|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Brak napięcia na elektromagnez rozrusznika fiesta mk5 99r
sookoll - 20 Kwi 2008, 14:56 Temat postu: Brak napięcia na elektromagnez rozrusznika fiesta mk5 99r Witam, czy może ktoś mi pomoze. Mam fieste mk5 1.8 D. Zong jest taki że wczasie przekręcania stacyjką, brak jest rozruchu. Podałem napięcie na rozrusznik i wszystko jest okey z rozrusznikiem. Sprawdziłem napięcie czy wychodzi kostki stayjki, też jest okey. Czy napięcie idzie jeszcze przez jakiś przekażnik, a może przez immobilajzer. Nie mam już sił. Pozdrawiam Może ktoś posiada schemat elektryczny.Pozdrawiam
diodalodz - 20 Kwi 2008, 15:26
hm
jest sterowanie immobiliserm . Odcina pompe i rozrusznik . Przekaźnik rozrusznika jest w komorze silnika . Sterownie plusem ze stacyjki . Masa odłączana przez immobiliser . Trzeba podjechać na diagnostykę żeby sprawdzić co się stało że nie może zaczytać kodu z klucza . Ewentualnie wcześniej sprawdzić i weliminować możliwość uszkodzenia cewki przekaźnika .
sookoll - 20 Kwi 2008, 21:48
Witam, dzieki za odpowiedz.Ale bedzie tak jak mówisz. Bo jak podawałem mu napięcie na rozrusznik to kręcił ale nie odpalał, bo odcinał mu paliwo na wtryski. Pozdrawiam.
diodalodz - 21 Kwi 2008, 13:22
moim zdaniem przy odrobinie wysiłku można bezinwazyjnie odpiąć ten immobiliser i auto bedzie działać poprawnie . Ale podkreślam że tylko mi się narazie tak wydaje
sookoll - 19 Maj 2008, 07:37
Witam, fiestka już bryka. Powodem braku napięcia na elektromagnez był rozrojony imobilejzer. Ale to nie wszystko, dlatego sie rozsynchronizował bo w wiązce przewodów do pompy, dwa z nich były uszdodzone, i kompoter wariował, co elektromechanik synchronizował imo to odrazu po przekręceniu stacyjką było taksamo. Co jeszcze było ciekawe, auto przyjechało z francji z jednym kluczykiem, a kompóter do synchronizacji domagał się drugiego. Także ostrzegam z kupywaniem fordzików z jednym kluczykiem. Temat kluczyka jest do obejscia, ale trzeba mieć kluczyk od innego forda,potrzebny jest cium cium.Na tym kończe. hej.
|
|