|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Fiestka nie odpala!
bolilol - 16 Lut 2008, 18:01 Temat postu: Fiestka nie odpala! Następujący problem! Oddałem autko do znajomego mechanika ,wymienił amortzatory przód tył,zabrał sie do naprawy drzwi wybudował je odłączył przewody które ida w dzrzwiach .Wszystko poskręcał chce wyjechać z garażu a tu ZONK autko nie zapala rozrusznik pracuje ale autko nie zapala tylko z pierwszym razem coś załapał na sekund 2 , a potem nic kręci i nic!Przed naprawą zero problemów z odpalaniem! Co może być przyczyną, czy jest możliwe że zadziałał czujnik który wybija podczas wypadku i odcina dopływ paliwa? Prosze o pomoć i propozycje!
SpiderMAN - 16 Lut 2008, 18:23
Brak masy...??
Posprawdzaj w okolicach drzwi kierowcy do progu jest przykrecona masa. Może się poluzowała...
diodalodz - 16 Lut 2008, 18:42
nie pracuje pompa jeśli odpalił i zgasł . szukaj wyłącznika wstrząsowego , jeśli tradycją forda jest w lewym słupku koło nóg kierowcy to bedzie łatwo .
bolilol - 16 Lut 2008, 21:22
Prawdopodopnie to wyłącznik wsztrząsowy mam taka wielką nadzieje! Bo przy robocie tych drzwi było troszke urzywania siłyi takowy wyłącznik mógł zadziałać!
SpiderMAN - 16 Lut 2008, 21:44
Ano mógł...
Jest pod tym plastikiem koło nóg... po lewej stronie oczywiście... Nawet go nie musisz odkręcać, tam powinna być zaślepka okrągła, jak ją wyjmiesz to palcem namacaj wyłącznik i wcisnij dziada...
bolilol - 17 Lut 2008, 16:47
No i już Fiestka odpaliła po jednym kliknięciu, zadziałał wyłącznik wstrząsowy hopka ! Tak więc koledzy jeżeli jedziecie za miasto z panienką i po " wszystkim" autko niechce odpalić to napewno zadziałał wyłącznik wstrząsowy...
SpiderMAN - 17 Lut 2008, 22:06
bolilol napisał/a: | No i już Fiestka odpaliła po jednym kliknięciu, zadziałał wyłącznik wstrząsowy hopka ! Tak więc koledzy jeżeli jedziecie za miasto z panienką i po " wszystkim" autko niechce odpalić to napewno zadziałał wyłącznik wstrząsowy... | Nie generalizujmy... ja mam żonę i takie rzeczy to się w zacisznym wnętrzu domowego ogniska...
diodalodz - 17 Lut 2008, 23:15
hehe norma szkoda że pan mechanik do tego nie doszedł .
|
|