|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Podświetlenie panelu pokręteł MK4
MKL - 2 Lut 2008, 21:04 Temat postu: Podświetlenie panelu pokręteł MK4 Witam!
Padło mi podświetlenie pokręteł ogrzewania. Jedyne co się świeci to część skali regulacji temperatury. Jakie są tam żarówki?
--
MKL
sulos - 2 Lut 2008, 21:29
w5w
MKL - 2 Lut 2008, 22:33 Temat postu: Podświetlenie panelu pokręteł MK4
Zapomniałem zapytać jeszcze ile ich tam jest... ;-)
W allegro wpisując W5W wyskakują takie diodki (oznaczane też T10). Czy to taka obudowa?
Przykład: Kliknij tutaj
--
MKL
Marcin - 2 Lut 2008, 22:34
są dwie
MKL - 2 Lut 2008, 22:42 Temat postu: Podświetlenie panelu pokręteł MK4
Marcin napisał/a: | są dwie |
Dwie na pokrętło, czy dwie na cały panel?
--
MKL
Marcin - 2 Lut 2008, 22:49
na caly panel
kaczoro - 2 Lut 2008, 22:50
Żarówki w panelu to T5 !!! Nie radzę stosować diodowych zamienników bo nie świecą światłem na tyle rozproszonym żeby dostatecznie oświetlić panel... Najlepiej kupić nowe żarówki (chyba po 50gr sztuka)
Aha... są dwie żarówki na cały panel.
Pozdrawiam.
diodalodz - 3 Lut 2008, 03:32
z tego co pamiętam to przy odrobinie siły i sprytu da się wydłubać te żarówki z oprawek i są to żarówki pt W1,2W szklane ze szklanym cokołem . Jak powiesz w sklepie że takie jak do poloneza do deski rodzielczej to ci dadza . głowy nie dam ale wydaje mi się że je wydłubałem kiedyś z tych oprawek
kaczoro - 3 Lut 2008, 11:14
diodalodz napisał/a: | z tego co pamiętam to przy odrobinie siły i sprytu da się wydłubać te żarówki z oprawek i są to żarówki pt W1,2W szklane ze szklanym cokołem |
Żarówkę bez najmniejszego problemu wyjmuje się z tej oprawki Tak jak pisałem wyżej jest to żarówka T5 czyli inaczej, tak jak dioda napisał W1,2W.
P.S. tak wygląda taka żarówka
tylko cena na aukcji to chyba z kosmosu
|
|