|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Pytanie o kable i klimatyzacje
olo - 17 Sty 2008, 12:16 Temat postu: Pytanie o kable i klimatyzacje Witam.
Mam taki problemik mianowicie w mojej fiestce mk 4 ostatnio z kolega mocowalismy alarm i znalazlem po stronie pasazera fioletowy kabel przeciety i rozlaczony pod deska tam gdzie jest poducha i postanowilem go polaczyc i zaczelo cos pracowac jakby jakis silniczek otwierajacy i zamykajacy ( napewno nie sa to drzwi ) bo glos dochodzi z naroznika pod wentylacja. Jeszcze odlaczona jest taka rurka gumowa dokladnie w tym samym miejscu. Jakies pomysly do czego to??
daro - 18 Sty 2008, 21:05
a działa Ci zamykanie i otwieranie obiegu powietrza wewnatrz samochodu,bo jak to sie wlancza to słychac bzyczenie silniczka .Przycisk znajduje sie na srodkowej konsoli
olo - 23 Sty 2008, 22:03
To może być to bo coś nie tak jest wogule z cala instalacja grzewczo klimatyzacyjno chłodzącą. I tu moje następne pytanie w sprawie klimy nie wiem gdzie to wpasować wiec wrzucę tu wiec sprawa wygląda tak jak sie jakiś czas temu zalanczalo klimę i jak sprężarka klimy działała to co jakiś czas tak jakby obroty silnika wzrastaly. A teraz nic i od pewnego czasu jak sie na 4 na panelu włączy ogrzewanie to nie idze wysiedzieć w samochodzie tak wentylator wyje. jakieś pomysły na te bolesci??
diodalodz - 24 Sty 2008, 01:09
komp dostaje sygnał z klimy że ma podwyższyć obroty .
Co do wentylatora to trzeba go rozebrać i zobaczyć albo wymienić .
olo - 24 Sty 2008, 12:20
a jak sie teraz klima nie zalancza to co moglo pasc ?? bo obrotow tez nie zmienia tylko diodka sie zielona od przycisku swieci.
diodalodz - 24 Sty 2008, 14:21
może nie mieć gazu w układzie i nie załączy . jest czujnik na jednej z rurek metalowych do którego idą dwa przewody . Trzeba zbadać czy jest przejście przez ten czujnik .
olo - 24 Sty 2008, 14:36
Jak otwieram maske mam alu rurke z zaworkiem jakims takim gdzie nacisne czyms ostrym to gaz leci od klimy wiec cos tam jest moze za mało??
Marcin - 24 Sty 2008, 18:22
olo napisał/a: | a jak sie teraz klima nie zalancza to co moglo pasc ?? |
za zimno na dworze, z tego co pamiętam poniżej 4st się nie włączy
|
|