to, podejrzenia przechodz± na przednie zawieszenie od strony kierowcy, mo¿e przegub jest ju¿ walniêty albo jakie¶ gumy posz³y??????
Tommy - 15 Lut 2008, 22:45
Zobacz czy nie obija Ci siê t³umik ¶rodkowy o zbiornik paliwa. U mnie tak by³o jak za s³abo przykrêci³em ¶rodkowy do kata (przesun±³ siê trochê i bi³o w zakrêtach - szczególnie przy skrêcie w prawo)
pawelo06 - 20 Lut 2008, 08:35
nie odbija bo ze starym wali³o i z nowym który ma nowe gumy wali tak samo
prawdopodobnie przednie zawieszenie kierowcy tylko nie wiem co jeszcze wymienie dr±¿ki stabilizatorów i koñcówki kierownicze i zobaczymy,mo¿e te¿ byæ wachacz lub przegub
beliaal1 - 20 Lut 2008, 19:46
co do bijania wej¶æ na kana³ i zobaczyæ bardzo ³adnie miejsca takie widaæ gdzie dwa elementy sie stykaj± widaæ
a co do stukania mo¿e sworzeñ wahacza ??
garand - 21 Lut 2008, 20:49
Poszed³ tobie katalizator. Mia³em to samo i to by³ w³a¶nie kat.
pawelo06 - 21 Lut 2008, 21:51
a jak opiszesz ten swój odg³os,wiesz katalizatora nie ogl±da³em ani z³±cza elastycznego te¿
garand - 22 Lut 2008, 08:07
To taki metaliczny d¼wiêk. S³ychaæ go na wolnych obrotach (jak samochód stoi). Te¿ my¶la³em, ¿e to os³ona termiczna, potem, rura wydechowa a¿ delikatnie obstuka³em katalizator i okaza³o siê, ¿e to on.
beliaal1 - 22 Lut 2008, 08:43
pawelo06 napisa³/a: | wymieni³em ca³y uk³ad |
wprowadzi³ nas w b³±d...
jak masz wy³±czony silnik kopnij kilka razy rure wydechowa jak bêdzie ten odg³os to masz rozwalonego kata
pawelo06 - 22 Lut 2008, 10:08
oki sprawdze to i napisze jak wysz³o
[ Dodano: Czw Mar 27, 2008 08:41 ]
a mam takie jeszcze pytanko u mnie katalizator jest okrag³y zaraz za kolektorem polaczony elastykiem od razu ze ¶rodkowym t³umikiem, wiec co mam popukaæ w t± rure bo to tak wygl±da,nie mam typowej kwadratowej puszki,
|
|