|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Pomocna literatura
trzeci - 22 Lut 2008, 08:45 Temat postu: Pomocna literatura Po szybkich konsultacjach z Pumą zostały zakupione dla FKP dwie poniższe knigi:
Niektórym się przydadzą bardziej, innym mniej lub wogóle, ale napewno warto aby wzbogaciły nasz download dla Klubowiczów
Zanim tam trafią to trochę czasu jeszcze minie, zwłaszcza poświęconego na zeskanowanie ich, ale w końcu tam zawitają
Poluje na jeszcze jedną książkę o podobnej tematyce ale ją wrzucę gdy uda się wygrać aukcje
Pozdro ...
Tommy - 22 Lut 2008, 09:04
Miodzik
Tylko taki jeden malutki minusik ma ta inwestycja....
Taki tyci tyci...
O taki maluteńki . jak ta kropeczka...
Nie da się z tego polać
odyniec - 22 Lut 2008, 13:33
Prezes, jeżeli to możliwe, to służę pomocą przy tym... nie tyle bym skanował, co aparatem zdjęcia robił, ale wszystko będzie ok moim zdaniem (2500x2000 pix). Jak coś to w ten weekend nie ma mnie w Szczecinie, ale w nast jestem, potem jeszcze 08/03 będę i jeszcze 15/03...tak więc kwestia dogadania się.... tym bardziej, że na bezrobociu teraz siedzę. pozdro
trzeci - 22 Lut 2008, 14:24
Dzięki za chęć pomocy, Odi
Tą z prawej (o CVH) ma skanować Puma a za tą drugą to albo ja się wezmę i zeskanuje w wolnej chwili do .pdf albo się zgadamy gdyby mi tego czasu zabrakło.
Pozdro ...
Żółwik Tuptuś - 22 Lut 2008, 19:36
Prezio - jestem z Ciebie dumny
W tej pierwszej widzę że mk1b także powinny być opisane - jak tak do dawaj to jak najszybciej
madek - 22 Lut 2008, 19:38
Fajna sprawa, poczytalbym sobie ta pierwsza
Aha - mimo wszystko chyba lepiej skanerem bo zdjecia znieksztalcaja i troche ciezko to pozniej przerobic na pdf zeby dobrze wygladalo
trzeci - 22 Lut 2008, 20:20
Udało się kupić kolejne wydawnictwo o modyfikacjach MK3, choć to akurat nadawałoby się bardziej do stylizacyjnego:
a jak już jesteśmy przy temacie, to za przysłowiowego funciaka (koszty wysyłki były 5 razy większe hehe) kupiłem HAYNES`a o MK1 - wszystkie modele.
I to by było na tyle z szastania klubową kasą
Poluje jeszcze na mały rarytas, czyli prospekt o MK1 wersja XR2:
ale cena robi się zaporowa :/
Pozdro ...
stafcio - 22 Lut 2008, 20:24
ja mam tą ksiazke o silnikach CVH. nie skanowalem jej bo nie wiem jak to jest z prawami autorskimi... możecie tak zeskanowac i udostepnic wszystkim dookoła?
Żółwik Tuptuś - 22 Lut 2008, 20:26
Stafcio - temat był gdzieś już wałkowany .
Prezio - klubowa biblioteka robi sie coraz pokaźniejsza . Moim zdaniem na słowo pisane ( obrazkowe ;-) ) powinna być stała pula w budżecie .
trzeci - 22 Lut 2008, 20:33
Zrobiłem trochę rozeznania w temacie dzielenia się takimi rzeczami i na takiej zasadzie jak to praktykujemy to jesteśmy w stanie się obronić przed zarzutami.
Książki są kupione za nasze pieniądze i udostępniane (nie ma tu mowy o zapisywaniu na dysk, drukowaniu itd - bo to każdy robi na swoją odpowiedzialność) gronu znajomych o nazwie: Klubowicze , czyli nie wszystkim dookoła jak ma to miejsce na innych portalach
A że nie mogą do nas wpaść z wizytą i daną książkę przejrzeć osobiście to udostępniamy ją im inaczej
It`s all.
To fakt, Michał zasoby FKP rosną
Wszystko co do tej pory zostało zgromadzone z klubowej czy też z mojej prywatnej kasy, będzie przytargane i wyeksponowane na zlocie.
No i nie bez znaczenia jest fakt, że gromadzenie wszelkich materiałów o Fiestach jest jednym ze statutowych zadań stowarzyszenia
Pozdro ...
adi08 - 22 Lut 2008, 23:31
Prezes JESTEŚ WIELKI
sulos - 23 Lut 2008, 00:28
a ja powiem tylko, ze szykuje dwie niespodzianki dla wlascicieli mk4
Danio - 23 Lut 2008, 18:36
no Prezio toś na takiego browca zasłużył że aż sam sie boję może najpierw tą o cvh zrzucicie...bo do zlotu w poznaniu raczej nikt torówki od podstaw nie zbuduje...a może niektóry cvh by coś zyskały
pozdro
|
|