Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - Pomocna literatura

trzeci - 22 Lut 2008, 08:45
Temat postu: Pomocna literatura
Po szybkich konsultacjach z Pumą zostały zakupione dla FKP dwie poniższe knigi:

Niektórym się przydadzą bardziej, innym mniej lub wogóle, ale napewno warto aby wzbogaciły nasz download dla Klubowiczów :)
Zanim tam trafią to trochę czasu jeszcze minie, zwłaszcza poświęconego na zeskanowanie ich, ale w końcu tam zawitają :)
Poluje na jeszcze jedną książkę o podobnej tematyce ale ją wrzucę gdy uda się wygrać aukcje ;))
Pozdro ...

Tommy - 22 Lut 2008, 09:04

Miodzik :ok:

Tylko taki jeden malutki minusik ma ta inwestycja....

Taki tyci tyci...

O taki maluteńki . jak ta kropeczka...

Nie da się z tego polać :D

odyniec - 22 Lut 2008, 13:33

Prezes, jeżeli to możliwe, to służę pomocą przy tym... nie tyle bym skanował, co aparatem zdjęcia robił, ale wszystko będzie ok moim zdaniem (2500x2000 pix). Jak coś to w ten weekend nie ma mnie w Szczecinie, ale w nast jestem, potem jeszcze 08/03 będę i jeszcze 15/03...tak więc kwestia dogadania się.... tym bardziej, że na bezrobociu teraz siedzę. pozdro
trzeci - 22 Lut 2008, 14:24

Dzięki za chęć pomocy, Odi :)
Tą z prawej (o CVH) ma skanować Puma a za tą drugą to albo ja się wezmę i zeskanuje w wolnej chwili do .pdf albo się zgadamy gdyby mi tego czasu zabrakło.
Pozdro ...

Żółwik Tuptuś - 22 Lut 2008, 19:36

Prezio - jestem z Ciebie dumny :brawo:

W tej pierwszej widzę że mk1b także powinny być opisane - jak tak do dawaj to jak najszybciej :)

madek - 22 Lut 2008, 19:38

Fajna sprawa, poczytalbym sobie ta pierwsza :)

Aha - mimo wszystko chyba lepiej skanerem bo zdjecia znieksztalcaja i troche ciezko to pozniej przerobic na pdf zeby dobrze wygladalo

trzeci - 22 Lut 2008, 20:20

Udało się kupić kolejne wydawnictwo o modyfikacjach MK3, choć to akurat nadawałoby się bardziej do stylizacyjnego:

a jak już jesteśmy przy temacie, to za przysłowiowego funciaka (koszty wysyłki były 5 razy większe hehe) kupiłem HAYNES`a o MK1 - wszystkie modele.

I to by było na tyle z szastania klubową kasą ;))

Poluje jeszcze na mały rarytas, czyli prospekt o MK1 wersja XR2:

ale cena robi się zaporowa :/
Pozdro ...

stafcio - 22 Lut 2008, 20:24

ja mam tą ksiazke o silnikach CVH. nie skanowalem jej bo nie wiem jak to jest z prawami autorskimi... możecie tak zeskanowac i udostepnic wszystkim dookoła? ;/
Żółwik Tuptuś - 22 Lut 2008, 20:26

Stafcio - temat był gdzieś już wałkowany .

Prezio - klubowa biblioteka robi sie coraz pokaźniejsza . Moim zdaniem na słowo pisane ( obrazkowe ;-) ) powinna być stała pula w budżecie .

trzeci - 22 Lut 2008, 20:33

Zrobiłem trochę rozeznania w temacie dzielenia się takimi rzeczami i na takiej zasadzie jak to praktykujemy to jesteśmy w stanie się obronić przed zarzutami.
Książki są kupione za nasze pieniądze i udostępniane (nie ma tu mowy o zapisywaniu na dysk, drukowaniu itd - bo to każdy robi na swoją odpowiedzialność) gronu znajomych o nazwie: Klubowicze , czyli nie wszystkim dookoła jak ma to miejsce na innych portalach :)
A że nie mogą do nas wpaść z wizytą i daną książkę przejrzeć osobiście to udostępniamy ją im inaczej ;))
It`s all.

To fakt, Michał zasoby FKP rosną :)
Wszystko co do tej pory zostało zgromadzone z klubowej czy też z mojej prywatnej kasy, będzie przytargane i wyeksponowane na zlocie.
No i nie bez znaczenia jest fakt, że gromadzenie wszelkich materiałów o Fiestach jest jednym ze statutowych zadań stowarzyszenia ;))
Pozdro ...

adi08 - 22 Lut 2008, 23:31

Prezes JESTEŚ WIELKI :) pub2
sulos - 23 Lut 2008, 00:28

a ja powiem tylko, ze szykuje dwie niespodzianki dla wlascicieli mk4 :)
Danio - 23 Lut 2008, 18:36

no Prezio toś na takiego browca zasłużył że aż sam sie boję :) może najpierw tą o cvh zrzucicie...bo do zlotu w poznaniu raczej nikt torówki od podstaw nie zbuduje...a może niektóry cvh by coś zyskały :)

pozdro