Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Linka prędkosciomierza, prędkościomierz nie działa

sebadelta - 16 Kwi 2008, 11:05
Temat postu: [MK3] Linka prędkosciomierza, prędkościomierz nie działa
witam zmieniałem zegary i teraz prędkościomierz mi nie dziala ,sprawdzalem linke bez zegarow kręci się w środku te drócik a i tak nie dziala prędkosciomierz i nie wiem czy tak powinno byc ze wysunelem linke z pancerza normalnie do gory czy to oznacza ze jest popsuta
pvzon - 16 Kwi 2008, 15:24

a może za słabo włożyłeś linkę w zegary?
maczeta10 - 16 Kwi 2008, 18:29

Bardzo często nie wejdzie do końca i nie działa ostatnio jak u siebie wyciągałem licznik to za trzecim razem zadziałał :D :D:D:D Tak więc próbuj może się udam :-)
sebadelta - 16 Kwi 2008, 22:47

a linka powinna wychodziś jak ja pociagne ? a mozliwe ze wyrobil się ten drucik kwadrecik?
madek - 16 Kwi 2008, 22:57

sebadelta napisał/a:
a linka powinna wychodziś jak ja pociagne ? a mozliwe ze wyrobil się ten drucik kwadrecik?

raczej nie

jesli wczesniej dzialalo to teraz tez musi, kwestia zalozenia.

wpusc do srodka pancerza troche jakiegos smaru, zaloz jak trzeba i jezdzij nawet jak bedzie kiepsko dzialac. powinno zalapac po jakims czasie (tak bylo u mnie - po kilkunastu kilometrach załapał i działa idelanie)

maczeta10 - 16 Kwi 2008, 23:01

No przesmarować to trzeba bo inaczej będzie brzęczeć jak choleraaaaa :-)
sebadelta - 17 Kwi 2008, 09:29

na dodatek coś mi sie xxxxxxxxxxxxxx jak biore kierunek w prawo to zapala się lampka awaryjna przy grzebaniu przy zegarach cos popsulem

Cytat:
proszę nie przeklinać - <zoltakartka>

Rafal21 - 20 Maj 2010, 20:26

Witam
U mnie predkosciomierz tez nie działa i to chyba nie linka tylko ten slimak co jest w skrzyni. DA sie to wymienić ?Prosze o pomoc.

BerciQ - 7 Lut 2011, 19:40

Rafal21 napisał/a:
Witam
U mnie predkosciomierz tez nie działa i to chyba nie linka tylko ten slimak co jest w skrzyni. DA sie to wymienić ?Prosze o pomoc.

da się wymienić.ok 35zł w ASO.

Mam nówkę sztukę do skrzyni w 1.1 (kolor brązowy - 20 ząbków)