|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Mechanika - zdejmowanie kierownicy w mk4 

pawelo06 - 9 Lut 2008,  20:27 Temat postu: zdejmowanie kierownicy w mk4 witam wszystkich zakupiłem kierownice typeR z nabą odrazu już przykręconą od fiesty też mk4,moje pytanko dotyczy sposobności zdjęcia orginalnej kierownicy wypiecia poduszki powietrznej..... w taki spośób żeby nie uzkodzic czegoś i w razie sprzedania móć spowrotem założyć orginalną 

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w zdejmowaniu poprosze o opis działania w tej sprawie

Bede wdzięczny!!!!!
												 kaczoro - 9 Lut 2008,  21:17
  Zdemontuj sobie osłonę kolumny kierowniczej potem odkręcasz poduszke (dwie śruby z tyłu kierownicy, bodajże 5,5 mm), rozłączasz wtyczke i wyjmujesz airbag     Teraz pozostaje Ci jedynie odkręcić śrubę trzymającą kierownicę (chyba 24mm, jeśli dobrze pamiętam) i gotowe    

P.S. chyba nie muszę przypominać żeby przed rozpoczęciem pracy odpiąć akumulator    

Pozdrawiam!
												 pawelo06 - 9 Lut 2008,  21:30
  dzięki!   
												 zoharek - 9 Lut 2008,  21:34
  Tu masz ładnie ze zdjęciami   

http://www.pumapeople.com...md=article&id=3
												 pawelo06 - 9 Lut 2008,  22:07
  link nie chadzi ale dzięki.....

ps czy przy odkręcaniu trzeba ja zablokować i jak uwazać zeby nowa była dobrze ustawiona .....
												 kaczoro - 9 Lut 2008,  22:18

| pawelo06 napisał/a: | 	 		  link nie chadzi ale dzięki.....

ps czy przy odkręcaniu trzeba ja zablokować i jak uwazać zeby nowa była dobrze ustawiona ..... | 	  

Musisz się zalogować to będzie działało     

Wyjmij kluczyki ze stacyjki to sie zablokuje     Montujesz na oko, ustaw koła do jazdy na wprost i podmień kierownice montując nową w neutralnej pozycji      Montuje się ją na takim wieloklinie, że bardzo łatwo ustawić jest kierownicę w odpowiedniej pozycji. Chyba zrozumiale się wyraziłem    
												 pawelo06 - 10 Lut 2008,  09:03
  linka sprawdzony wzzyskto już wiem 

mucios graciassssss

| 

|